Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce a prosím o pomoc,
dnes jsem chtěla mailem poslat nějaký fotky, což se nezdařilo, a nejde mi odeslat ani obyč mail bez jakékoliv přílohy.
Vždy se mi tam objeví stejná zpráva:
E-mail s fotografiemi odstraňte, vytvořte nový a znovu jej odešlete.
Server: smtp.seznam.cz
ID chyby služby Windows Live Mail: 0x8CCC0003
Protokol: SMTP
Port: 25
Zabezpečení (SSL): Ne
Nevím, co s tím, schránku mám vyčištěnou, antivir funguje, poradí někdo?
Děkuji Lucie
Dobrý den, doplňte, jakým způsobem mail odesíláte - v prohlížeči nebo v programu v PC (např.
Thunderbird)? Zdravím!
doplněno 16.06.13 18:20:Pokud odesíláte z prohlížeče, tak se odhlašte z toho mail. rozhraní a potom vyčistěte mezipaměť a cookies v prohlížeči. Potom se tam znovu přihlašte a zkuste si odeslat mail na svou adresu. A když se to odeslání povede, tak Vám přijde ten mail do doručené pošty.
doplněno 16.06.13 19:57:Hledal jsem na internetu, ale není to snadné, protože těch možností je více. Někomu pomohlo změnit port z 25 na 587 nebo zakázat antiviru kontrolu odchozích mailů nebo zálohovat účet, potom ho smazat, vytvořit nový a data importovat ze zálohy. Jiný tvrdí, že chyba je na straně Seznamu. Někdo zase vše vyčistil a restartoval program. Nemám jasnou radu, bohužel.
doplněno 16.06.13 21:29:luke237 - jo jo, tohle jsem také našel. Jenže problém je, že tazatelka už teď nepošle vůbec nic.
Tedy ani mail bez přílohy. Já si myslím, že by to chtělo smáznout nějaký konfigurační soubor v té složce, kde je ten program v PC. Tam se drží ta zpráva o odeslání mailu s přílohou. Po spuštění programu by se mohl vytvořit automaticky konfigurační soubor nový. Toť má teorie, kterou nemohu ověřit.
doplněno 16.06.13 22:21:Ještě, že mám ten Thunderbird - nastavoval jsem ho dlouho, ale zase jen jednou a už je to pár let.
problém je, že tazatelka už teď nepošle vůbec nic.Tedy ani mail bez přílohy. Já si myslím, že by to chtělo smáznout nějaký konfigurační soubor
Jak jsem psal, ten zpusob posilani fotek ma neco do sebe, ale je to tak blbe vyresene, ze si spousta uzivatelu nabehne. Navic netusim, jestli se tento princip vubec nekde popisuje a jestli uzivatele maji vubec sanci se tak o nem nekde predem vubec dozvedet.
Já e-maily odesílám z webového rozhraní (z prohlížeče), nepoužívám e-mailového klienta.
Přestože mi nedělá problémy odesílání žádných příloh, dávám přednost komprimaci. Zabalím několik fotek nebo dokumentů do jednoho archivu a připojím jako jednu přílohu.
___ Také by mohlo stačit místo e-mailového klienta použít webové rozhraní. Vyzkoušejte, něco se určitě podaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.