Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s počítačem, tedy s programy které jsou teď pro mne dost důležité, jak to říct... Uplně nevím jestli se to dá počítat za chybovou hlášku, program, který potřebuji spustit mi hlásí, že potřebuje RAM minimálně 2GB, ale můj počítač má jen 1GB ... Já absolutně nevím co je to RAM a jaký je v tom rozdíl, proto se ptám vás, aby ste mi to nějak srozumitelně prosím vysvětlili, nebo spíš poradili, jak se to dá s toho 1GB zvednout na 2GB (jestli je to tedy možné)... Doufám že se to dá na příklad nějak přeinstalovat, nebo snad umazat nějaká data? (Doopravdy nemám vůbec ponětí co to je RAM, takže nejspíš teď píšu hovadiny, za to se omlouvám). Nebo si snad budu muset koupit nový počítač? Děkuji předem za odpovědi.
Koupit nový počítač, nebo aspoň z bazaru s RAM pamětí 4 GB a aspoň dvoujádrovým procesorem. Váš PC raději už neřešte, zbytečná práce.
doplněno 15.06.13 20:38:kartu s RAM pamětí budete obtížně schánět - typ DDR2 má jen málo obchodů, starší typy RAM jen Aukro, bazary. Obtížné řešení na krátkou dobu - nedoporučuji, vaše PC je určitě na dnešní dobu nevýkonné i pro kancelářské práce.
Nepíšeš, jaké to jsou ty "důležité programy", ani konfiguraci svého PC. Ono se taky může stát, že sice přidáš paměť, ale ty programy budou potřebovat ještě něco jiného. Obávám se ale, že tvé znalosti na zjištění konfigurace PC nestačí.
Mám dojem, že nemá ._. ... A ano, je to Windows... Windows Vista -.- Vím že se o Vistách říká, že jsou pomalé, ale to ta moje doopravdy není ... Už od koupi jsem si jí dobře udržoval.. Takže není pravda, že se po zapnutí načítí 10 minut, jak někdo říká, nýbrž něco okolo 5ti sekund! O-o (trochu jsem se rozmluvil, omlouvám se..)
Takže... RAM je operační pamět, je to hardware,což znamená že nejde "naistalovat". pokud tvůj program říká že potřebuje 2GB a ty máš jen jeden, řešení je prosté. Kup další RAM, ty máš DDR2, já sem před ani ne měsícem kupoval v kameném obchodu DDR 1 úplně nové (ne bazar), takže sehnat DDR2 by neměl být problém. No a jak jí dát do PC si najdi na netu nebo si to nech od někoho udělat (orázka 5min).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.