Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovladač na LCD Scaleoview c19-1w

Od: swenhakon* odpovědí: 8 změna:

Máte někdo ovladač do winXP pro c19-1w? Moje xp nechtějí nastavit správné rozlišení.

doplněno 12.07.13 17:46:

Mám ATI Rage Pro AGP

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

machturbo*
hodnocení

0x

Žádný systém vám nenastaví správné rozlišení. Připojujete širokoúhlý monitopr s "moderním" rozlišením k prehistorické grafické kartě. Jediné možné řešení je výměna grafické karty za takovou, která takové rozlišení podporuje.

hodnocení

0x

Podívejte se přes ovládací panel "Zobrazení" na údaje podle obrázku.

Na kartě "Nastavení" byste měl v červeně označeném políčku mít typ monitoru a grafické karty. Pak klikněte na tlačítko "Upřesnit" a novém okně přepněte na kartu "Monitor" a překontrolujte zaškrtnutí u červeně označené volby. Pokud bude políčko zaškrtnuté, zaškrtnutí zrušte. Klikněte na OK - okno se zavře a zkuste na kartě "Nastavení" změnit rozlišení obrazovky.

Ovladač na LCD Scaleoview c19-1w

chizuru*
hodnocení

0x

Tato karta neumí širokoúhlá rozlišení (Sama mám tuto kartu v 8MB verzi).. A za druhé, jestli je to 4MB verze karty tak ani nemá dost paměti pro zobrazení nativního rozlišení tohoto monitoru.

swenhakon*
hodnocení

Problém není v kartě ale v systému který nemá informaci o monitoru (asi ošizený kabel). Z toho důvodu nastaví Monitor plug and Play a ten nemá širokoůhlá rozlišení. Proto jsem se ptal na ten ovladač. Nebo položku do registru.

doplněno 16.07.13 18:34:

Ach jo. Je mi úplně jedno jestli se grafika třeba upeče, hlavně nastavit to zatracený rozlišení! Pokud systém neví jaký monitor má připojený, použije základní nastavení a to nemá v definici širokoůhlá rozlišení. Jak už to mám vysvětlit?! Hledám ovladač, ne rady na koupení nové karty!

machturbo*

Tento monitor má widescreen rozlišení!

praivo*

Já si také myslím, že je problém v kartě. Někde bych ji měl mít, širokoúhlý monitor mám také, jestli ji najdu a zprovozním, tak ti napíšu výsledek.

Jen mě napadlo, máš vůbec nejnovější ovladač?

doplněno 16.07.13 10:49:

Ten Hansol ale nebyl širokoúhlý...

swenhakon*
hodnocení

Ovladač jsem neměnil od sestavení a instalace pc před třemi roky. Karta (nebo systém) rozeznal původní monitor hansol 730e, takže omezení bude v kabelu ve kterém asi chybí některé datové vodiče.

-

Víte někdo jak nacpat windows do chřtánu určité rozlišení?!

chizuru*

Jde to v NVidia Control Panel, ale ten vám asi nepůjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]