Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snížit vysoký ping

Od: harlem odpovědí: 10 změna:

Ahoj, mám problém s vysokým pingem (odezvou) na PC. Zjistil jsem to během hraní hry, kde mi to psalo v chybové hlášce.

Nevíte jak se dá ping snížit a co pro to mám udělat? Mám notebook na který přijímám internet z domácí wifi. Programy, které by na tom mohly mít vliv mám vypnuté (skype, icq) .

Konkrétní hodnotu pingu nevím a pokud je nutná k tobu abyste mi poradili, tak prosím o návod jak to změřit :)

Mohou mít na ping vliv i nějaké jiné programy kromě icq nebo skype a co teda mám dělat?

Všem moc děkuju za rady a snad mi to pomůže.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Spust příkazový řádek, tenhle program najdeš v Příslušenství a tam napiš ping www.poradte.cz a uvidíš jak máš velkou odezvu. Místo poradte mužeš napsat jakoukoliv jinou adresu.

repkin*
hodnocení

0x

U fps záleží na grafice, paměti a procesoru (v podstatě nejen na jejich velikosti ale i na jejich využití jinými programy během hraní) u pingu jde o výměnu dat mezi tvým PC a serverem, takže dle mého názoru to zvedne jedině jiný internet nebo lepší síťová karta. Alespoň to je můj laický pohled na věc.

Schválně jsem to zkusil, já mám minimum 9ms, max. 16ms, průměr 12ms, odeslané/přijaté pakety 4/4, ztracené 0 *cteni*

harlem
hodnocení

já mám- Pakety- Odeslané 4; Přijaté 4; Ztráta 0

Odezva- Minimum- 19 ms; Maxium- 74 ms; Průměr- 39ms

Je to moc nebo málo? Vůbec se v tom nevyznám :D

kangaroo*

To je normální 39ms hodnota. Zkusil bych taky notebook píchnout kabelem přímo k domácímu routeru a zjistit hodnotu. To větší rozpětí může být právě wifi přemostěním. Kabelem to pak klidně můžeš mít stabilně v rozmezí 20-30ms.

harlem
hodnocení

OK přes kabel jsem to sice ještě nezkoušel ale co když to přes ten kabel bude v pohodě ale přes router zase vysoké. Dá se to nějak snížit ikdyž chytám signál z routeru?

mowla*
hodnocení

0x

Primární vliv na ping má kvalita připojení - takže si změř*)
- rychlost připojení roti sezveru poskytovatele (např. pro UPC upc.cz/... )
- jaké máš odezvy přes wifi, pak si připoj notes k routeru kabelem a opět změř odezvy - a napiš to sem, pak se uvidí...
;)
*) Start - Spustit, zadej příkaz cmd, do okna poté zadej např. ping upc.cz , pro delší dobu testování přidej, případně, parametr -t

doplněno 26.06.13 17:58:

Oprava překlepů: ..."rychlost připojení proti serveru"...

Mám podle podle vašeho odkazu rychlost stahování 3.95 Mbps a rychlost odesílání dat 0.95 Mbps. Je to OK?

mowla*

Anzionko - pokud si platíš připojení cca 5/1 (Download/Upload), je to OK. Pokud ale třeba 60/6, pak to v pořádku není...

Ještě ale záleží na agregaci (kolik připojení ´sdílí´ jednu linku - nevěř ´lanařům´, že je to 1:1 - obvyklá agregace je 10:1 i více), takže jedno ´měření´ není až tak průkazné, je lépe je zkusit rychlost linky několikrát a v různou denní dobu. Pak, pokud zjištěné hodnoty hrubě neodpovídají nasmlouvaným parametrům připojení, lze připojení reklamovat u poskytovatele.

Ještě je tu jedna veličina - vzdálenost od ústředny.

Takže reklamovat můžete, ovšem jestli jste daleko od ústředny, tak to rychleji stejně nepojede. Ale můžete dostat slevu.

k2

To zalezi na tom, jakou rychlost pripojeni mate nasmlouvanou od poskytovatele...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]