Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chroustání disku

Od: kukuku odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, kupoval jsem si nedávno nový počítač, nechal jsem si ho sestavit, ale po zapnutí začil nepříjemně chroustat disk,tak jsem ho vymontoval a odnesl na reklamaci, bylo mi řečeno, že je to normální, a že to dělá každý tento disk při takových otáčkách, ej to možné? disk:WD VelociRaptor WD2500HHTZ 3.5" 250GB

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

No Raptor to je jasný *smich* 15000 otáček . Prodat a koupit nějaký SSD disk. Nejlépe Intel, Samsung nebo nový verze OCZ.

kukuku
hodnocení

a jaky byste mi doporučil?

tomkk*

Pokud si nechal složit PC s diskem 250 GB, tak ho ten vás SSD bude stát víc, než celý počítač.

kukuku
hodnocení

ne, jeste tam mam 1 TB

praivo*

VelociRaptor má 10.000 ot/min a v činnosti 37 dBA.

uda1966*
hodnocení

1x

Zdravím

Raptora mam taky a žádné chroustání neslyším a chodí jak víno. Zkuste degragmentovat disk a překontrolujte jestli nemá vadné sektory.

kukuku
hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Tady si určitě vyberete i podle zkušeností jiných uživatelů. Ten Raptor není špatný, ale je to disk do serverů a do speciál místností nebo speciálních odhlučněných interních boxů.

pevne-disky.heureka.cz/...

doplněno 07.06.13 16:14:

Jinak bych vzal jen 128GB verzi SSD.

kukuku
hodnocení

a něměl by ten disk jít ještě vrátit, nemám ho ani 1 měsíc, a já mam dojem, že sice prijdu asi tak o 300 stovky, ale mělo yb to jít en?

kangaroo*

Zkusit to můžete nejlépe výměnu + doplatek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]