Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymyzala jsem si nejspíš zvukovou kartu?

Od: patriiiiiiiicie odpovědí: 8 změna:

nějak jsem si an netbooku vymazala zvuk.. nejspíš zvukvou kartu nebo něco takovýho? a počítáčům vůbec nerozumim.. nějaká hodná duše co by mi mohla pomoct?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

Zvukovou kartu si opravdu vymazat nemohla, ale ovladače k ní už ano.

1. Ujisti se, že máš zapnutý zvuk.

2. Napiš mi model notebooku a operační systém, najdu ti ty ovladače.

doplněno 12.07.13 23:11:

Předpokládám, že v tom máš WinXP - stahuj zde (klikni na "Download").

patriiiiiiiicie
hodnocení

jasně, zaplý mám všecko. Takže mám windows xp.. a HP netbook malej je to, a vy po mě nejspíš chcete tohle: hp mini 5101? :) děkuju moc ;)

pacourek*

Jen doplním dobra adresa je taky slunečnice . cz jsou tam spoustu programů k počítači a jsou popsány v češtině

praivo*
A k čemu jí to bude? Být moderátorem, tak bych ti ro smazal za porušení pravidel (nesmyslná odpověď)...
doplněno 13.07.13 11:56:

Když hledám ovladače nějakého zařízení, tak se buď podívám na stránky jeho výrobce (nejčastěji - bývají i v češtině), nebo zadám do Googlu název zařízení + "driver [operační systém]" a až na výjimky (jedna>10 let stará zvukovka) vždy najdu co potřebuji.

A tazatelka nikde neuvedla, že neumí anglicky.

pacourek*

Tato informace je ji duležitá do budoucna a dnes při hledání ovladačů je lepší mít popis v češtině než v angličtině takže odpověd je smysluplná

Nikdy jsem si nevšiml že by na slunečnici byly někdy nějaké ovladače.

iz*
hodnocení

0x

Pacourek to myslí dobře, jenom si neuvědomil, že Slunečnice je dobrá pro ty, kdo vědí, co potřebují (kdo PC/NB trochu rozumí).

K dotazu: Co jste dělala naposledy před tím, než Vám "zmizel" zvuk?

Zdá se mi pravděpodobnější nechtěné ztišení zvuku než smazání nebo zákaz ovladačů (jestli PC/NB moc nerozumíte, asi do nastavení nezasahujete ani nemažete nic ze složky Windows).

Zvuk lze ovládat softwarově (to se tohoto případu asi netýká) i hardwarově (mohla jste nechtěně o něco zavadit).

buss
hodnocení

0x

Napřed by bylo vhodné říci, jaké operace byly činěny aby se mohlo něco "vymazat". Pokud se nezasahovalo do systému, nemazalo na disku kde je systém, tak je chyba jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]