Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám tiskárnu Epson DX 4400,A chtěl bych se zepat proč nebo z jakýho důvodu mezi slovy či obrázky se tvoří čáry.Děkuji.
doplněno 20.06.13 21:20:tak jsem podle návodu vyčistil trysky,trochu se to zlepšilo,taky jsem vyměnil černou barvu,měl jsem originál,ale došla i žlutá a červená (je to kup z druhé ruky), vytiskl jsem 3 zkušební listy a čar je tam o poznání méně,ale zas když jsem poté tiskárnu vypl a po chvíli zapl, abych si něco vytiskl,tak mi tisk nejde,nejde ani kopírování ani sken.Neveme si to ani papír. Co teď?
doplněno 20.06.13 21:55:Hlásí to chybu že nerozezná barvy,přitom černá je origoš,to budu muset dokoupit i ostatní aby to fungovalo,nebo co s tím křápem?
Zřejmě máš přicpané trysky - spusť si čištění tiskové hlavy - možná bude potřeba i opakovaně.
doplněno 20.06.13 18:15:Tady je postup pro čištění - support.epson-europe.com/...
Zřejmě určitě zaschlé trysky... většinou se to dá rozchodit... vyháhnou cartidge, a nechach odmočit přes noc v destilované vodě ( 2, 3 mm hladinka odedna nádobky... nesmí se dostat k elektronice!
zajixxx:
Epson není Canon nebo HP má zcela jiný princip tisku, tam se cartridge můžou odmáčet jak dlouho chceš
Jsou ty čáry způsobené chybějícím tiskem (bílé) nebo naopak "přebývajícím" tiskem tedy barevné/černé tam kde nemají být?
Čáry mohou být způsobeny přebytečným nashromážděným inkoustem v okolí náplně, nebo jiným znečištěním v místě dotyku s papírem (prach, vlas). Zkontrolovat a opatrně vyčistit. Jinak tiskárny je při problémech vždy nutno nejen vypnout, ale úplně vytáhnout zdroj ze zásuvky a nechat cca 1/2 minuty ( když to nepomůže, tak vyjímečně i dýl), aby se zdroj vynuloval (50% všech závad)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.