Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostal jsem router CQpoint CQ-C605 a vubec se nevyznam jak jej nainstalovat. Kdyz jej připojím k našemu switchy a zadám do prohlížeče 192.168.1.1 (takto je uvedeno v návodu), tak mi tam naskočí nějaká stránkyä s Loginem. V návodu k routeru je napsáno, že jméno a heslo je admin, ale to mi nefunguje. Zkoušel jsem i různé kombinace čísel a písmen, které jsem našel na routeru. Prosím o jakoukoliv radu.
Pokud se nedaří, začneme od ´začátku´:
1. připoj k modemu pecko (původní stav), nastartuj je, spusť ipconfig /all a koukni, zda je Protokol DHCP povolen - pokud ano, pokračuj 3.
2. opiš si nastavení Adresa IP, Výchozí brána, Server DHCP, Servery DNS
3. vypni počítač, router připoj k modemu (do portu WAN), počítač připoj do portu LAN, zapni router a po chvíli i počítač
4. spusť browser a do adresního řádku napiš IP podle návodu a přihlaš se admin/admin - pokud to nejde, stiskni na routeru na cca 15 sec vzadu tlačítko Reset a zkus to znovu
5. nakonfiguruj WAN podle původního nastavení PC (z příkazu ipconfig, pokud je nastaveno DHCP, router IP získá z modemu, jinak je potřeba nastavit opsané hodnoty)
6. nakonfiguruj LAN (DHCP scope)
7. nakonfiguruj WLAN (zejména kanál - zvol v okolí nejméně používaný, a pak zabezpečení - šifrování a AccessControl)
Je-li ti něco nejasného, ptej se - ale pokud je ti nejasné vše, pozvi si někoho znalejšího - configurace není složitá, ale musíš aspoň zhruba vědět ´co je na co´...
Když napíši do toho prohlížeče to 192.168.1.1, tak ta stránka stále problikává jako kdyby ji někdo stále aktualizoval dokola.
doplněno 02.06.13 13:01:Se na to můžu ******, už mě to štve si nechám poslat technika radši.
No já bych to viděl na jiný rozsah ip v počítači. Nejdříve si tedy přepni tcp/ip v pc na IP automaticky z dhcp a původní hodnoty si opiš, pak ti to vezme ip z routeru, nastavíš router na ip, které mělo pc atd
To záleží na operačnim systemu. je to v nastavení sítě, vlastnosti adapteru, upravit v protokolu tcp/ip. Zhruba takto:
Start, spustit, ncpa.cpl a tam vybrat připojení k místní síti, vlastnosti, TCP/IP, vlastnosti a dát automaticky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.