Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám herní notebook Acer Aspire od roku 2009 a na něm OS Windows Vista. Po čtyrech letech věrné služby už to ale není co to bývalo, časté chyby, ztráta na rychlosti, časté modré smrti atd. Chtěl bych se tedy zeptat jak nejlépe upgradovat systém na Windows 7 bez toho aby se vše vymazalo, ale zároveň se všechny chyby odstranily a počítač fungoval jako nový. Doma mám Windows 7 upgrade kit , ale nevím, jestli by při upgradu v systému nezůstaly chyby z Visty, když, jak jsem se dozvěděl tam zůstanou všechny soubory. Uvedu příklad chyby: Po nainstalovaní Flatout Ultimate Carnage se mi v nabídce Start změnil název složky z Dokumenty na Documents, ovšem ostatní názvy složek zůstaly v čestině. Děkuji všem za rady, jde mi o to, aby notebook fungoval jak má a aby všechny moje soubory zůstaly zachovány, jelikož jsou pro mě velmi důležité.
Dobrý den, tak udělat si zálohu vlastních "úložek" je základ. Ale připravte se na to, že budete muset přeinstalovat většinu programů a her, protože nebudou mít záznam v novém registru u nového OS.
Zase taková tragédie to není - možná si tím i vyfiltrujete to, co už stejně nefunguje nebo není ani používáno. A instalace nových ovladačů, kodeků nebo DirectX je asi jasná. Zdravím!
doplněno 29.06.13 10:53:Máte herní NTB, tak si také zálohujte nastavení a uložené pozice z her. Po jejich nové instalaci je tam zpět zkopírujete.
V podobných případech se mi osvědčila vždy čistá instalace, přičemž si celý původní disk zazálohuji, abych pak postupem času - jak budu přicházet na to, co mi chybí - některé věci zkopíroval na novou instalaci. Spoustu věcí už ale většinou nepotřebuji. Po nějaké době, třebo po roce, zálohu smažu. Před instalací nového systému doporučuji alespoň projít nejpoužívanější aplikace a použít export dat a následný import - bývá to většinou jednodušší, než data kopírovat, a pak se je snažit na nové instalaci zprovoznit (týká se to například pošty v Outlooku). Upgrade systému nedoporučuji, zejména v okamžiku, kdy jsou s původní instalací problémy.
Děkuji všem mockrát za příspěvky. Ještě bych měl jednu otázku. Kolik by tak v autozirovaném servisu stála ta čistá reinstalace a záloha dat a vše co k tomu patří. V těchto věcech nejsem moc zručný, tak to raději přenechám odborníkovi, navíc v cenách a nabídkách jsem také docela ztracen, takže budu rád ještě za jednu radu. Díky.
Kup si tak pět až deset DVD-RW.
1. Klikni v ovládacích panelech starého systému na Centrum obnovení a zálohování, dej zálohovat a systém ti bude sám psát, co máš na které DVD napsat za popisek a kdy jej vložit.
2. Až to bude všechno hotové, cca hodina dvě (podle stavu souborů). Dáš do mechaniky DVD s W7 a nastavíš instalaci (zeptá se tě to předtím, jestli chceš formátovat disk-ano).
3. Po instalaci Windows se připojíš k netu a stáhneš potřebné ovladače hardwaru, případně je nainstaluješ z instalačních CD. (na netu budou zřejmě aktuálnější). Podom zase do ovládacích panelů obnovit zálohu. Pak jen bude systém stahovat dva dny aktualizace.
Děkuji za radu, koukám, že to bude složitější než jsem čekal . Na můj počítač to bude chtít opravdu hodně DVD
.
Tak když nebudeš zálohovat lechtivé soubory avi a jpg, bude stačit jedno
(nemohla jsem si ten vtip odpustit , omluva)
Dobrý den, se servisem nemám zkušenost, ale jako první si zaplatíte nový OS a potom "od práce".
Stejně musíte zálohovat - určitě všechna osobní data a ty "úložky" (film, hudba, texty apod.). Já osobně bych neměl radost, že by se někdo cizí díval do mého PC, tak bych (po celkové záloze) HDD zformátoval (oni by to v servisu uměli znovu vyvolat, ale asi na to nemají čas). A potom požádat ten servis o čistou instalaci OS a ovladačů. Zbytek už asi zvládnete sám (instalace her apod.). Zdravím!
P.S. Na tu cenu se zeptejte předem a asi bych chtěl potom předat OS i na disku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.