Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
mám problém s PC, už asi 4 den, notebook používám v práci, tak je to poměrně problém, který potřebuji vyřešit.
Notebook se ať dělám cokoliv (internet, windows, word) se sekne vždy zhruba po 10ti sekundách na 5 sekund, takže práce na něm je hrozná, i tento text jsem psal 5 min místo 1min jak jsme zvyklý. Sekne se tak, že když píšu větu, dopíšu ji a naskočí až za cca 5 sekund a jen ji mohu zkontrolovat.
Jako by něco pracovalo? Nevíte co to může být a jak to vyřešit? Mám notebook lenovo G570 cca 1,5rok starý. Děkuji
Dobrý den, zdá se, že nějaký program zatěžuje RAM a zpomaluje práci na NTB. Zkuste vypnout ve Správci úloh nepotřebné programy, podívejte se do Správce zařízení, zda tam není chybová hláška nebo do Start / Programy / Po spuštění = spuštěné programy po startu NTB. Pokud jste ještě nedělal údržbu a čištění NTB, tak použijte program viz odkaz. Případně uveďte verzi OS. Zdravím!
doplněno 03.09.13 09:49:Pokud Vám to dělá Firefox, tak v jeho nastavení vyčistěte mezipaměť a cookies. Bude rychlejší.
doplněno 03.09.13 10:40:Spustíte prohlížeč Firefox - nahoře na liště najdete v nabídce a podnabídce Nastavení. Tam budete hledat (asi v Soukromí) možnosti, co si má Firefox pamatovat. Tlačítko "nastavení"- a určit, co a kdy se má vymazat. Já mám volbu mazání po vypnutí Firefoxu - mezipaměť a cookies.
Po nastavení vypnete Firefox a znovu spustíte - měl by být rychlejší. Já mám Firefox pro OS Linux, tak to nastavení u toho Vašeho může být trochu jinak.
Dobrý den,
tak jinak, celý notebook šlape, všiml jsem si toho ve správci úloh, seká se jen (neodpovídá) co pár sekund Internet, mám na mysli prohlížeč Mozzilu, jiný nechci. Ten má spotřebu ram ve správci úloh 2 222 500 kb, nevím kolik je norma. Nemám v něm spuštěné nic nestandartního.
Po spuštění složka, je v pořádku.. Zkusím ještě ten ccleaner, dám vedět. Windowsy mám 7ky.
Zdravím vás,
tak problém přetrvává a je ještě divněší
zjistil jsem totiž, že když vypnu mozzilu a vyčistím PC tím CCleanerem, tak je vše v pořádku, ale když ho znovu zapnu, tak hodinku dvě nic a potom se to stupňuje a čím déle na PC jsem, tak se začne mozzila hodně sekat...nemusím potom nic Ccleanerem čistit, stačí jen mozzilu zavřít a otevřít znovu..
Kdybych jen tak brouzdal po netu v jednoom okně, tak bych to neřeši, ale notebook mám v prodejně, mám a musím mít otevřených několik oken, dodavatelů, být příhlášený atd.. a když to vypnu, tak to zase dalších 5min otevírám a přihlašuji se.
Nevíte co to může způsobovat? Děkuji
Dobrý den, zkuste ještě v nastavení Firefoxu najít tu mezipaměť a "poštelujte" její hodnotu.
Zkuste ji zvýšit nebo zmenšit=? A po zavření Firefoxu se zřejmě vymaže (pokud je to tak nastaveno) a vše opět funguje. Zdravím!
doplněno 11.09.13 14:12:Nebo použijte volbu tu mezipaměť spravovat automaticky.
doplněno 11.09.13 17:54:Cookies jsou informace o stránkách, které jste navštívil. Mají za úkol i zrychlovat načítání stránek, ale způsobují i problémy např. s aktuálností obsahu stránky. Mažu je několikrát denně a bez milosti.
Pokud je smažete (a mezipaměť), tak se nic nestane - pouze zrušíte i to přihlášení na stránky. Tak se musíte rozhodnout, co je horší - pomalý Firefox nebo se opakovaně přihlašovat. A tu mezipaměť si dejte na automaticky. Já otevírám Firefox asi do 3 vteřin, tak jsem vždy udiven, že s tím má někdo problém. Ale, čistím ho několikrát denně a mám OS Linux na flashce - to je potom život .
To cookies jsem našel, ale jen tam vidím složky, které tam jsou, ale nejde nikde zobrazit hodnota v mb atd...
Chlazení by mělo jet, protože spustím i náročnější programy. A hlavně když vše pozavírám a hned otevřu, je to lepší na nějakou dobu. Ale při práci mě to vážně takhle otravuje.
Nejlepší by bylo vymazat celé cookies, ale k čemu to přesně slouží? Co vše v tom je uložené? Abych zase vše nenastavoval ručně Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.