Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení Wi-fi

Od: kolopinuj odpovědí: 1 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat mam doma bezdrátovou sít a mam pocit že mi někdo naboural do wifi ale nevím co s tím mam zabazpečení WEP a kamrád mi říkal že se do něj dá lehce nabourat ale když ho chci změnit na WPA2 tak po zvolení se notebook nechce připojit k wifi píše"nastavení síte uložené v tomto počítači neodpovídá požadavkům této sítě" nevíte co s tím?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jaký máš router?
A jaké kryptování podporuje karta v notesu?
Ale:
1. změň si heslo administrátorského přístupu k routeru (a pokud lze, pak i jméno) - nikdo ti pak nezmění konfiguraci
2. nastav si AccessControl (blokování neznámých MAC adres) - zařízení neuvedené na seznamu se nepřipojí
_____
Já - osobně, nepoužívám na wifi žádné kryptování - a protože nevěřím v úplnou bezpečnost ani WPA2, prostě přes wifi nepřenáším žádná ´nebezpečná´ data (pokud potřebuju např. NetBanking, připojím se kabelem). Tím pádem wifi komunikaci nebrzdí (počítače nezatěžuje) žádné on-line kryptování, bezpečí mám na připojení metalikou - a na mé wifi nikdo neleze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]