Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchozí prohlížeč

Od: jsfvsk odpovědí: 3 změna:

Nainstaloval jsem si aktualisaci Mozilla Firefox 21.0 přes IE. Přitom jsem měl již před ní Firefox nainstalovaný. Teď po kliku na ikonu Ff se mi vždy otevírá IE. Zřejmě jsem to měl provést právě přes ten Ff. Původně jsem měl jako výchozí prohlížeč IE, kde mám na jeho domovské stránce uveden ještě Google Chrome, tedy celkem 3 prohlížeče. Výchozí prohlížeč jsem změnil na ten GChr. v domění, žedosáhnu aktivace ikony Ff na jeho pg. Bohužel se nic nezměnilo. Co s tím mám udělat? Dík za pomoc. Vosyka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jak se dá nainstalovat aktualizace FF přes IE? Na aktualizaci si dotyčný prohlížeč upozorní sám.

Z dotazu jsem nepochopil jaký prohlížeč chcete jako výchozí. Jestli FF, tak v Možnostech zaškrtnout tuhle položku a Firefox restartovat.

Výchozí prohlížeč
jsfvsk
hodnocení

Asi jste mě nepochopil správně. Snažil jsem se to popsat srozumitelně. Tedy na ploše mám ikonu Ff z doby, kdy po kliku na ni se mi Ff otevřel. Nyní po té instalaci Ff 21.0 přes prohlížeč IE se mi po kliku na ikonu Ff vždycky otevírá IE. V těch možnostech pak nenacházím položku týkající se Ff. Teď mám jako výchozí prohlížeč Google Chrome, který jsem si vybral pokusně, abych tu provázanost IE a Ff ukončil, ale problém stále trvá. Poradíte mi co s tím mám udělat? Díky. Vosyka

mowla*

1. koukni, na co ukazuje zástupce (ikona) FF (ťukni na ni pravým, zvol Vlastnosti, pole Cíl) - netuším jak a proč, ale zřejmě je zástupce nastaven špatně
2. nech si vyhledat program Firefox (Start - Hledat - Všechny soubory a složky, napiš firefox a dej Hledat, podstatná je nalezená položka firefox.exe)
3. ve Vlastnostech zástupce FF nahraď stávající Cíl nalezeným firefox.exe - včetně cesty (např. C:Program files Mozilla Firefoxfirefox.exe) a ulož (OK)
4. poklepání na ikonu FF jej spusť a podle návodu Fatalwira si jej nastav jako výchozí

_______ už nesouvisí přímo s ´dotazovaným´ problémem _______
5. nainstaluj si Ccleaner (ke stažení např. zde - piriform.com/... ), ponech v základním nastavení a spusť (pročistí různý balast)
6. nainstaluj si RevoUninstaller (např. odsud - revouninstaller.com/... ) a odinstaluj Google Chrome (a - případně, další nepoužívaný SW)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]