Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu a tip, jaký mám koupit externí disk.
Chtěla bych 500 GB velikost. Samozdřejně za něj nechci dát moc peněz, ale zase ne, aby to byl nekvalitní výrobek.
děkuji moc. Alena
Kde a jak? Nejlíp tam, kde je prodávají, e-shopy mají slušnou nabídku. Nevím o tom, že by byly některé disky špatné, ale já bych dal přednost osvědčené značce - WD, Seagate, Samsung ... Externí HDD 2,5", 500GB se dá v pohodě koupit do 1.500,- Kč. V žádném případě bych jej nekupoval někde v bazaru nebo použitý. To rozhodně za případné problémy nestojí. Nejlepší bude, když se porozhlédneš po netu podle dostupnosti pro tebe a případný výběr sem můžeš dát k posouzení.
Mám doma externí disk značky ADATA SH93 500GB a jsem s ním nadmíru spokojen - mám ho už třetím rokem.
Tenhle disk mohu doporučit, výrobků ADATA mám hned několik, a ani jeden mě nikdy nezklamal.
Vadil by bazarový kousek? Myslím si, že na internetu (aukro, bazos, sbazar) by se dal tento disk pořídit relativně za slušnou cenu z druhé ruky. Pokud nebude mít disk moc špatných sektorů nebo vykloktaný konektor na USB, tak bych nebiděl problém koupit z druhé ruky. Osobně mám připojený externí 1TB Western Digital my passport disk do USB pernamentně k PC už cca 2 roky v kuse a vše bez problému..
doplněno 03.02.13 21:23:omlouvám se za překlep
*neviděl
Bazarový disk může být už na pokraji své životnosti, něco takového bych osobně nikdy nepořídit. To že ti zatím funguje je prostě jen štěstí, které se nemusí opakovat...
1) já osobně jsem si koupil fungl nový, protože jsem na tom nechtěl škudlit
2) je spousta nástrojů, jak zjistit kondici disku
3)při nízké ceně a méně důležitých datech bych variantu z druhé ruky bez problému zvolil.
Toť můj názor
Děkuji za odpověď. Já, jako člověk, který tomu vůbec nerozumí, nejsem schopna zjistit, v jakém stavu je ten bazarový disk. A věřit prodávajícímu (aukro ...), že disk je perfektní se mi moc nechce.
Hodněkrát člověk narazí na podvodníky, kteří se pak k problému nehlásí.
Budu volit nový disk, ale stejně děkuji za odpověď . Alusska.
Doporučuji použít nějaký srovnávač cen, typicky Heuréka.cz. Naleznete zde nejen cenová srovnání, ale i uživatelské recenze a zkušenosti.
Já bych teda disk z druhé ruky a speciálně z aukro.cz nebo bazos.cz rozhodně nekupoval! Zkus to přes www.heureka.cz akorát si rozmysli, jestli chceš napájení z USB( to potřebuješ 2 USB porty) nebo externí napájení to budeš potřebovat 1 USB port a napájet se to bude z adaptéru co k tomu dostaneš. Disk kup nový.
Asi žiju v jiném světě, ale externí napájení případně potřebné dva USB porty jsou poněkud zastaralou technologií připojování externích disků (mluvím o malých dva a půlkách, které jsou v dnešní době standard na mobilitu). Osobně mám WD my passport 1TB 2,5"připojený POUZE do jednoho USB v PC
viz: img3.hyperinzerce.cz/... Tento disk se dá pořídit s kapacitou cca 500GB za 1599kč fungl nový. Věřím tomu, že bazarově by se dal sehnat i pod 900kč a na nějaké tahání bohatě postačující řešení.
Čau, hele nejlepší asi je mrknout na nějaký e-shop a tam si podle parametrů vybrat, co se ti nejvíc líbí. A ještě to bývá někdy aj levnější, když to pak objednáš přes net než chodit do prodejen. Jestli chceš koukni semka exasoft.cz/... , mají tam slušné ceny a kvalita taky dobrá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.