Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlobí DVD mechanika - pořád se sama otvírá

Od: york* odpovědí: 11 změna:

Pořád se mi "šuflík" sám otevírá ať je tam disk nebo ne - sotva zapnu noťase. Zavřít se mi to povede, když vypnu noťase - jinak zabliká zelená kontrolka a hned se otevře.Dělají to všechny DVD. Čili pochopitelně nemohu přehrávat. Jsem na dovolený a dost mne to štve. Mohu to sám nějak opravit? dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste trik s baterkou - vypnout NTB, vyndat baterii a zase vložit. Mohlo by to pomoci.

Zdravím!

york*
hodnocení

bohužel to nepomohlo

ben®

Dobrý den, rozumím tomu tak, že jste v OS ani v nějakém programu nic neměnil - žádná volba "vysunout automaticky". Zapnete NTB a (prázdná) mechanika se otevře. A tlakem na šuplík se už vůbec nedá uzavřít? Podívejte se do Správce zařízení, zda tam u té mechaniky není chybová hláška. Mechaniku tam můžete i zakázat a restart. To by mělo zastavit otevírání šuplíku, ale mechanika nebude funkční. Pak ji tam můžete opět povolit a vyzkoušet, zda to nepomohlo. Ale, řekl bych, že problém může být i závada přímo v mechanice - spínač je stále sepnutý. Zdravím!

doplněno 27.06.13 13:42:

V OS WIN-XP to bylo START / Ovládací panely / Systém / Hardware / Správce zařízení. Ale, jestli se v mechanice "vrtělo" neukotvené DVD, tak tam zřejmě je něco mechanicky poškozeno.

doplněno 27.06.13 13:51:

No, obávám se, že to bude na servis nebo koupit novou mechaniku - možno i externí do USB.

york*
hodnocení

S ničím se nehýbalo, akorát manželka v předvečer blbě dala DVD do mechaniky .Divně to hučelo tak mne zavolala. No já se podíval a disk tam nebyl dobře zamáčknut do středového terčíku, tak jsem ho pořádně zamáčkl a koukali se na DVD. No a ráno ten problém o kterém píši. Šuflík zaklapnu, ale drží tak 2 vteřiny a hned vyjede. Až vypnu pc tak nevyjíždí.

doplněno 27.06.13 13:21:

A kde najdu "správce zařízení"?

doplněno 27.06.13 13:48:

Asi určitě. systém žádnou chybovou hlášku ale neobjevil.

doplněno 27.06.13 14:13:

Akorát mi vrtá hlavou že mech. poškození by vyhazovalo šuflík pořád i po vypnutí pc a takto to vyhazuje el. zařízení nebo se mýlím?

Muhlo by to být "rozsypané" tlačítko vyndavání disku, je prostě pořád sepnuté.

york*
hodnocení

bohužel fyzické poškození nevidím nikde

Nemusí být viditelné, tlačítko je prostě pořád propojené a pak se chová jakoby bylo pořád stisknuté.

doplněno 27.06.13 20:25:

Dodám - šuplík je vysunován mechanicky, pružinou, ale držen zavřený je západkou, která jejíž odblokování sprostředkovává elektromagnet.

york*
hodnocení

BEN - ještě k "správce zařízení" . ... systém-hardware-správce zařízení a "P" tlačítkem kliknu na vlastnosti a na kartě OBECNÉ by to mělo ukázat stav zařízení. Ovšem ať kliknu na cokoliv z nabídky např. DVD , klávesnice, no prostě co je v nabídce, tak to neukáže nic žádný stav ani jestli je vše OK nebo ne- doufám že rozumíš.

ben®

Dobrý den, ta informace ve Správci zařízení je ideálně "Toto zařízení pracuje správně". Bohužel, ani taková informace nezaručuje, že není zařízení poškozeno mechanicky (OS toto nerozpozná). V PC jsem měl poškozenou LAN kartu (způsobeno bouřkou), dióda na kartě svítila a ve Správci zařízení nebyla žádná chybová hláška. Tam by se spíše objevila chybová hláška, když je poškozený ovladač nebo je nějaký konflikt zařízení. Zkuste ještě jednu věc - v nějakém přehrávači nebo vypalovacím programu zkuste vysunout / zasunout šuplík. Někde, kde je volba "Vysunout CD". Ale, moc tomu nevěřím, že se to povede. A ještě tu mechaniku můžete "poškádlit" tak, že při vypnutém NTB strčíte do té servisní dírky na šuplíku tvrdý drátek a šuplík by se měl otevřít. Snad to zkusit opakovaně a takto uvolnit ten spínač (tlačítko) - těžko říct, jaký bude výsledek. Zdravím!

doplněno 28.06.13 14:34:

Program (vypalovací nebo přehrávač) by měl pracovat i s prázdným šuplíkem - vysunout / zasunout.

Každý otevřený šuplík (je jedno, zda plný či prázdný) by měl jít zavřít mírným tlakem - pokud na něco naráží nebo zase hned vyskočí, tak je to ta závada mechanicko-elektrická.

york*
hodnocení

Servisní dírkou drátkem při vypnutém PC tedy kdykoliv otevřu, ale můj problém je při zapnutém aby se neotvíral šuflík. Ve vypalovačce když "nevezme" DVD( jelikolož nezavřu šuflík) hledat pokyn OTEVŘÍT asi nenajdu.

ivscz*
hodnocení

0x

A nemáš tam nějakého trojana?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]