Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mapy.cz - tisk vlastní mapy

Od: kkozelik* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, chtěl bych vytvořit velkou (rozměrove - papírově) mapu. Která by měla zahrnovat cca 50x50km a být dostatečně podrobná? Jak na to?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

shlaighter*
hodnocení

0x

1.) Jakou mapu? Fyzickou, politickou, obecně zeměpisnou..?

2.) Nakolik podrobnou? 1:10 000? 1: 25 000?

A potom až jak na to :)

kkozelik*
hodnocení

mapy.cz/... turistická... aby to pokrylo oblast S - Novomýnské nádrže J-hranice Z - Brod nad Dyjí V - Lednice .. přiblížení, jaké ve v odkazu :)

mowla*

Mapa 50 x 50 km v měřítku 1:24000 (podle odkazu) bude mít stranu něco přes dva metry...
A ptáš se na co? - jak tohle vytisknout na tiskárně A4?

*smich*

kkozelik*
hodnocení

jj, poté slepovat

mowla*

No - jako zábava na ´dlouhé zimní večery dobrý´... ;)
1. primárně si musíš postahovat jednotlivé části mapy ve zvoleném měřítku - na to pozor
2. pak jednotlivé části musíš poskládat do celku tak, aby na sebe navazovaly
3. pak je musíš ´nařezat´ po A4 (maximální velikosti tisknutelné najednou) s nějakým přesahem pro lepení
4. pak jednotlivé kousky slepíš
Pro lepení můžeš použít v podstatě jakýkoli grafický editor, otevřeš veliký soubor ´Nový´ (asi budeš muset na několikrát, nejsem si jist, zda ti nějaký editor umožní takovou velikost jednoho souboru) a do něj jednotlivé fragmenty postupně vložíš a zarovnáš. Pro řezání doporučuju přidat do celkového obrázku souřadnicovou síť (netištěnou) a řezat podle ní.

marekborec

Ja jsem nasel program, ktery se jmenoval neco jako infinite screen. Takze se virtualne udelal obravsky monitor. Pak se udelal print screen. Pak jsem nasel program na tisk plakatu, aby udelal presahy pro lepeni.

zabu
hodnocení

0x

No to si dáte. Přes mapy cz. Zvolíte si rozlišení(měřítko) a už ho nebudete měnit. Pak si budete posílat jednotlivé čtverce map domů mailem. Druhá část práce, je tyto čtverce poskládat pomocí vhodného grafického programu. Mám odzkoušený Corel. Ale je za peníze. Freeware který to umí, žádný neznám.

swenhakon*

Vkládat do obrázku z jiných souborů umí i malování ve windows 98.

mek74
hodnocení

0x

Mám vyzkoušen doplněk ve Firefoxu, který umožňuje stáhnout větší výřez mapy než je velikost obrazovky.

Návod na jeho stažení a použití je na adrese jaroslavmachacek.com/... Návod je trochu starší, ale já jsem celý postup použil asi před měsícem a s drobnými změnami to bylo plně funkční (a to jak na mapy.cz, tak i v Google Maps).

V případě problémů, se klidně zeptej.

Přeji hodně štěstí.

deda43*
hodnocení

0x

Zkus:

mapy_na_ceste ...trial na 21 dní
Poster Printer ... free

hodnocení

0x

vygoogli si program MOBAC (Mobile Atlas Creator) který se umí připojit k různým mapovým serverům a podle nastavených parametrů postahovat, poskládat a vyrobit obrázek mapy daného rozlišení a rozměrů. Jak ho pak vytiskneš, to už je tvoje věc - reklamní agentury umí tisknout plachty i neuvěřitelných rozměrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]