Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem registrovný na fóru a mohu tam dát fotky svých zvířecích miláčků, já jen nevím jak. Mám fotky na ploše, ve fóru kliknu na přidat obrázek a on se načítá, pak mi to ale píše, že má moc pixelů. Jak se to na fotce dá změnit aby se tam fotka přidala a zůstala taková jaká má být, tzn. nebyla např. poloviční nebo oříznutá? Díky...
Dobrý den, podívejte se do podmínek toho fóra, zda tam není uvedeno, jak má být obrázek velký.
Potom ten Váš obrázek musíte před nahráváním na web upravit (zmenšit) v nějakém grafickém editoru (asi stačí Malování) na požadovanou velikost - změnit velikost obrázku. Potom zkusit opět nahrávat. Zdravím!
doplněno 01.07.13 09:24:Zkuste to, ale musíte zachovat poměr stran - jinak bude obrázek zdeformován.
doplněno 01.07.13 09:35:Já si to Malování už moc nepamatuji a v PC ho nemám. Ale zkuste tam najít buď "Změnit velikost obrázku"nebo "Změnit velikost plátna"(snad to tam takto je). Žádný výřez nedělejte - pokud chcete celý obrázek.
Asi to bude chtít trochu si s tím pohrát - pracujte raději s kopií původního obrázku.
doplněno 01.07.13 09:43:No, změnit velikost celého obrázku by tam asi jít mělo. Když Vám poradím jiný editor budete ho umět nainstalovat do PC?
doplněno 01.07.13 09:51:Přesně tak - zkuste tento jednoduchý, zdarma a oblíbený.
V podmínkách je právě uvedeno že obrázek nesmí být větší než 721x1024, ten můj byl 2874x2341 nebo tak nějak, já jen nevěděl jak se dá obrázek zmenšit. Zkusím to a uvidím, prozatím děkuju za radu. Pokud si nebudu vědět rady dál, ještě se ozvu, nejsem žádný PC machr
tak jsem tu zas...
dal jsem fotku v té původní velikosti do Malování a přes Atributy jsem zadal velikost kterou dovoluje fórum. Bohužel se mi na upravené fotce zobrazil pouze kousek ouška a ne celá kočka. Musím tu fotku teda nejprve oříznout tak aby kočka byla v záběru a fotka se pak upravila ve velikosti pouze na kočku a ne na ostatní okolí?
Jsou tam pouze ty Atributy, kde se zadá požadovaná výška a šířka, pak klikne na OK a fotka se upraví, ale už potřetí je tam pouze kousek ouška a ne celá fotka. Pracuju s kopií, to mě naštěstí napadlo,ale tady už nevím jak dál
Když mi poradíte kde ho stáhnout tak snad jo, zřejmě asi na slunečnici... pár věcí jsem si už na pc instaloval...
Malování - Obrázek - Roztáhnout či Zkosit - do obou políček zadej 25%. To by ho mělo dostatečně zmenšit. Popřípadě dáš zpět a nastavíš na 20%.
tak mám na ploše ikonu Červené kaňky a Pandu, bohužel to není česky, ale snad se budu orientovat. Co teda mám dělat dál?
Dobrý den, tak, ta čeština by se dala do toho programu doinstalovat později. Ale, když nad tím tak dumám, tak pokud se v tom programu neorientujete, tak se raději vraťte k tomu Malování a zkuste tu radu, kterou Vám dal kolega. Asi to bude pro Vás rychlejší. Ten stažený program si osvojíte časem.
Zdravím!
doplněno 01.07.13 10:17:No, tak pokud se to povedlo, tak to je dobře. Asi budete šikovný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.