Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz vypnutí počítače tlačítkem

Od: saxin odpovědí: 9 změna:

Nevíte někdo jestli se dá zakázat vypnutí počítače přes tlačítko na skříni?

Moje malá dcerka mi ho neustále vypíná :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
já bych tlačítko odpojil úplně a v BIOSu nastavil zapínání nějakým písmenem na klávesnici :)
praivo*

Souhlasím, já zapínám levým tlačítkem myši (poklepání; Gigabyte GA-H61MA-D2V)

fidonet*
hodnocení

2x

Máte dva problémy : Jak vyřešit vypínání PC a výchovný problém. PC problém je jednoduchý, mechanický nebo softwarový. Já bych zvolil mechanický, a dokonce by stačilo dát před to záklopku, atd. Ale na PC problěm se vyprdněte. Vy máte výchovné problémy, neboť se domníváte, že tím dceru( nebo to je syn?) vychováte k tomu aby to nedělal, tím, že to odstraníte z dohledu. Za chvíli sem budete psát, zda nevíme, jak odstranit vypínač z TV, ptačky, jak zabezpečit USB proti vyškubnutí, pak jak zajistit okna a nakonec jak udělat aby díte nevypadlo ( z toho okna).

Takže začněte s výchovou ( tím nemyslím globalně, ani to že to činíte špatně). Položte si problém před sebe a popřemýšlejte jak to vyřešit. Pokud Vám dítko mačká tlačítko, je potřeba mu to vysvětlit, jednou, dvakrat, osumkrat, dvacetkrat. Já osobně jsem přestal u pátého a dcerka dostala přes prstíčky. ( osobně mi točila ze zesilovačem). Samozřejmě, že prstíčky nebolí, tak to zkoušela dál. Tak dostala na dupku, a nakonec jednu na prdelku vařeškou. Jedna ranka, ktera neublíží, ale štípne. Už nikdy nepřišla a neotočila kolečkem. Pokaždé přišla, podívala se na mne, a já udělal ty-ty-ty. Když to uděláte 5x pochopí, že vařeška je přece jen "štiplavá věc". Samozřejmě si zvolte metodu jakoukoli. Dceři je 16, na ten zadek dostala za celý život asi jen 4x a vždy jen jedno plácnutí, a to ve věku 1-3 let a pak už nikdy. Poslouchá, je hodná, zodpovědná, nelže, spolehlivá, usměvavá anikdy tou vařeškou netrpěla. Sama si to nepamatuje, a když o tom mluvíme, směje se.

Takže: Věřte tomu, že s,ovem ho nepřesvědčíte ( to dítko), max. řvaním, ale to není výchova, a řešit problém, tím, že jen věci odstraňujete, není výchova, ale pohodlnost. ( nože, květináče, křištál, střelné zbraně ... samozřejmě odstranujte, to není pohodlnost, ale zodpovědnost)

JInak, tlačítko vypnutí se dá nastavit v nastavení schéma, co které tlačítko děla. Startuje normálně, ale na vypnutí nereaguje. I když dlouhy stisk je funkční. Pak volte odpojení dratku, a převedení spínače jinam, je to jen dotknutí dvou drátků, nic víc.

doplněno 10.06.13 11:17:

ladinpraha

Nesouhlasím, tazatelka se ptá, jak vyřešit to, že dítko, tlačítko mačká. Věřte tomu, že tazatelku netrápí mačkání toho tlačítka, ale jak tomu zamezit. Vychovný způsob je zamezení. Pochybuji, že tazatelku zajímá hardware PC z jiného důvodu.

Dostala na výběr od mne tři metody: hard, soft a výchovnou. myslím, že tím nikoho neurážím, ale ukazuji cestu k řešení.

doplněno 10.06.13 11:20:

ladinpraha:

odpověď, od tecka Ti nevadí? (Autor: tecka Datum: dnes 09:23 Předmět: RE: Zákaz vypnutí počítače)

.. tamje přímo narážka, že je asi špatně vychováno ( nebo málo ) ...
Což já nečiním, nebot jednoleté ditko je na počátku výchovného období, ... a taky nesoudím co nevidím
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 10. 06. 2013 11:21:29
Tazatel nepotřebuje poradit s výchovou, ale s PC. Dotaz je v rubrice Počítače a příslušenství.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Vypíná jak? Stisknutím nebo držením?

doplněno 10.06.13 09:12:

Pokud ho stiskne a cca 10 vteřin drží, tak jedině ji to odnaučit.

Pokud jenom stiskne, pak Start - Nastavení - Ovládací panely - Možnosti napájení - Upřesnit - Po stisknutí tlačítka napájení - Neprovádět žádnou akci.

hodnocení

0x

U mého PC to šlo zakázat v BIOSU (potřeboval jsem to, protože se náš pes se naučil tímhle získávat pozornost).

tecka
hodnocení

0x

Co třeba si svoje dítě vychovat?

Když rodič řekne NE, prostě to dítě nesmí...-_-

saxin
hodnocení

Jasně,ale vysvětlujte to ročnímu dítěti.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste vzít kousek tvrdého plastu, nalepit o něco delší lepící pásku a tlačítko přelepte.

Nemělo by to jít zamáčknout, ale půjde to zase dobře sundat. Jenom kutilský nápad. Zdravím!

P.S. Možná bych použil víčko od PET láhve.

hodnocení

0x

Před pár dny jsem řešila něco podobného. Vnouček ve věku, kdy už je nesmírně pohyblivý, zákazy a příkazy ale ještě nevnímá. Nabacat přes prstíčky jsem si netroufla, když to neudělali rodiče...

Jednoduše jsem popadla první kus krabice, co byl po ruce, a izolepou připevnila před tlačítko. Protože se jednalo jen o čtyři dny, nehleděla jsem na estetiku. Ale dalo by se to vyrobit i tak, aby to bylo vzhledné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]