Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Máma si pořídila noťas ale nedaří se mi přihlásit na moji domácí wifinu.
Neměli byste někdo prosím nějakej odkaz na návod (s obrázkama) jak vymazat všechny předtím využívaný wifiny a nastavit jako preferovanou moji wifi síť. Má na to nějakej vliv jestlim tak sou XPéčka nebo Visty?.?.?
Díky za rady. Lujs
Tere71: Kde najdu ,,ZOBRAZIT BEZDRÁTOVÉ SÍTĚ"?!?!?!
doplněno 29.06.13 12:00:A jak zjistím jakej tam je OS?.?.? Na štítku totiž je Windows Vista ale když nabíhá tak se tam ukazuje Windows © XP.
Start - Nastavení - Síťová připojení - bezdrátové při- pojení k síti, pravým tl. - Zobrazit bezdrátové sítě k dispozici.
...
Pokud nabíhají WinXP, tak tam asi Visty nebudou.
doplněno 29.06.13 12:23:Tento počítač - Změnit nastavení - Síťová připojení.
doplněno 29.06.13 12:45:Start - Programy - Příslušenství - Komunikace - Síťová připojení.
doplněno 30.06.13 12:43:Lujsi, tvá máma musí být kaskadér, když ti ten noťas svěřila.
Bohužel když kliknu na START tak tam nastavení nikde není!.!.!.! Slovo nastavení se tam vyskytuje pouze ve spojení Přístup a výchozí nastavení programů ale to asi není vono.
doplněno 29.06.13 12:38: Můj TENTO POČÍTAČ obsahuje pouze - Místní disk (C, Jednotka DVD-RAM (D
, Sdílené dokumenty a Owner - dokumenty. Žádný Změnit nastavení tam není.
Přes ta Síťová připojení sem to zkoušel už několikrát a tam právě někde dělám chybu takže bych potřeboval poradit kde dělám chybu.
Rád bych přidal obrázky ale nemůžu v počítači zjistit jakou verzi malování v něm mám nainstalovanou, že bych ji stáhnul i do noutbůku.
Tak si mám prej v nastavení wifiny změnit zapezpečení z WPA/WPA2 PSK, nevěděl byste někdo jak to mám udělat?.?.?
doplněno 04.07.13 23:10:Z WPA/WPA2 PSK na WEP(128bit).
Luisi doporučuji koupit PC literaturu a jak to říkal Vladimír. "Učit se, Učit se, Učit se"
doplněno 04.07.13 21:17:A stačí 3 věci
1/ Vybrat tu svoji domácí síť
2/ Nastavit stejné šifrování jaké je nastaveno v tom domácím routru
3/ Zapsat stejné heslo jaké je nastaveno v tom domácím routru
Lujsi, koukám, že tři body jsou na tebe moc. Je to vůbec noťas, to co máš před sebou? Má to wi-fi? Má to ovladače na wi-fi? Noťasy mívají vypínač na wi-fi, máš ho zapnutý?
Ládínku: teď ho před sebou nemám protože změnu v nastavení sítě bych měl snad províst přes počítač když sem ji instaloval přes počítač nééé.
Přece nemůžu měnit nastavení sítě v noťasu když se tím noťasem nemůžu k tý síti připojit?!?!?!
A stejně mi zatím nikdo nedal takovou radu aby to stálo za to ten noťas otvírat!?!?!?!?
Lujsi - abych to shrnul:
- máš nastavenou wifi (router) a na tu wifi se něčím (PC, tablet, telefon) připojuješ, ano?
Pak:
1. víš, jak se ta síť jmenuje? (SSID)
2. víš, jaké má nastaveno kryptování (šifrování)? (WEP,WPA, WPA2...)
3. máš na ní nastaven AccessControl? (omezení příhlašujících se zařízení podle MAC)
Udělat musíš - na tom notesu (nebudeš měnit nastavení sítě, ale připojovat k ní notes):
a) zjistit, zda na notesu jsou nainstalovány ovladače wifi karty a tato karta funguje
b) přidat MAC notesu do seznamu povolených zařízení (pokud máš omezení Ad 3.)
c) najít v notesu Připojení k wifi síti (ikona bývá v levém dolním rohu na liště), zvolit Vlastnosti připojení, pak najít patřičné SSID, zvolit patřičné kryptování a zadat heslo (pokud si je nepamatuješ, zjistíš je v managementu routeru)
Co je na tom nejasného?
Takže to c) nefunguje?
OK - zkusíme to jinak - Start - Ovládací panely - Síťová připojení - jaká připojení (ikony) jsou v okně zobrazena?
doplněno 04.07.13 23:43: OK - Připojení k místní síti, předpokládám, píše Kabel odpojen (nebo něco takového) - nebo máš notes připojený kabelem Aleto j jedno...
I. Zkontroluj, že jsou nainstalovány ovladače wifi a karta i ovladače fungují - ťukni pravým na Tento počítač, zvol Spravovat, pak Správce zařízení, Síťové adaptéry, dvojklik na patřičný bezdrátový adaptér, záložka Obecné, ve Stav zařízení by mělo být Toto zařízení pracuje správně. Předpokladem je, že jsi přihlášený na účtu s právy Administrátora.
II. Je ikona bezdrátového připojení na liště? Vpravo dole...
doplněno 04.07.13 23:46:To, co ti radil "internetový rádce" musíš - samozřejmě, dělat na počítači, který se k routeru připojí - tedy na tom notesu to, aspoň zatím, NEPŮJDE!... - a nebo ten notes připoj k routeru kabelem (do portu LAN) - jestli se´chytne´.
Mowla: ano, mám nastavenou wifi síť ke které se připojuju mobilem.
Jak se ta síť jmenuje? (SSID) - nevím jestli je to ono ale pojmenoval sem ji DOMA1.
Jak sem už psal, šifrování mám WPA/WPA2 PSK a mám si ho prej změnit na WEP(128bit)
Acces control- (omezení příhlašujících se zařízení podle MAC): nevím co to je ale podle mně, když se můžu připojit mobilem tak tam asi omezení nebude.
Ovladače tam asi budou protože tam odkud si máma ten noťas dovezla se k wifině přihlásila.
O nějakým přidávání něčeho co se jmenuje MAC a těch dalších věcí o kterejch píšete nemůže bejt řeč když vůbec nevím jak se do nastavení tý sítě nemůžu dostat!.!.!.!.!.!
Síťová připojení = Průvodce instalací sítě, Průvodce vytvořením připojením a Připojení k místní síti.
doplněno 04.07.13 23:34:Ještě bych doplnil co mi poradil jeden internetovej rádce: otevřete si internetový prohlížeč, zadejte tam adresu toho routeru - jsou to taková ta čísla (většinou to bývává 192.168.1.1 - samozřejmě s těma tečkama) - většinou bývají vespod napsaná spolu s uživatelským jménem a heslem - to si pamatuju, že jste si i nějak měnil. Pak myslím nahoře se dá změnit jazyk a mám pocit, že Asusy umí i česky. Pak už by to mělo být snazší, v levém menu klikněte na pokročilá nastavení (advaced settings) a podtím na bezdrátová síť (wireless). A tam by se to mělo přepnout - z vyjíždějícího (rolovacího) menu vyberete WPA. Kdyby WPA nešlo, stejným způsobem lze vybrat WEP.
Jenomže mě nejde přihlášení.
doplněno 04.07.13 23:40: No nic, dneska už toho necháme dobrou noc.
Tak už to vyřešili mámina sestra a její manža když tady byli o víkendu na návštěvě. Zatím je to tak že se do sítě přihlašuje automaticky. Uvidím jestli se ve špitálu budu moct připojit k wifině a co to případně bude dělat?.?.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.