Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, jestli někdo neznáte řešení tohoto problému - o těchto chybových hláškách je toho na internetu hodně - prý docela typické pro HP tiskárny, ale zatím jsem nenašel žádné řešení:
Zakoupil jsem tiskárnu HP laserjet 3300mfp - připojena přes USB k notebooku s Win7 64bit - ten si tiskárnu nainstaloval - úspěšně. Tiskárna s počítačem evidentně komunikuje - lze skenovat, odešle se tisková úloha, ale místo stránky, co chci vytisknout se na stránku vytiskne pouze následující chybová hláška:
PCL XL error
Subsystem: KERNEL
Error: UnsupportedProtocol
Operator: 0x0
Position: 0
Ovladače si počítač nainstaloval sám (PCL6), manuálně jsem zkoušel reinstall za PCL5 - bez výsledku. Zapnutí/vypnutí tiskárny rovněž nepomohlo, USB kabel jsem zkoušel vyměnit za jiný, rovněž bez výsledku.
Děkuji za jakoukoli radu!
Tiskárnu odinstaluj (v Ovládacích panelech), odsud - h20000.www2.hp.com/... si stáhni ovladače a tiskárnu nainstaluj znovu.
doplněno 17.06.13 15:09:PCL5 nebo PCL6 (asi lépe) - ten třetí je ovladač PostScript. Pokud to nefunguje (nevyzkouším, nemám tutéž tiskárnu), pomohlo mi ale nedávno použít pro instalaci jednoho postaršího Packarda na Win7 ovladač z WinXP...
První poznatky - v kolonce about mám jiný název ovladače než mám k porovnání - pc nainstaloval ovladač "HP Universal printing PCL 6 (61.141.1.15198)" místo PCL 5. Nastavení je stejné, v preferencích mám vyplý režim mopier, oddělování úloh, HDD nenainstalovaný a kolonky duplex + paměť tiskárny tady ani nemám.
Záložka Device-Setings není až tak podstatná (koukám, že tam byly pěkné nesmysly - neexistující duplex, HDD, 256MB), důležitější je Printing-preferences - substituce fontů, zapnutá optimalizace tisku, etc.
Přidejte si tu tiskárnu na NB znova ručně a z nabídky na Windows update vyberte PCL5, ať to zkoušíte se stejnou verzí ovladačů, se kterou jsem to testoval před měsícem. Pužijete při testování na jiném PC také PCL5.
Děkuji za rady - problém vyřešen!
PROBLÉM A JEHO ŘEŠENÍ:
Popis problému viz úvodní příspěvek. Problém byl evidentně způsoben nefungující verzí ovladačů poskytnutých na stránkách společnosti HP. Pro vyřešení problému bylo potřeba odebrat tiskárnu z počítače a ručně nainstalovat znovu - důležitý mezník je pravděpodobně nekliknout na ihned nabídnuté ovladače tiskárny, ale na možnost windows update. Je to otravné, seznam tiskáren a ovladačů se načítal 10 minut bez jakékoli známky aktivity. Poté už stačilo jen zvolit výrobce a sérii tiskárny s ovladačem označeným PCL 5.
Nyní vše funguje jak má. Mnohokrát děkuji za pomoc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.