Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač nebo Notebook?

Od: adela2013* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jsem vášnivá hráčka her a chtěla bych si koupit počítač nebo notebook. Nevíte co by bylo lepší? Existuje nějaká stránka kde se dá vyměnit počítač za notebook? Popřípadě kolik by stál nějaký výkoný počítač nebo notebook? Díky.

doplněno 24.06.13 15:06:

Hry: Minecraft, Mafia, The Sims 3, Assassins creed a podobné. Cena: max. do 25 tisíc Kč

doplněno 25.06.13 16:16:

Víte já ty peníze ještě nemám, až babička a děda prodají byt slíbili mi počítač (nebo notebook) jaký budu chtít. A Praivo má pravdu chtěla bych začít natáčet videa takže potřebuji i mikrofon a sluchátka.

doplněno 26.06.13 05:25:

Teď mám počítače ale bohužel už nefunguje jak má nejdou hry, zvětšili jse mi ikony.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že chceš ty hry i natáčet a dělat z nich videa, doporučuji klasický stolní počítač, už jenom kvůli poměrně snadnému rozšíření v případě např. potřeby více úložného prostoru. S přesným výběrem to poradí tady, výsledek bude asi něco jako tohle + periferie (klávesnice, myš, monitor, mikrofon, sluchátka...).

A nebo cenu stáhnout třeba o 3-4 tisíce níž a za ušetřené peníze si pak na nenáročnou práci pořídit notebook. Takhle to mám já - stolní počítač na střih videí a hry, na kancelářskou práci a internet notebook-

doplněno 24.06.13 17:30:

25.000 Kč je dost peněz na oboje.

doplněno 25.06.13 17:56:

Notebook myslím už použitý, za 4 tisíce nový neseženeš.

doplněno 25.06.13 18:42:

Jestli to počká, o prázdninách zkusím dát nějaký návrh.

kangaroo*
hodnocení

0x

Napiš co hraješ za hry, protože jsou hry a hry. Přesto bych bral notebook kvůli mobilitě.

petr123*
hodnocení

0x

Pokud ti jde o moderní hry, tak klasický stolní počítač budeš mít lepší než notebook. Za stejné peníze bude o dost výkonnější a navíc se dá průběžně modernizovat.

.

O ceně se dá těžko mluvit, pro někoho je výkonný stroj za 15 tisíc a pro jiného za 55 nebo i víc. Jde o to co hraješ, jak jsi náročná a kolik do toho chceš investovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych volil stolní PC, ale jak je již uvedeno, tak záleží i na tom, zda budete hrát jen doma nebo PC (tedy NTB) přenášet. A také uveďte, jakou Vy máte cenovou představu a kolik už je připraveno na nákup nové techniky "v prasátku". Zřejmě budete volit kompromis mezi výkonem PC (NTB) a jeho cenou. Nevím, jak je to myšleno s tou výměnou, tak to upřesněte. Zdravím!

hodnocení

0x

Notebook je více přenosný. Za stejnou cenu notebooku si koupíte 2-3krát výkonnější stolní počítač.

kangaroo*
hodnocení

0x

Tak bych si koupil nějakou použitou otestovanou sestavu (v záruce) 10-15000Kč + nějaký Android tablet/mobil a budete mít vše. Hry už nehraju, ale za 10000+ se dá sehnat v aukci za X dní slušná herní sestava.

chizuru*
hodnocení

0x

Zdravím,
já bych určitě vybrala stolní počítač a přednost by měla vlastní sestava před kupovanou.
Intel Core i5-3570
MSI N650Ti-2GD5/OC BE
ASRock H61M-VG3 - Intel H61
CRUCIAL Ballistix Tactical 16GB (2x8GB) DDR3 1600 LP
CoolerMaster GX Lite 700W
A-Data Premier Pro SP900 - 128GB
LG BH16NS40
WD Caviar Green EZ - 1TB
Skříň dle vlastního výběru cca 2 000 Kč
Cena celkem bez skříně cca 21 000 Kč
Je ovšem také otázka, jestli již vlastníte monitor, klávesnici, myš a reproduktory, nebo jste dříve používala jen notebook a něco z těch věcí chybí, ten monitor by té ceně mohl dost přidat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]