Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna netiskne jak má

Od: jura32* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám tiskárnu Epson DX 4400,A chtěl bych se zepat proč nebo z jakýho důvodu mezi slovy či obrázky se tvoří čáry.Děkuji.

files.uloziste.com/...

doplněno 20.06.13 21:20:

tak jsem podle návodu vyčistil trysky,trochu se to zlepšilo,taky jsem vyměnil černou barvu,měl jsem originál,ale došla i žlutá a červená (je to kup z druhé ruky), vytiskl jsem 3 zkušební listy a čar je tam o poznání méně,ale zas když jsem poté tiskárnu vypl a po chvíli zapl, abych si něco vytiskl,tak mi tisk nejde,nejde ani kopírování ani sken.Neveme si to ani papír. Co teď?

doplněno 20.06.13 21:55:

Hlásí to chybu že nerozezná barvy,přitom černá je origoš,to budu muset dokoupit i ostatní aby to fungovalo,nebo co s tím křápem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Zřejmě máš přicpané trysky - spusť si čištění tiskové hlavy - možná bude potřeba i opakovaně.

doplněno 20.06.13 18:15:

Tady je postup pro čištění - support.epson-europe.com/...

zajixxx*

Zřejmě určitě zaschlé trysky... většinou se to dá rozchodit... vyháhnou cartidge, a nechach odmočit přes noc v destilované vodě ( 2, 3 mm hladinka odedna nádobky... nesmí se dostat k elektronice!

zajixxx:

Epson není Canon nebo HP má zcela jiný princip tisku, tam se cartridge můžou odmáčet jak dlouho chceš *smich*

jura32*
hodnocení

kde to mám pustit prosímtě to čištění je to moje první tiskárna nemám v tom praxi dík.

Jsou ty čáry způsobené chybějícím tiskem (bílé) nebo naopak "přebývajícím" tiskem tedy barevné/černé tam kde nemají být?

hafa
hodnocení

0x

Čáry mohou být způsobeny přebytečným nashromážděným inkoustem v okolí náplně, nebo jiným znečištěním v místě dotyku s papírem (prach, vlas). Zkontrolovat a opatrně vyčistit. Jinak tiskárny je při problémech vždy nutno nejen vypnout, ale úplně vytáhnout zdroj ze zásuvky a nechat cca 1/2 minuty ( když to nepomůže, tak vyjímečně i dýl), aby se zdroj vynuloval (50% všech závad)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]