Zdravím, včera se mi přihodila docela nemilá věc, nešlo mi najednou stahovat poštu z mailových adres na jednom serveru, na ostatních ano. Poštu stahuji přes MS Outlook Expres 6, mám Win XP. Přímý přístup do mailové schránky ze serveru byl bez problémů. Nic jsem v té době neinstaloval, pouze běžný provoz, Excel, internet. Hledal jsem podle nicneříkající hlášky o chybě Chyba zásuvky: 10061, číslo chyby: 0x800ccc0e, ale nenalezl jsem rozumný výsledek, myslel jsem, že mailový server má nějakou chybu. Zkoušel jsem laborovat i s nastavením zabezpečení, některé servery mění způsob zabezpečení přihlašování bez předchozího varování, ovšem opět nic. Když už mi začala docházet fantazie, zkusil jsem restartovat comp, a ejhle, chyba zmizela. Takže dotaz: nemáte někdo tušení, jak mohla chyba vzniknout, co bylo jejím důvodem? Příště asi už nebudu tak nervózní a rovnou zvolím restart, ale rád bych této záhadě přišel na kloub. Předem díky za rozumné nápady, hezký den!
Díky za nápad, ale v tom příčina nebude, 99% mých mailů se vejde do 1MB, navíc tento problém byl při kontrole mailů ve více schránkách na jednom mailovém serveru.
Nebyly ty postovni ucty nahodou na Exchange serveru? Microsoft k tomu ma popis chyby.
Kdyby jsi poslal celou chybovou hlasku, ktera obsahuje i adresu toho POP3 nebo SMTP serveru a ne jen cislo chyby, tak bych se nemusel ptat, jestli to je nejaky znamy webovy postovni server nebo interni Exchange.
K chybe take muze dojit, kdyz si treba i pri surfovani zmenis nastaveni firewall nebo antiviru.
luke237
Sorry, ted koukam, ze uz na ten popis chyby v Exchange nebo s tim firewall/antivirem odkazujes
V poho, stejně díky za snahu, je mi divný že z volny.cz mi načíst nešlo a z gmail.com ano, a že se to srovnalo restartem...
luke237
Takze OE6 ti nacetlo postu z GMailu, ale ne z Volny? Drive jsem chvilku uvazoval o tom, ze se ti nejak pomotal sitovy zasobnik a blokoval se ti port 25/110, ale to by ti neslo stahovat z zadneho postovniho serveru. Takhle to spise vypada, ze k blokovani nebo nefunkcnosti portu dochazelo nekde po ceste, pripadne primo u Volneho (napr. spadl jim server zrovna v okamziku, kdy si se chtel pripojit, Wokna si zapamatovaly nedostupny port a i kdyz Volny o par sekund naskocil na zalohu, tak Wokna uz ten port braly jako nedostupny). Nevim. Priste zkus restartovat jenom/....
Luke, doufám že v tomto případě žádné "příště" nebude!
Jinak jsem příjem pošty zkoušel vícekrát v průběhu několika hodin a z webu jsem se do schránky dostal, takže asi opravdu zblbly Wokna.
Pokud k této situaci dojde znova, zkusím postupovat podle instrukcí z Tvého linku a uvidíme...
Zatím dík!
luke237
Pristup pres beb pouziva jine porty (80 vs. 25/110) i jine servery ("email.volny.cz" vs. pop/stmp.volny.cz). Wokna si proste pamatovaly, ze stroj pop3.volny.cz byl nedostupny a uz to znova nezkousely. Asi. Nevim. Nic lepsiho me nenapada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.