Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dekryptovat MD5 hash pomoci R.E

Od: protom odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

jak je možné dekryptovat MD5 hash pomocí daného regular expression?

Předem děkuji za odpovědí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Daného? Kterého? Nějak ho tu nevidím :)

Každopádně to možné není.

luke237
hodnocení

0x
Take nevim, o cem mluvis, ale asi ten zakodovany retezec odpovida reseni toho regularniho vyrazu. Pak si jen spocitat MD5 hash pro vsechny kombinace toho regularniho vyrazu a porovnas ho s hash toho sveho kodovaneho textu.
Snad se ptas na tohle.
Takhle se lamaly hesla na Unixu uz pred 30 lety (tenkrat ale s jinym algoritmem nez MD5).
protom
hodnocení

No, asi o tomhle. No, už jsem pročetl pár stránek a tak podobně a asi takto -

Regex je [defn-t|]{8}

To znamená že potřebuji vygenerovat všechny možnosti pomocí tohoto regexu a ty pak všechny (každou zvlášť) převést na MD5 Hash. Výsledné hashe musím porovnat se zadaným hashem 864995662b9f61615f01347a70db894b a najít jeden shodný, abych získal odpověď na otázku "Jakou kombinaci slov jsem použil?".

Jde o kvíz který zadal administrátor na jedněch fórech.

Někdo doporučil Hashcat.gui, ale s tím já vůbec neumím a četl jsem že to má i svá rizika ohledně Hardwaru.

protom
hodnocení

Oprava: Jakou kombinaci písmen jsem použil.

V originále to zní : Whats the plaintext I used?

luke237
Jo, chapes to dobre.
Tech moznych kombinaci hesla je 10^8 = 100 milionu (nevim, co znamena to "|" v tom regularnim vyrazu. Jestli je to dalsi mozny znak, pak tech kombinaci je 11^8).
Hashcat.gui je jen GUI k hashcat, coz je velice sikovny program na lamani hesel metodou brutalni sily pres vypocet vsech moznych vysledku, jak jsem na to tak koukal. Je to optimalizovane pro GPGPU (ze by to byla ta "rizika ohledne hardware", o kterych mluvis?)
protom
hodnocení

Tak již je to vyřešeno.

Kombinaci by to mělo 11^8 takže 214,358,881. Ale se správnou maskou to a chairsetem to v hashcatu můžete cracknout během chvilky.

Ale

Regex - [defn-t|]{8}

1. [def][def][def]o\|[pqr][pqr][pqr]

První tři písmena může být každé buď "d","e","f" poté je písmeno "o", za ním znaménko "|" a poslední tři písmena může opět být každé "p", "q", nebo "r".

Správných kombinací teď tedy může být jen 36, což už není tak těžký vyhodnotit sám. Já jsem použil generátor kombinací online, kde jsem si vygeneroval všechny možné kombinace pro d,e,f a p,q,r. Ty jsem pak v poznámkovém bloku pospojoval všema možnýma kombinacema. Poté jsem všechny tyto možné kombinace převedl na MD5 Hash a povedlo se mi najít shodný s tím který jsem hledal.

Správná kombinace je defo|prq

luke237
Kde se prijde na tohle: "První tři písmena může být každé buď "d","e","f" poté je písmeno "o", za ním znaménko "|" a poslední tři písmena může opět být každé "p", "q", nebo "r"."?
Prekvapuje me to pouziti svisle carky ("|") jako bezneho znaku. To jsem jeste nevidel ;)
dzordz*

Nevím, co je to první, ale zadáním je asi tohle: [def][def][def]o|[pqr][pqr][pqr]

Speciální znaky (no, krom zpětného lomítka a krom stříšky, pokud je na prvním místě) uvnitř výčtu se nemusejí escapovat. Ale mohly by. Tady to svislítko mimo výčet escapované je.

doplněno 22.06.13 12:35:

Tak samozřejmě, že to zmizelo :) mezi závorkami je o |

doplněno 22.06.13 12:36:

*zed* o \ |

doplněno 23.06.13 11:20:

Já to nepsal :)

luke237
zadáním je asi tohle: [def][def][def]o|[pqr][pqr][pqr]

Fuj! :) Co takhle: [def]{3}o|[pqr]{3}?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]