Nejste přihlášen/a.
Asi před 3 lety jsem si zakoupil tiskárnu HP LaserJet M1120MFP. Tehdy jsem měl OS Windows2000. Po 2 letech odešla základní deska a já pořídil originál Windows7 64 bitovou verzi. Bohužel však na ní nefungují ovladače, resp. sedmičky to asi nějak nepřelouskají. Umí to jen základní věci, ale víc nic, nelze nastavit podrobnější nastavení ke skenování. Zkoušel jsem z webu HP stáhnout ovladače, ale bohužel se to nikdy nezdaří. A tak jsem odstranil z PC všechno, co se týkalo tiskárny a teď už nelze vůbec tisknout. Po napsání nějakého dokumentu ve wordu a zadání příkazu Tisk se vůbec nic neděje. Poradí někdo co s tím? Už jsem zkoušel najít to původní instalační CD k tiskárně, ale to nepodporuje systém Windows 7.
tyhle asi nemám, protože se mě to stále nedaří nainstalovat, ale mám takovej dojem, že bude problém i s tím přes co to stáhnout - je tam na výběr IE7, IE8 . Já používám Mozillu. Takže asi nejdřív zjistím, kterej IE vlastně mám a ještě jeden dotaz - mám stáhnout i ty diagnostický nástroje?
doplněno 23.06.13 15:08:Takže bohužel, něco asi nefunguje jak má. Po uložení jsem to chtěl spustit a v momentě, kdy jsem dal souhlas, že souhlasím s podmínkami se pbjevilo hlášení Probíhá instalace a 3 sekundy na to PROGRAM PRINTER SOFRWAR INSTALLER PŘESTAL PRACOVAT. Problém způsobil, e program přestal správně fungovat. Systém Windows program ukočí a ozámí Vám, zda je k dispozici řešení. Hm. Ale nic dál už nenabídne.
jo, jo,přesně tohlo jsem se pokusil stáhnout, ale jak jsem už říkal, do pc se to uložilo, ale při pokusu instalace se objevilo hlášení Program Printer software installer přestal pracovat atd. A nyní jsem si všiml, že jsem si chtěl vytisknout dokument psaný ve wordu a při zadání příkazu Tisk se mi otevřelo okno, ve kterém je uveden název tiskárny Microsoft XPS Document Writer - tak to je průser. - moje tiskárna tam vůbec není a při pokusu zvolit možnost vybrat jinou tiskárnu, tak tam taky žádná jiná není a navíc se objeví varovné hlášení Služba Active directory Domain Services není aktuálně k dispozici. Je to nějaký divný. páč počítač ani nezaznamenal, když jsem odpojil tiskárnu, Ach jo.
hm, tak to já mám u ikony své tiskárny ne zelené zatržítko, ale vykřičník ve žlutém trojúhelníčku. Při zvolení možnosti instalace tiskárny mi to nabízí buď instalace přidat místní tiskárnu nebo síťovou., bezdrátovou nebo na principu blue-tooth. Tak co dál prosím. A co s tou mojí tiskárnou. Mám ji odpojit od počítače nebo stačí jen vypnout?
Zatržítko znamená, že je tiskárna vybrána jako výchozí. Vykřičník znamená, že ta tvoje nemá ovladače. Stávající ovladač bych odinstalovat a tiskárnu odpojil. Pak postupovat podle průvodce přidáním tiskárny - místní, HP chtějí většinou zapojit až na povel.
doplněno 23.06.13 17:00:Když na tiskárnu klikneš pravým, tak tam máš Odebrat zařízení.
doplněno 23.06.13 22:04:Nějak se ve tvých zmatečných informacích ztrácím.
- nevím, u čeho máš zatržítko, ale jakmile něco označím, tak tam mám nabídku Odebrat zařízení
- ovladač máš TADY, tak nevím, co kde hledáš
- ta věta ještě neznamená, že starší zařízení nepodporuje, zvláště když k němu nabízí ovladač
ještě dotaz, myslím, že jsem všechno co tam bylo už odinstaloval, ale kdyby přece - kde eventuelně ty ovladače nebo to co mám odstranit je?
když kliknu pravým na kterýkoliv zařízení, který je se zeleným zatržítkem - tedy i tu mou tiskárnu, tak se mi z místní nabídky kliknutím pravým tlačítkem nenabídne možnost odebrat zařízení . Je tam jenom buď otevřít, vytvořit zástupce, poradce při potířích a vlastnosti.A jak tak zjišťuju, tak je někde asi bouřka, protože jde špatně internet. Nedaří se najít můj typ tiskárny, mám to zkusit později. Poradíš prosím, co udělat, abych nastavil svou HP tiskárnu jako výchozí?
doplněno 23.06.13 18:45: Aha, tak problém je v tom, že po zvolení možnosti přidat ovladač si ze seznamu vyberu výrobce - tedy HP a v seznamu si mám vybrat svoji tiskárnu. Pokud tam není, mám zvolit Up date windows a budou nalezeny další ovladače. Ale ať hledám jak hledám - můj typ Lase Jet M1120 MFP tam prostě není a není. Tak proto to asi nejde a každý pokus o ztažení ztroskotá. Jak jsem zjistil, tak vykřičník mám i u zařízení Moje PC - po zjištění problému je to neidentifikovatelné zařízení a při pokusech dát to do pořádku to prostě nejde.
no jo, po prostudování stránek HP jsem objevil krásnou větu, Windows 7 podporuje všechny modely tiskáren, které byly vyrobeny po zavedení Windows 7 a bohužel to mé zařízení je už "stařičké" a programátorům to za to nestojí, aby udělali kompatibilitu. A já blbec si ještě koupil i náhradní toner!
Chtěl jsem pomocí klávesy Print-screen "ofotit" monitor a vložit ho sem, abys viděl, jak vypadá mé okno Zařízení a tiskárny. V náhledu tam obrázek byl, ale po odeslání je jen prázdná zpráva. Takže ještě jednou: kliknu pravým tlačítkem na ikonu své tiskárny a v místní nabídce se zobrazí toto: otevřít, otevřít v novém okně, spustit skenování, profily skenování, vlastnosti skenování, vytvořit zástupce, poradce při potížích a poslední položka je Vlastnosti no a samozřejmě je u ní ten vykříčník! Operační systém sám zvolil jako funkční tvýchozí tiskárnu to Microsof XPS Writer Document - je u něj to zelené zatržítko. Pokud bys mi poradil, jak vložit obrázek aktuálního stavu na monitoru sem do poradny, tak to sem vložím.
Zkoušel jsem tedy, jak jsi mi radil možnost Přidat tiskárnu - zvolil jsem možnost Přidat místní tiskárnu - nabídlo to okno Zvolit port tiskárny - buď použít stávající port LPT1 nebo vytvořit nový port - vybral jsem tu první možnost., na to se otevřel seznam všech výrobců - našel jsem si tedy mezi nimi HP a vedle se otevřel seznam dostupných modelů a pokud v seznamu můj model není, tak mám zvolit možnost kliknout na Windows UpDate a seznam se rozšíří- no a zkrátka ani v tom podrobnějším seznamu tam tento můj model NENÍ. Zkusil jsem ještě učinit dotaz přímo na HP a do dvou dnů bych měl dostat odpověď.
Vyzkoušel jsem ještě další možnost - ze stránek HP jsem si stáhl průvodce instalací tiskáren HP a po zadání mého modelu (HP LaserJet M1120 MPF se zobrazilo hlášení, že: Tento průvodce v současné době vybranou tiskárnu nepodporuje. Našel jsem si tam i diskuse ohledně tohoto modelu - uživatelé této tiskárny si stěžují, že nebyli upozorněni, že v sedmičkách jsou funkce této tiskárny značně omezené - a mají pravdu, protože když jsem měl OS Windows 2000 tak všechno fungovalo.
Bohužel nejde to stáhnout. Po stažení se zobrazí takováta ikona rozbalené krabice se symbolem, který zobrazuje v případě, že to počítač neumí přečíst Je to vpravo nahoře u správce stahování.
Stáhnout to jde,vždyť je to přímo stránka HP,obrať se na někoho,kdo tomu aspoň trochu rozumí.O nesmyslu s ikonou mlčím.
máš windows7 64 bitovou verzi a zkoušel jsi stáhnout konkrétně ovladač na mnou uvedenou tiskárnu? Opravdu? Tak jestli se Ti to podařilo, tak seš borec! Mě se to nepovedlo. Pokud to jde stáhnout, tak proč tedy není tento model uvedený v update Windows při pokusu o instalaci tiskárny? To asi proto, že ho nepodporuje. K té ikoně: pokud si na PC vytvoří např. dokument v nějaké aplikaci, uložíš si ho do počítače a po nějakém čase si aplikaci odinstaluješ, tak když si chceš ten svůj výtvor znovu prohlédnout, tak se ti tam objveví ten zmíňěný obrázek, - že to nejde otevřít a že máš vybrat program, ve kterém se ti to má otevřít. Pokud mi nechceš upřímně poradit, tak prosím nepiš a neurážej!
Ovladač máš správně stažený,koncovka exe značí spustitelný soubor,pokud se nespustí je to nějaká jiná chyba Windows,jiné exe fungují?
Všechno funguje v pohodě. Trošku jsem brouzdal po internetu a našel jsem tenhleten odkaz: maxiorel.cz/... Asi s tím bude problém. Abych nakonec nemusel ty sedmičky přeinstalovat.! Podle rady jsem odebral ovladače tiskárny, které v PC byly proto, abych tiskárnu mohl "odebrat"ale neodstranilo se to všechno - při prohlížení počítače jsem zjistil, že má na více místech všelijaké pomocné soubory a asi kvůli tomu se to nějak hádá a nedaří se ty nové ovladače nainstalovat. Myslím, že dokud neodstraním všechno co tam je, tak ty nové nainstalovat nepůjdou.
Tak už jsem to rozlouskl. Bohužel se skutečně jedná o boudu ze strany firmy HP, která mylně uvádí a nabízí odkazy na stažení ovladačů k této tiskárně pro Win7. Sdělil mi to i odborník, že už se setkali s tímto problémem a bohužel se to muselo vyřešit tak, že si zakoupilli tiskárnu, která je podporována win7.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.