Nejste přihlášen/a.
Pořád se mi "šuflík" sám otevírá ať je tam disk nebo ne - sotva zapnu noťase. Zavřít se mi to povede, když vypnu noťase - jinak zabliká zelená kontrolka a hned se otevře.Dělají to všechny DVD. Čili pochopitelně nemohu přehrávat. Jsem na dovolený a dost mne to štve. Mohu to sám nějak opravit? dík
Dobrý den, zkuste trik s baterkou - vypnout NTB, vyndat baterii a zase vložit. Mohlo by to pomoci.
Zdravím!
Dobrý den, rozumím tomu tak, že jste v OS ani v nějakém programu nic neměnil - žádná volba "vysunout automaticky". Zapnete NTB a (prázdná) mechanika se otevře. A tlakem na šuplík se už vůbec nedá uzavřít? Podívejte se do Správce zařízení, zda tam u té mechaniky není chybová hláška. Mechaniku tam můžete i zakázat a restart. To by mělo zastavit otevírání šuplíku, ale mechanika nebude funkční. Pak ji tam můžete opět povolit a vyzkoušet, zda to nepomohlo. Ale, řekl bych, že problém může být i závada přímo v mechanice - spínač je stále sepnutý. Zdravím!
doplněno 27.06.13 13:42:V OS WIN-XP to bylo START / Ovládací panely / Systém / Hardware / Správce zařízení. Ale, jestli se v mechanice "vrtělo" neukotvené DVD, tak tam zřejmě je něco mechanicky poškozeno.
doplněno 27.06.13 13:51:No, obávám se, že to bude na servis nebo koupit novou mechaniku - možno i externí do USB.
S ničím se nehýbalo, akorát manželka v předvečer blbě dala DVD do mechaniky .Divně to hučelo tak mne zavolala. No já se podíval a disk tam nebyl dobře zamáčknut do středového terčíku, tak jsem ho pořádně zamáčkl a koukali se na DVD. No a ráno ten problém o kterém píši. Šuflík zaklapnu, ale drží tak 2 vteřiny a hned vyjede. Až vypnu pc tak nevyjíždí.
doplněno 27.06.13 13:21:A kde najdu "správce zařízení"?
doplněno 27.06.13 13:48:Asi určitě. systém žádnou chybovou hlášku ale neobjevil.
doplněno 27.06.13 14:13:Akorát mi vrtá hlavou že mech. poškození by vyhazovalo šuflík pořád i po vypnutí pc a takto to vyhazuje el. zařízení nebo se mýlím?
Nemusí být viditelné, tlačítko je prostě pořád propojené a pak se chová jakoby bylo pořád stisknuté.
doplněno 27.06.13 20:25:Dodám - šuplík je vysunován mechanicky, pružinou, ale držen zavřený je západkou, která jejíž odblokování sprostředkovává elektromagnet.
BEN - ještě k "správce zařízení" . ... systém-hardware-správce zařízení a "P" tlačítkem kliknu na vlastnosti a na kartě OBECNÉ by to mělo ukázat stav zařízení. Ovšem ať kliknu na cokoliv z nabídky např. DVD , klávesnice, no prostě co je v nabídce, tak to neukáže nic žádný stav ani jestli je vše OK nebo ne- doufám že rozumíš.
Dobrý den, ta informace ve Správci zařízení je ideálně "Toto zařízení pracuje správně". Bohužel, ani taková informace nezaručuje, že není zařízení poškozeno mechanicky (OS toto nerozpozná). V PC jsem měl poškozenou LAN kartu (způsobeno bouřkou), dióda na kartě svítila a ve Správci zařízení nebyla žádná chybová hláška. Tam by se spíše objevila chybová hláška, když je poškozený ovladač nebo je nějaký konflikt zařízení. Zkuste ještě jednu věc - v nějakém přehrávači nebo vypalovacím programu zkuste vysunout / zasunout šuplík. Někde, kde je volba "Vysunout CD". Ale, moc tomu nevěřím, že se to povede. A ještě tu mechaniku můžete "poškádlit" tak, že při vypnutém NTB strčíte do té servisní dírky na šuplíku tvrdý drátek a šuplík by se měl otevřít. Snad to zkusit opakovaně a takto uvolnit ten spínač (tlačítko) - těžko říct, jaký bude výsledek. Zdravím!
doplněno 28.06.13 14:34:Program (vypalovací nebo přehrávač) by měl pracovat i s prázdným šuplíkem - vysunout / zasunout.
Každý otevřený šuplík (je jedno, zda plný či prázdný) by měl jít zavřít mírným tlakem - pokud na něco naráží nebo zase hned vyskočí, tak je to ta závada mechanicko-elektrická.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.