Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodešlu e-mail

Od: lucielucie82* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny rádce a prosím o pomoc,

dnes jsem chtěla mailem poslat nějaký fotky, což se nezdařilo, a nejde mi odeslat ani obyč mail bez jakékoliv přílohy.

Vždy se mi tam objeví stejná zpráva:

E-mail s fotografiemi odstraňte, vytvořte nový a znovu jej odešlete.
Server: smtp.seznam.cz
ID chyby služby Windows Live Mail: 0x8CCC0003
Protokol: SMTP
Port: 25
Zabezpečení (SSL): Ne

Nevím, co s tím, schránku mám vyčištěnou, antivir funguje, poradí někdo?

Děkuji Lucie

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, doplňte, jakým způsobem mail odesíláte - v prohlížeči nebo v programu v PC (např.

Thunderbird)? Zdravím!

doplněno 16.06.13 18:20:

Pokud odesíláte z prohlížeče, tak se odhlašte z toho mail. rozhraní a potom vyčistěte mezipaměť a cookies v prohlížeči. Potom se tam znovu přihlašte a zkuste si odeslat mail na svou adresu. A když se to odeslání povede, tak Vám přijde ten mail do doručené pošty.

doplněno 16.06.13 19:57:

Hledal jsem na internetu, ale není to snadné, protože těch možností je více. Někomu pomohlo změnit port z 25 na 587 nebo zakázat antiviru kontrolu odchozích mailů nebo zálohovat účet, potom ho smazat, vytvořit nový a data importovat ze zálohy. Jiný tvrdí, že chyba je na straně Seznamu. Někdo zase vše vyčistil a restartoval program. Nemám jasnou radu, bohužel.

doplněno 16.06.13 21:29:

luke237 - jo jo, tohle jsem také našel. Jenže problém je, že tazatelka už teď nepošle vůbec nic.

Tedy ani mail bez přílohy. Já si myslím, že by to chtělo smáznout nějaký konfigurační soubor v té složce, kde je ten program v PC. Tam se drží ta zpráva o odeslání mailu s přílohou. Po spuštění programu by se mohl vytvořit automaticky konfigurační soubor nový. Toť má teorie, kterou nemohu ověřit.

doplněno 16.06.13 22:21:

Ještě, že mám ten Thunderbird - nastavoval jsem ho dlouho, ale zase jen jednou a už je to pár let.

lucielucie82*
hodnocení

Odesílám z Windows live Mail 2011.

luke237
problém je, že tazatelka už teď nepošle vůbec nic.

Tedy ani mail bez přílohy. Já si myslím, že by to chtělo smáznout nějaký konfigurační soubor

Windows Live Mail ma pravdepodobne ty maily ve fronte a nejdrive chce odeslat ty s temi obrazky, u kterych potrebuje to spojeni na SkyDrive, ktere uzivatelka nema. Proto musi tyto mailu nejdrive smaznou (navod je popsan na te strance, co jsem poslal) a pak se zacnou odesilat i ty ciste textove maily, ktere uzivatelka vytvorila az po tech mailech s obrazky, ktere tak uz nebudou blokovat tu odesilaci frontu.

Jak jsem psal, ten zpusob posilani fotek ma neco do sebe, ale je to tak blbe vyresene, ze si spousta uzivatelu nabehne. Navic netusim, jestli se tento princip vubec nekde popisuje a jestli uzivatele maji vubec sanci se tak o nem nekde predem vubec dozvedet.:(

luke237
hodnocení

0x
Nejlepsi odpoved, co jsem nasel, je anglicky tady. Bohuzel Windows Mail Live standardne pouziva pro "zasilani"fotek fintu s tim, ze to ulozi na SkyDrive nebo tak neco, takze potrebuje, aby uzivatel mel postovni konto take u Microsoftu, coz uivatelka asi nema.
Jde to obejit tak, ze ten obrazek se primo fyzicky vlozi do emailove zpravy. Postup je popsany v tech odpovedich v odkazu. Jestli tomu uzivatelka nerozumi, tak bychom ji to snad i mohli prelozit.
Ten pristup Microsoftu pro zasilani velkych fotek ma neco do sebe. Posilat velke soubory emailem je prasecina. Na to nebyl email navrzen.
Mnohem jednodussi je to nakopirovat na nejake docasne uloziste (leteckaposta.cz a podobne) a pak uzivateli jen odeslat odkaz na to umisteni na tom docasnem ulozisti. Microsoft pouziva jako docasne uloziste ten svuj SkyDrive, ale verejnych neplacenych ulozist je na Internetu dostupnych cela rada.
luke237
Ta finta v primem vlozeni obrazku do mailu spociva v tom, ze obrazek vlozis do mailu stejne jako ted, pak na nej kliknes a v zalozce "Format" zvolis "Sponka" (Paperclip).
Mozna budes muset ty stare maily, ktere nejdou odeslat, odstranit, nez se ti zase posta rozjede. Jestli jsi k tomu uz napsala nejaky dlouhy text, tak si ho nekam docasne prekopiruj.

iz*
hodnocení

0x

Já e-maily odesílám z webového rozhraní (z prohlížeče), nepoužívám e-mailového klienta.

Přestože mi nedělá problémy odesílání žádných příloh, dávám přednost komprimaci. Zabalím několik fotek nebo dokumentů do jednoho archivu a připojím jako jednu přílohu.

___ Také by mohlo stačit místo e-mailového klienta použít webové rozhraní. Vyzkoušejte, něco se určitě podaří.

luke237
Uzivatelka predem nemohla dost dobre vedet, ze standardni nastaveni jejiho postovniho programu zasila obrazky zpusobem, ktery vyzaduje dalsi konfiguraci. Kdyby to vedela a nezablokovala si tak postovni program, tak by ten jeden mail s obrazky jiste odeslala pres webove rozhrani a vyhnula se tak temto problemum.
Ted, kdyz uz vi, co je pricinou jejich problemu, tak muze odeslat zprav s obrazkem kolik chce. Postovni program bude vzdy uz z principu veci rychlejsi na praci nez webove rozhrani.

lucielucie82*
hodnocení

Děkuji všem za rady, snad se mi s tím podaří něco udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]