Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SSD disk 32GB na Windows?

Od: kulukulukulicek odpovědí: 8 změna:

Ahoj, myslíte že mi stačí 32gb ssd disk na windows7? Klidně si koupím i větší ale jsou neskutečně předražené...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgtfy
hodnocení

0x
Jestli to mas jen na OS a par mensisch zakladnich programu, tak by se to dalo (vice zde). Instalace OS si pry vezme kolem 20-25GB. Jestli mas jeste velky HDD v PC, tak je to uplne v pohode.
kulukulukulicek
hodnocení

Ano mám exterák 2TB plus ještě bude 6TB, takže o místo na data se nebojím, ale jde mi o to aby to pojmulo celé windows plus programy které chtějí nainstalovat... nikde jsem se nedočetl kolik zabírají windows

lmgtfy
Vlastni velikosti Windows7® mas nize. Pri isntalaci dalsich programu si zvol "Custom" a pak zvolis adresar na HDD. Precti si take ten odkaz v prvni odpovedi. Je tam popsane, jak nastavit hybernaci, temp, ...
lmgtfy
Velikost je 16GB pro 32bit, 20GB pro 64bit a pouhych 10GB kdyz to orezes (vice info).

mowla*
hodnocení

0x

Čistě pro Win7 stačí bohatě, otázkou je, co na disk budeš chtít kromě nich a jak systém nakonfiguruješ (např. tempy, swap, hiberfil... apod. je vhodné dát jinam) - koneckonců- počti si např. toto ... A - není vhodné disk příliš zaplnit instalací dalších programů.

doplněno 11.06.13 01:27:

BTW - Win7 se vejdou do 15 GB - cca - protože velikost instalace je závislá, mimojiné, na instalovaných jazycích, na HW, samozřejmě na aktualizacích...

doplněno 11.06.13 01:44:

Jen na instalace programů ano - tempy a swapy dej jinam...

kulukulukulicek
hodnocení

Tak asi vezmu nějakej 64gb, s tim se vejdu do dvojky.. No windows proff. bez aktualizací.. a prográmky, jen nějaké ty základní (firefox, kmplayer, deamon... ty toho moc nezaberou) + solid edge, MS office, MS visio, hry nehraji.. to by mělo stačit ne?

lmgtfy
Klidne ti staci i tech 32GB. Na SSD das OS, par programu, na jejichz rychlosti ti zavisi (tzn. ktere si casto sahaji na sve knihovny na disku), dalsi programy a vsechny hibernace, sysfily, tempy a data das na HDD na zvlastni oddil.

mourekk
hodnocení

0x

Koukl jsem se na PC , kancelářské aplikace, instalováno v únoru W7/64b je 22GB, program files je 8GB disky mám klasický takže nic nestěhuju, doporučuju 64GB. Doma mám 128, ale nainstaloval jsem jak 7 tak 8.Bohužel winy časem kynou jak buchta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]