Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook, který z nich vybrat

Od: martin159 odpovědí: 8 změna:

Děkuji za vaše rady u mého předchozího příspěvku a prosil bych vás o radu.. Který z těchto notebooků je výkonnostně a kvalitativně lepší? děkuji :) (notebooki by měl být na novější hry, filmy atd.)

tady jsou:

alza.cz/...

alfacomp.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

3x

Tu první Toshibu :)

hodnocení

3x

Jasná volba, srovnávat Acer s Toshibou je vcelku úsměvné, Toshiby jsou synonymem spolehlivosti a stability, zatímco Acery - no řekněme diplomaticky - leží v tomto ohledu na opačném konci spektra *smich*

praivo*
hodnocení

2x

Volil bych tech první, kvůli USB 3.0.

lukyn145
hodnocení

0x

Na nové hry? Žádný notebook není na nové hry. Za ty peníze máš lepší stolní počítač. NOTEBOOK NENÍ NA HRY!

hodnocení

0x

Volil bych Acer, nevím co proti němu tady mají. Toshiba má sice USB 3.0, ale zase horší grafickou kartu a to je podle mě důležitější. Rozhodně Acer patří k jedněm z nejkvalitnějších notebooků stejně jako Toshiba, ale prostě z téhle dvojice se mi zdá lepší Acer. Na hry by stačily oba 2 a není pravda, že notebook není na hry, spolu s chladící podložkou se na něm dá výborně zahrát.

Co proti němu mají jiní, nevím, ale můžu vcelku přesně popsat, co proti němu mám já. Asi je rozdíl mezi noťasem na hry a noťasem na práci. Když si nebudu hrát, tak to sice naštve, ale když nebudu pracovat, tak to mívá horší důsledky. Dělám servisáka, mj i CNC strojů a noťas je tudíž pro mě něco jako pro instalatéra sikovky. Neřeším image, neřeším kila, neřeším výdrž baterií, ale co řeším zatraceně je to, když ten krám prostě nejede. To jsem, bohužel, zažil s Acery mnohokrát, měl jsem postupně dva za sebou a oba byly dobrý akorát tak jako těžítko na papíry. Je totiž dost prekérka, když u zákazníka, který je vystreslý proto, že mu nejede mašina a stojí výroba servisák půl dne křísí noťas! Takže až po dost ostrém pohovoru s vedením jsem docílil toho, že Acer už nikdy, je to prostě Renault mezi počítači. Oboje je stejně spolehlivé. Bohužel se to u mě sešlo oboje najednou, ale od té doby jsem měl právě Toshibu - ta byla asi nejlepší, pak jsem měl HP, taky nebyl marný, ale pomalejší, aktuálně mám Lenovo a nestěžuji si. Je pravda, že truhlářská dílna asi nebude optimální prostředí pro noťas, ale všechny , kromě Acerů to vcelku dávají, údržba spočívá ve vyfoukání prachu pistolí a jede se dál.

Není divu, že Lenovu piliny nevadí, když samo to má vnitřnosti pravděpodobně ze dřeva *smich* , ale je to věc názoru. Měl jsem doma Lenovo ani ne měsíc, nechal jsem se zlákal příznivou cenou a bohužel jsem naletěl. Z ničeho nic umřela celá základovka, můj kamarád s ním měl taky jen samé problémy. Lítal do servisu každý měsíc. Notebooky zn. Acer mám doma 3, 15 let starý, 8 let starý a 3 roky starý - ani jeden nebyl nikdy v servisu až na aktualizace systému a všechny tři jsou dodnes použitelné a funkční.

zwiki*
hodnocení

0x

Vyber si Toshibu.Acer je většinou "nespolehlivej".Já bych si vybral ASUS nebo HP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]