Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
je nějaká možnost jak zjistit původní datum pořízení obrázku (Screenshotu)? Vím jen, že jsem ho pořizovala v období květen až prosinec roku 2009, blíže už nevím. Obrázek jsem tenkrát nahrála na internet. Po nějaké době mi odešel harddisk a já přišla o data. Jen ten obrázek jsem obnovila díky tomu že jsem ho tenkrát nahrála na internet. Jenže je u něj datum 26.4.2010, jenže to je datum kdy jsem ho stáhla. Dá se tedy zjistit původní datum pořízení?
Tenkrát jsem to nahrála na Facebook. Ten už sice teď nepoužívám, ale to je jiná kapitola. Nenahrála jsem to tam hned při pořízení, ale až chvíli před ztrátou dat a následným stahováním několika málo zachráněných obrázků. Nahrála jsem to tam v dubnu 2010, takže se to z toho nedozvím. A i kdybych tenkrát dala datum do názvu, tak se při stažení z Facebooku ten soubor jmenuje jinak, než původně.
Tak pak jedině to příště obejít tak, že si do toho screenshotu ten datum napíšete (třeba v Malování) a obrázek přeuložíte. Datum se tak stane součástí obrázku na "věčné časy".
Jak jsem řekla, "Nenahrála jsem to tam hned při pořízení, ale až chvíli před ztrátou dat" to datum nahrání mi je k ničemu.
Jestli si tazatelka pamatuje, jakym programem ten screenshot udelala (nebo jestli to bylo tou standardni funkci ve Windows), tak to muze udelat znova (udelat screenshot jeji soucasne obrazovky) a zkusit se na takto vytvoreny soubor poidvat najakym prohlizecem obrazku, ktery podporuje zobrazovani EXIF informaci, jestli tam nahodou neni neco ulozeno.
Jestli to ale program uklada standardne do BMP, tak tam asi nic nebude. I kdyz treba u PNG by mohlo byt neco v INFo poli ...
Jak jsem psal, nejlepsi bude ten screenshot z Facebooku otevrit v nejakem dobrem grafickem programu a podivat se, jake vsechny postranni informace o tom souboru ten program zobrazuje.
IrfanView by mel uz v zakladu nabizet prohlizeni EXIT a IPTC metadat z obrazku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.