Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvorba hry

Od: 11111111111 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je mi 12 let a v budoucnosti bych chtěl být programátorem... Chtěl bych si vytvořit vlastní hru, ale už 3D bez napsání jediného kódu... Game maker jsem zkoušel a je to na mě moc lehké a laciné... Bohužel nemám ty možnosti a mám jen PC o 1 GB RAM a asi 1,6 GHz (Acer aspire 5715z) OS: Windows 7... Myslím, že s PC umím dost dobře vzhledem na můj nízký věk, ale s tvorbou hry kromě zmiňovaného game makeru nemám zkušenosti.. Poradil by mi někdo nějaký program? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Až na program Kodu, který se spíše podobá hříčce pro malinké děti nic takového neexistuje. Bez programování se neobejdeš. ;) A hlavně, potřebuješ dost dobrý nápad.

1111111111111

A myslíš, že kluk, který má 12 a baví se ho učit nové věci s PC se to naučí? :D
A popřípadě jak? :DKde :O :D

ohneta*

Naučili se to jiní, můžeš se to naučit i ty. Jen nepočítej s tím, že to bude ze dne na den. Ono v programování je pořád se co učit. A kde? Knihy, internet, kroužky, škola, kurzy, kamarádi.

doplněno 23.06.13 17:19:

Třeba jaksenaucitprogramovat.py/...

1111111111111

Kamarádí nic s PC neumí..:) Neznáte nějakou stránku kde by se to dalo začít učit?

mishman*

Zkus mrknout na tohle: makeuseof.com/...

Každopádně základem je angličtina, protože v CZE nic kloudnýho nenajdeš, nevygoogluješ, nenastuduješ... Určitě budou i nějaké komunity, které se budou zabývat vývojem v těchto nástrojích, ale diskuse určitě bude probíhat v angličtině ;)

doplněno 23.06.13 18:39:

Ještě bych doplnil, že v dnešním herním průmyslu není zdaleka vše o programování. Je tedy na tobě, aby sis uvědomil, zdali chceš skutečně PROGRAMOVAT. Pokud chceš pracovat na kódu, začni ze zabývat počítačovou grafikou. Jinak v herních studiích jsou také autoři příběhů, konceptuální grafici, level designeři, autoři hudby... Aby ses podílel na vývoji hry nemusí vždy nutně znamenat, že musíš být programátor ;)

fretka323*
hodnocení

0x

Já jsem se k programování dostal v 10ti počítačovém kroužku. Byl tam takový líný učitel a místo aby cokoliv dělal tak si chystal úkoly na něákou vysoukou zaměření IT. Trochu jsem s ním pokecal a dopadlo to tak že ani né půl roku na to jsem napsal svůj první web! Ano, byl sice pouze ve statickém HTML ale napsal. Tak mně to bavilo že jsem zkoušel a učil se nové sám. Jak jsem se učil? Na webu o konkrétnm jazyku je anglická dokmunetace a u javy dokonce tutoriály! Ale je potřeba umět anglicky. I na netu jsou docela dost dobré tutoriály jak se naučit něáký jazyk. Jestli neumíš vůbec nic tak začni s webem. Nemusíš se toho tolik šprtat protože html toho tak moc nemá. Jak budeš schopný vytvořit vlastní web na úrovni aspoň začátečnické (ten můj první byl ještě na nížší úrovni :D ) tak přidej další webový jazyk ale tentokrát už s ním budeš neco schopný udělat-PHP, jestli budeš chtít tak potom třeba ASP neo taky JavaScript.

Jaku ti půjde web (nevím jak pro vás ostatní ale pro mne je web základ protože to bylo to první co jsem umněl) tak začni řeba s Pascalem (tento jazyk je určený pro výuku) a pak něáké vyšší jazyky (ne že by Pascal nebyl ale myslím jště vyšší) třeba z rodinny C a když ti pujde třeba en C# tak java nebude problém.

DEJ TOMU TAK 5-6 LET A BDEŠ UMĚT PROGRAMOVAT :D

Ale neztrácej naději, a hlavně se vykašli na programy ve stylu GameMaker a podobně! větší ztrátu času jsem ještě neviděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]