Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet přes satelit

Od: lukynek777 odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych si nechat zavést internet, ale u nás není signál. Napadlo mi nechat si internet přes satelit. Nemáte s tím někdo skušenosti? Popřípadě jaká firma to dělá? Našel jsem na internetu jednu intv.cz/... víte ještě o jiné, nebo u jaké společnosti jste? (připojení po satelitu) Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ijacek007*
hodnocení

2x

internet přes satelit od firmy INTV jsem měl více jak 3 roky. píšu i tom v tohle dlouhým článku blog.ijacek007.cz/... také jsem totiž řešil internet na vesnici bez možnosti jiného připojení. Firma INTV je jedna z cenově "nejrozumějších"firem které se připojením k internetu pomocí satelitu zabívají. Dokonce mám doma satelitní parabolu i s modemem v přípaě zajmu ji mohu odprodat zatím je pořád na omítce něměl jsem potřebu ji sundávat. Do mého bydliště přišel pozemní distributor a tak už mam internet od jiného dodavatele.

Doporučuji jen davat si pozor na oběm přenesených dat jelikož se vše řízeno takzvanýmy plovoucími okny a máte k dyzpozici pouze omezený počet dat který mužete stáhnout . Vše je popsáno v článkku na který jsem vás navedl.

lukyn777
hodnocení

Ahoj, díky za odpověď. Pěkný článek, akorád tam nechápu ten přenos dat 1 hodina atd. Já myslel že nastaví FUP třeba na 10GB nebo 20GB atd. Můžeš mi prosím napsat na mejl. Mira.Hajina@seznam.cz? Chtěl bych se ti zeptat jestli bys odprodal to vybavení a ještě nějakou otázku ohledně toho připojení. Dík

hodnocení

0x

To vás myslím vyjde levnějc nějakej mobilní internet od nějakýho telefonního operátora!?!?!?

ijacek007*

no u mě byl mobilní internet od operatoru uplně nepoužity s kolisaním signalu a možností pouze GPRS se internetove stranky dnes opravdu prohlížet nedají.

kangaroo*
hodnocení

0x

Kamarád chtěl na chatě taky Internet, ale bylo to jako 1den OK 6dní hrůza. Tak si pozval jednoho známého přes rádia a zjistili, že asi 3m nad střechou je signál OK, tak mu udělal za pár stovek za materiál speciál aktivní anténu a od té doby max. spokojenost aspoň stabilní EDGE. Jen vždy v chatě malým kabílkem musí propojit modem u notebooku s tím několik metrovým stožárem *smich*

luke237
Chtel jsem napsat uplne presne to same. Prakticky cela CR je pokryta minimalne EDGE, jenze lidi to na chatach a "mimo civilizaci" zkousi honit pres interni antenky mobilnich telefonu navic jeste zevnitr nejake te chatky. *zed*
Kupte si poradnou venkovni antenu, namirte ji na zakladnovou stanici daneho provozovatele mobilni site a na nejaky predrazeny pomaly satelitni internet si ani nevzpomenete.

Ten satelitní internet je podstatně rychlejší než EDGE. Problémem je akorát latence spojení vzhledem k tomu, že jsme limitováni rychlostí světla. Pokud bych potřeboval rozumně přenášet data a nebyla jiná možnost, rozhodně bych si vybral satelit místo EDGE.

kangaroo*

Ano, na surfování je lepší EDGE mobilní internet na stahování větších dat pak zase ten satelitní internet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]