Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asus F3JP pomalost

Od: jaromir83* odpovědí: 11 změna:
Zdravím, je normální aby se na notebooku Asus F3JP s 2GB RAM instalovala hra (ať už z CD nebo z image) několik hodin? V čem může být problém? Vir tam nemám, v backgroundu není nic spuštěno. Nějaký link nebo rada? Dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkahorak*
hodnocení

0x
každá instalace trvá tak dlouho, nebo jen ta jedna hra?Nepracuje disk nebo mechanika v režimu PIO?
jaromir83*
hodnocení

veškeré instalace, i třeba než to najde obsah originálního CD tak to zabere minuty. režim PIO? kde to prosím nastavím, co to znamená? můžu takový režim přepnout i u HDD? dík

jirkahorak*
hodnocení

0x
pravým tlačítkem na tento počítač, vlastnosti, hardware,správce zařízení a řadiče IDE,ATA, označit a dát vlastnosti a objeví se tato tabulka a tam to změnit- jasně jde to i u HDD podívej se na promární i na sekundární(teď nevím jestli to je stejné i noteboků ale asi jo) ale zkusit se podívat za to nic nedáš
Asus F3JP pomalost
jirkahorak*

jestli tam bude režim PIO tak tam dej DMA jestli je k dispozici a potvrď OK

jaromir83*
hodnocení

tím to nebude, mod mám nastavenej DMA, ale dík.
jirkahorak*
takže sekundární i primární kanál maš tak je to na tom obrázku?to číslo může být i jiné ale tak nějak by to mělo vypadat
Z image který je připojen na disku a nebo z mechaniky?
Dělá to od začátku? Mechanika hučí jako vysavač nebo je naopak potichu a leze to velmi pomalu? Mechanika se totiž roztáčí dost rychle a pokud se neroztáčí tak asi nemůže něco přečíst a pokud to nedělá jen u jednoho media tak je asi špatná...tedy pokud je to tak jak jsem řekl, pokud to dělá i z disku tak to bude jiné kafe
jaromir83*
hodnocení

mechanika hučí, dělá to u všech CD+to samé platí pro instalaci z HDD, tedy z image souboru. extremně dlouhá doba instalací. dělá to uplně od začátku. co s tím? pomůže reinstal WinXP nebo je to hardwarový problém? není chyba v tom, že na tom notebooku mám HDD rozdělen na dva partitions a WinXP nainstalován na tom menším (15GB)?
Pokud neni ten disk plný tak v tom nevidim problém. Co ovladače, nainstalovaný? A ty správný? Nejsem si teď jistý podporou xp na tomto noťasu...
jaromir83*
hodnocení

podporou XP:)? popravdě nevím co k tomu doporučujou za OS, ale každopádně XP by měli být méně náročné(=rychlejší) než Visty, ne? u NB byla CD s ovladači pro XP a druhé CD pro Vista. všechno z CD pro XP jsem tam nainstaloval.
Ano méně náročné,ale šlo o to zda máš správné ovladače, což asi jo. Ve správci zařízení žádný vykřičník?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]