Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s WINDOWS XP

Od: simda odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám problém se spuštěním Pc. Na počítači mám nainstalovaný operační systém Window XP home edition. Dnes ráno byl ještě v pořádku, potom se mi ale aktualizoval a já ho vypnul. Odpoledne jsem ho chtěl zapmnout a objevila se mi černá obrazovka s textem

"Systém Windows nelze spustit. Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen: /WINDOWS/SYSTEMM32/CONFIG/SYSTEM

Tento soubor můžete zkusit opravit spuštěním instalace systému Windows pomocí originální instalační dískety nebo disku CD-ROM. Opravu spustíte stisknutím klávesy R na první obrazovce."

Počítač jsem kupoval v kamenné prodejně, kde mi udělali zálohu počítače na DVD, ale k počítači jsem nedostal originální disk s OS. V bružuře píšou, že příjdu o nezálovaná data. Dá se to nějak vyřešit i bez toho, abych ztratil soubory? Předem díky za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Jestli máš oficiální instalaci WinXP, stačí, když si odněkud stáhneš ISO instalačního CD a vypálíš si jej - tím bys mohl opravit stávající instalaci (to je to "R").
Pokud se opRava instalace nepovede, můžeš nabootovat např. z CD (třeba LiveCD Linuxu) a data z disku stáhnout někam jinam (např. flash, ext. HD...).
A nebo můžeš disk z PC vyndat a připojit jej v jiném počítači a opět data stáhnout jinam.
A - pokud bys, posléze, počítač reinstaloval, rovnou při instalaci si udělej dva diskové oddíly - jeden systémový a druhý datový. V případě ´havárie´ instalace pak stačí přeinstalovat systémovou, datové partition se reinstal nedotkne.

honzs*
hodnocení

0x

Zdravím,
když po startu PC stisknete F8 a v menu zvolíte Poslední známá funkční konfigurace, pomůže to?

doplněno 12.06.13 18:01:

Případně kdyby to nezabralo, zkuste postup Hard way z těhle stránek dslreports.com/...

fribble*
hodnocení

0x

Mohlo by pomoci - při startu PC držet F8, šipkami stav nouze, v obnovení systému se vrátit na poslední kontrolní bod před aktualizací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]