Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit signál WIFi

Od: pepab odpovědí: 2 změna:

Dobrý podvečer. Potřeboval bych pomoc s jednou věcí, která mě trápí nějkaou dobu, ale teď sem se ji snažil domyslet. Na svém RD mám internetové připojení od O2. Abych měl signál internetu v celém domě, mám to vyřešené přes dva routry, Ale i tak nedostávám potřebný wifi signál v patře podemnou. Na jednom routru, je možnost výměny antény. Vím že na trhu různé natény se prodávají a zajímalo by mě, jetli je možnost té klasické prutové anténky co je v routru, vyměnit za nějakou silnější a lepší. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Anténu vyměnit za jinou lze - ale předtím zkus anténu toho routeru dát do vodorovné polohy - prutovky dolů (a nahoru) vyzařují minimálně.

doplněno 02.06.13 18:00:

No - s výkonem je to trošku složitější - při výměně antény za výkonnější (citlivější) musíš - abys dodržel podmínky pro provoz radiozařízení, snížit vysílací výkon routeru (ČTÚ může uložit i citelnou pokutu - a případně nemá problém zařízení změřit a zaměřit), takže výhodou je primárně vyšší citlivost té antény na vysílání ´protějšího´ zařízení. Pokud teď - s např. notesem, router ´nevidíš´ vůbec, nová anténa moc nepomůže. Pomoci by mohl router s několika aténami, kdy jejich rozdílným směřováním vykryješ ´slabé směry´ vyzařovacích laloků.

Antény najdeš třeba tady - wifi-shop.cz/... , jen - pokud budeš chtít připojit anténu s kabelovým svodem, má ´pár metrů´ kabelu takový útlum, že výměna nemá smysl - takže si vyber, případně, citlivější anténu montovanou přímo na konektor routeru (antény dodávané s routery mají, obvykle 3 - 5 dBi).

pepab
hodnocení

díky to vyzkouším, jak velký to má vliv.

A můžeš mi doporučit nějakou alernativu té antény? Vím jedinou věc, pozor si musím dát na konektroy, ale jak je to s jejich výkonem nebo tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]