Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna procesoru v Notebooku

Od: socketp odpovědí: 7 změna:

Zdravím,
Mám notebook Asus X51L a chci vyměnit procesor, zajímá mne kompatibilita.
V notebooku je standartně osazen procesor Intel T1600, který chci nahradit nejlépe typem T3500/T4500 (Nebo jiným z řady T3xxx/T4xxx).
Bude kompatabilní, nebo mohu použít jen procesor řady T1xxx?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Nejspolehlivější odpověď zjistíš na stránkách výrobce notebooku + zřejmě bude nutné flashnout BIOS notebooku opět vše zjistíš na stránkách výrobce - podpora.

socketp
hodnocení

Tam nic takového není, Asus tam má jen nové a majitelé starších mají prostě smůlu. Ani na stránkách výrobce BIOSu nemohu najít ten svůj. Navíc vůbec neumím hledat na internetu.

k2

Sem

support.asus.com.tw/...

do manualu jste koukal?

P.S.: Nestahoval jsem to, tak nevim, zda se tam doctete neco zajimaveho, minimalne v tom HW manualu by neco byt mohlo...

socketp
hodnocení

Manuál mám samozřejmě pročtený, nic takového tam dle mého očekávání nebylo.

ladinpraha*

Jestli někde něco zjistíš, nevím. Nejvíc zkušeností bude mít příslušný servis. Výrobci rozhodně nemají zájem na tom, aby jejich výrobek kdokoli překopával a vylepšoval. Ti potřebují prodávat celé přístroje. Tomu pak odpovídají i informace, které jsou ochotni poskytnout.

jh*
hodnocení

0x

To je záležitost pro mazáky v oboru, kteří si ověří chipset notebooku a možnosti osazení procesory. Také objednání procesoru pro notebook nebude hračka to zřejmě v Alze nepořídíš, možná by pomohl servis Asusu v Ostravě, ale dosažitelnost starších procesorů bude z výroby mizivá.

socketp
hodnocení

Zatím to vypadá, že T3500 by jít měl (T4500 už ovšem ne). Chipset by T3500 brát měl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]