Nejste přihlášen/a.
Ahoj, o počítačích absolutně nic nevím takže se předem omlouvám za nepřesné a možná divné názvy. Mám s počítačem dva problémy. První je s cédéčkem zaseknutým v počítači, ten regálek kam se CD vkládá nejde otevřít ať ten čudlík mačkám jak jen chci dá se s tím něco dělat nebo to musím odvést do opravny? Druhý problém je rámus který počítač vydává, je to takové divné hučení někdy je neuvěřitelně silné takže nemůžu ani komunikovat pomocí skype nebo ICQ někdy je slabší a někdy zase není slyšet vůbec ale hned zase začne. Co může být špatně? Děkuji za pomoc hezký den
CD ti poradil kolega.
Pokud jde o "takové hučení"- zřejmě vibruje vrtulka některého z ventilátorů, vypni počítač, odšroubuj kryt a koukni, o který jde - případně - po zablokování vrtulek, ventilátory vysaj od prachu. Pokud to nepomůže, bude nutné vadný ventilátor vyměnit - koupit je lze např tady - gme.cz/... , případně takovou ´opravu´ zvládne kdokoli znalejší a nebo každý servis.
doplněno 23.06.13 11:25:Tak pecko opět rozmontuj (zdroj NE!) a rozmontované zapni - pak, za provozu, postupně jednotlivé ventilátorky přibržďuj prstem (opatrně, aby ses nedotkla elektroniky - tobě by se nestalo nic, ale počítači by se stát mohlo), tím zjistíš, který hučí - možná mu v pohybu jen zavazí nějaký káblík.
doplněno 23.06.13 11:30:Jo - to CD - aby ses dostala k vlastní mechanice, musíš zřejmě sundat celý přední plast z case. Pak uvidíš i dirku pro ´nouzové´ otevření mechaniky.
Hučet to zaelo právě po tom co jsem pčítač vysáála od prachu už jsem to párkrát rozomontovala abych našla co tam muže být špatně ale stále to nejde.
Dobrý den, ta mechanika by se dala ještě otevřít snad softwareově - spustit CD přehrávač nebo vypalovací program a najít volbu "Vysunout CD". Ale, je otázkou jestli do ní jde proud a to hučení nedělala ona, až se "uhučela". Jinak, po restartu a bootování by z mechaniky měl být slyšet zvuk.
Měla by si "hrábnout" a bliknout dióda, jenže ani diódu a ani tu dírku tam nevidím. Není to nějaký kryt přes tu mechaniku? Zdravím!
doplněno 23.06.13 11:29:kelram - pokud je to kryt, tak se tazatelka k té servisní dírce na mechanice asi sama nedostane.
To víte že je to kryt. Měl jsem podobný case, kde mechanika byla schována za takovýmto krytem. Kompletně. Originální tlačítko na mechanice je schované pod tím na casu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.