Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

padání obrazu

Od: jarinht® odpovědí: 7 změna:

V nedávné době jsem provedl reinstalaci programu v PC z Win XP na Win 7.Současně jsem provedl výměnu grafické karty za SAPPHIRE HD 7750.Od té doby dochází k "spadnutí" monitoru/zmizí obraz/ a PC se nastaví do zákl.modu.Po zadání hesla mne to napíše " ovladač zařízení AMD driwer přestal odpovídat a byl obnoven ".Když provedu dotaz na chybu,nic se neukáže.Toto se stane někdy několikráte denně.Někdy se PC sám restartuje a někdy jej musím restartovat "tvrdým"restartem.

Prosím o radu čím to může být.V PC je vše,kromě zákl.desky,vyměněné.Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

1x

Co máte za zdroj a Wattů? Ty ovladače grafické karty máte ze stránek výrobce a pro vhodná OS Win 7 (32bit nebo 64bit) Zkontrolujte i RAMky a jak bylo uvedeno Default nastavení BIOSu. Případně zkuste kartu dočasně vyměnit za jinou a zjistit jestli problém bude přetrvávat.

fribble*

Kangaroo má pravdu, začněte u zdroje, tahle karta je dost "žravá", takže pokud jste měl dosud na PC WXP, asi tam dost výkonný zdroj nebude - min. Seasonic 350W a bude mít co dělat.

doplněno 03.09.13 12:23:

Driver nejraději odsud sapphiretech.com/...

jackie
hodnocení

0x

Dobry den,

a jak to mate s ovladacem graficke karty? Ve spravci zarizeni se tvari vsechno vporadku? Zadny zluty otaznik ci vykricnik? Ovladace mate aktualni?

A toto chovani se objevuje i pri bezne praci nebo jen pri nejake konkretni cinosti - napriklad hrani nejake hry ...?

hodnocení

Ovladač byl součástí graf.karty.Ve správci zařízení je vše vpořádku,žádný žlutý otazník ani vykřičník.Toto chování se projevuje např.prohlížení internutu,ale rovněž i bez činnosti na počítači.Sám se restartuje a zůstane v režimu heslo.Nevím co s tím,zbývá již jen výměna zákl.desky,ale nevím,zda by to mělo nějaký význam.Díky za odpověď.

ben®

Dobrý den, zkuste ještě nastavit BIOS na výchozí = default. Nebo zkontrolujte veškerou kabeláž v PC (kontakty), znovu pořádně instalovat grafickou kartu a zarazit dobře i přívodní kabel 220V.

To vše (až na ten BIOS) při zcela vypnutém PC. Zdravím!

hodnocení

0x

Ten zdroj opravdu stojí za úvahu, zvláště když se pc občas samo restartuje, takže prověřit co je to za zdroj. Dále bych odinstaloval ovladače na grafiku a zkusil nahodit novější z AMD (ATI), ty přiložené na cd mohli být problémovější.

hodnocení

0x

Ze zkušenosti - dělají to i mnohem obyčejnější graf. karty, na jinak stabilních počítačích, ale vždy výhradně na Win7. Podle mě, je to chyba právě windowsu - dostává se při nějakém algorytmu do kolize s některými graf. kartami...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]