Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba Outlooku

Od: hop® odpovědí: 8 změna:
Zdravím, včera se mi přihodila docela nemilá věc, nešlo mi najednou stahovat poštu z mailových adres na jednom serveru, na ostatních ano. Poštu stahuji přes MS Outlook Expres 6, mám Win XP. Přímý přístup do mailové schránky ze serveru byl bez problémů. Nic jsem v té době neinstaloval, pouze běžný provoz, Excel, internet. Hledal jsem podle nicneříkající hlášky o chybě Chyba zásuvky: 10061, číslo chyby: 0x800ccc0e, ale nenalezl jsem rozumný výsledek, myslel jsem, že mailový server má nějakou chybu. Zkoušel jsem laborovat i s nastavením zabezpečení, některé servery mění způsob zabezpečení přihlašování bez předchozího varování, ovšem opět nic. Když už mi začala docházet fantazie, zkusil jsem restartovat comp, a ejhle, chyba zmizela. Takže dotaz: nemáte někdo tušení, jak mohla chyba vzniknout, co bylo jejím důvodem? Příště asi už nebudu tak nervózní a rovnou zvolím restart, ale rád bych této záhadě přišel na kloub. Předem díky za rozumné nápady, hezký den! *slunce*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ijacek007*
hodnocení

0x

mužete zjisti tak velký je soubor s poštou? u expresu byl limit 2 gB dat pokud jste se s datovým souborem dostal k teto velikosti nastal problém.

hop®
hodnocení

Díky za nápad, ale v tom příčina nebude, 99% mých mailů se vejde do 1MB, navíc tento problém byl při kontrole mailů ve více schránkách na jednom mailovém serveru.

luke237
hodnocení

0x
Nebyly ty postovni ucty nahodou na Exchange serveru? Microsoft k tomu ma popis chyby.

Kdyby jsi poslal celou chybovou hlasku, ktera obsahuje i adresu toho POP3 nebo SMTP serveru a ne jen cislo chyby, tak bych se nemusel ptat, jestli to je nejaky znamy webovy postovni server nebo interni Exchange.

K chybe take muze dojit, kdyz si treba i pri surfovani zmenis nastaveni firewall nebo antiviru.

luke237
Sorry, ted koukam, ze uz na ten popis chyby v Exchange nebo s tim firewall/antivirem odkazujes *zed*
hop®
hodnocení

V poho, stejně díky za snahu, je mi divný že z volny.cz mi načíst nešlo a z gmail.com ano, a že se to srovnalo restartem...

luke237
Takze OE6 ti nacetlo postu z GMailu, ale ne z Volny? Drive jsem chvilku uvazoval o tom, ze se ti nejak pomotal sitovy zasobnik a blokoval se ti port 25/110, ale to by ti neslo stahovat z zadneho postovniho serveru. Takhle to spise vypada, ze k blokovani nebo nefunkcnosti portu dochazelo nekde po ceste, pripadne primo u Volneho (napr. spadl jim server zrovna v okamziku, kdy si se chtel pripojit, Wokna si zapamatovaly nedostupny port a i kdyz Volny o par sekund naskocil na zalohu, tak Wokna uz ten port braly jako nedostupny). Nevim. Priste zkus restartovat jenom/....
hop®
hodnocení

Luke, doufám že v tomto případě žádné "příště" nebude!

Jinak jsem příjem pošty zkoušel vícekrát v průběhu několika hodin a z webu jsem se do schránky dostal, takže asi opravdu zblbly Wokna.

Pokud k této situaci dojde znova, zkusím postupovat podle instrukcí z Tvého linku a uvidíme...

Zatím dík! *palec*

luke237
Pristup pres beb pouziva jine porty (80 vs. 25/110) i jine servery ("email.volny.cz" vs. pop/stmp.volny.cz).
Wokna si proste pamatovaly, ze stroj pop3.volny.cz byl nedostupny a uz to znova nezkousely. Asi. Nevim. Nic lepsiho me nenapada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]