Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v jakým programu a jak by se dalo udělat, že bych měla nadpis a v něm obrázek, jestli rozumíte.. Myslím to takto (záhlaví) nothinginmypocket.blogspo/...
Zvládne to editor typu PhotoShop (GIMP), ale musíš o tom něco vědět (něco umět) a jde dost o ruční práci (piplačku), pokud nemáš aspoň základy, budeš se ´strašně´ trápit - v tom případě je nejjednodušší kontaktovat nějakého ´počítačového´ grafika, tohle patří k základům jejich práce, podle složitosti fontu (a obrázku) jde tak o hodinku práce.
Jsou dvě možnosti (pravděpodobnější a lepší je druhá):
1. písmo má ´vnitřní´ texturu, kterou si vytvoříš a do zvoleného fontu dodáš, pak zneviditelníš (odstraníš) okraje písma
2. písmo je výřezem z obrázku - tedy si zvolíš obrázek, ten překryješ nápisem a podle vnějšího (vnitřního) okraje písma ořízneš, pak ´mázneš´ i ten obrys
Lesi2311: Jo - a teď to přelož do češtiny a pro člověka, který neví, co je "vrstva" a "průhlednost"... Na druhou stranu musím uznat, že tvůj návod je lepší...
BTW - proto jsem navrhoval kontaktovat ´profíka´...
doplněno 27.06.13 14:38:Dzordi: dtto
A včil si přečtěte původní tazatelčin dotaz...
Pánové - "proto jsem navrhoval kontaktovat ´profíka´" - ta "hodinka" je myšlena i s tím, aby se "profík" s tazatelkou domluvil, o co vlastně jde (a společně vybrali pozadí i výřez - font)...
tohle mi taky přijde jako způsob 2 a to mi zrovna jako piplačka nepřijde, napak, je to dost jednoduché. spodní vrstva průhledná, další vrstva podklad, třetí vrstva textová - napsat požadovaný text, dát výběr textu, překliknout do vrstvy s obrázkem, invertovat výběr a vybrané odstranit, pak odstranit vrstvu s textem a uložit jako png nebo gif. to je otázka malé chvilky a piplačka žádná.
Mowlo, nestrašte
3. Otevřu gimp, hodím do placu obrázek. Kliknu do seznamu vrstev, přidat novou, celou černou (tj barva popředí) a dám ji navrch. Zmáčknu T (text), přepnu na bílou barvu, napíšu text. Zmáčknu Q (align), vyberu text, kliknu střed vodorovně, střed svisle. Kliknu na vrstvu textu a dám Merge down (do té černé). Přepnu mód vrstvy z normálního na Multiply a je to, hotovo za dvě minuty
Samozřejmě ta černá tam je proto, aby to tu bylo vidět. Průhledně se to udělá velmi obdobně (případně kdo to bude chtít mít jóó vychytané, tak po napsaní slov v editačním poli tento text vybere, shora layer -> text to path, text smaže, přepne na beziéra a má to rovnou ve vektoru a může si s tím dělat psí kusy).
mowla - pokud ten dotaz myslí vážně, tak stáhne GIMP (nebo se dostane k Photoshopu), otevře ho... a chtě nechtě stejně zjistí, co je vrstva a k té průhlednosti se taky rychle dostane já teda když jsem před lety stáhla GIMP a on se mi rozprsknul do různých okýnek po celé obrazovce, tak jsem jenom zalapala po dechu... ale co naplat, ten obrázek jsem si udělat chtěla, takže jsem se do něj dostala. zvládnout základy není tak těžké. jako umět ho používat na úrovni, to jo, to chce znalosti a cvik, ale tohle jsou věci, které se dají zvládnout podle vygůglených návodů na netu (a sama jsem kdysi takové jednoduché návody psala pro holky s diskuze o digiscrapbookingu, takže vím, že najít se dají a ani to nebývá extra problém).
Nepřijde mi, že by na tom bylo něco k nepochopení Největším problémem může být najít tu správnou ikonu, když je vidíte poprvé a ty obrázky neznáte zpaměti. Jinak to je celkem snadné a hlavně je výsledek vidět hned, což je odměňující a motivující (ne jako nějaký retušování, montáže, transformace nebo ořezávání, který skutečně tu hodinu může trvat a nakonec bude třeba úplně blbě
)
Úplně nejjednodušší je to v programu PhotoFiltre:
otevřít si bílou plochu příslušné velikosti => TEXT => zvolit FONT => zaškrtnout "tučný". Pak napsat text a zvolit EFEKTY => vyplňovací vzor => tam zvolit buď z přednastavených, nebo otevřít nějakou fotku ze souboru. Je jen třeba si hlídat velikosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.