Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, koupila jsem nový notebook s Win8. Mám mob. int O2 s FUP. Kdykoliv zapnu síť, začne nabíhat spotřeba MB. Je to různé, někdy jen při připojení k síti, někdy spustím int a skype, v poště si prohlídnu video, nebo fotky, na skype napíšu někomu vzkaz. Jsem tam tak 15 min a mám spotřebu tak 3,5 MB. Vstanu od toho tak na 3 minuty a když se vrátím, tak mám spotřebu 125 MB. Všechny aktul mám vypnuté, Wifi taky. Ve starém not byl Win XP a nikdy se nic podobného nestalo. Neví někdo, co s tím, jak a kde co zakázat a co jak nastavit? Děkuji všem schopným a ochotným za radu. M.K.
To kvuli tomu že Win8 lezou na internet furt. Ikdyž o tom nevíte. Jestli nechcete spotřebu musíte zapnout režim v letadle!
Může to být stahováním aktualizací některé z aplikací na pozadí, např. iTunes, Java, Adobe Flash Player a mnoho dalších. Podívejte se do správce úloh co máte spuštěné na pozadí CTRL+ALT+DEL. Daleko těžší než zjistit co vám žere data bude to vypnout, navíc bránit stahování aktualizací, konkrétně systému není zrovna ideální. Každopádně FUP je hrozná věc, k čemu je relativně slušná rychlost připojení přes 3G nebo LTE, když limity FUP jsou úplně směšné a lze je vyčerpat i za několik minut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.