Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi žere FUP?

Od: magdalen435* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu, koupila jsem nový notebook s Win8. Mám mob. int O2 s FUP. Kdykoliv zapnu síť, začne nabíhat spotřeba MB. Je to různé, někdy jen při připojení k síti, někdy spustím int a skype, v poště si prohlídnu video, nebo fotky, na skype napíšu někomu vzkaz. Jsem tam tak 15 min a mám spotřebu tak 3,5 MB. Vstanu od toho tak na 3 minuty a když se vrátím, tak mám spotřebu 125 MB. Všechny aktul mám vypnuté, Wifi taky. Ve starém not byl Win XP a nikdy se nic podobného nestalo. Neví někdo, co s tím, jak a kde co zakázat a co jak nastavit? Děkuji všem schopným a ochotným za radu. M.K.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fretka323*
hodnocení

1x

To kvuli tomu že Win8 lezou na internet furt. Ikdyž o tom nevíte. Jestli nechcete spotřebu musíte zapnout režim v letadle!

magdalen435*
hodnocení

Režim v letadle mám zapnutý a žere to vesele dál. Zjišťování polohy je taky vypnuté, aplikace na ploše taky vypnuté, tak fakt nevím, kde je zakopanej pes. Děkuji za snahu pomoct

lixiter
hodnocení

0x

Může to být stahováním aktualizací některé z aplikací na pozadí, např. iTunes, Java, Adobe Flash Player a mnoho dalších. Podívejte se do správce úloh co máte spuštěné na pozadí CTRL+ALT+DEL. Daleko těžší než zjistit co vám žere data bude to vypnout, navíc bránit stahování aktualizací, konkrétně systému není zrovna ideální. Každopádně FUP je hrozná věc, k čemu je relativně slušná rychlost připojení přes 3G nebo LTE, když limity FUP jsou úplně směšné a lze je vyčerpat i za několik minut.

lixiter
hodnocení

0x

P.S. Režim v letadle Vám nepomůže - ten vypne tak možná integerované Wi-Fi, ale určitě ne zasunutý modem prostřednictvím kterého se připojujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]