Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi přetaktovat PC

Od: 123456789* odpovědí: 19 změna:
AHOJTE. POTŘEBOVAL BYCH PORADIT. MÁM PC SESTAVU - ASUS P4P800-X PROCESOR INTEL CELERON -D 2,16MHZ, ATI SAPPHIRE X1550 256MB AGP, PAMĚ 768MB DDR , ZDROJ 300V. PRBLÉM JE V TOM ŽE, JAKMILE ZVEDNU TAKT PROCEDORU NA 2,500 MHZ, TAK MI NEJDE ZVUK, A PŘEHŘÍVÁ SE. SKOUŠEL JSEM ZVEDAT I NAPĚTÍ ALE SYSTÉM PADNE. NĚKDY ANI NENABĚHNE. NEVÍTE PROSÍM VÁS V ČEM JE PROBLÉM? JO A JAK NASTAVIM PAMĚT NA DUAL CHANEL.DÍKY.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud ti jede systém stabilně při základních parametrech, tak proč do toho vrtat? Navíc z této takřka kancelářské sestavy výkon navíc nedostaneš.
123456789*
hodnocení

Jo? Tim si nejsem docela jist. míval jsem kdysi -AMD Duron 800mhz a vytáhl jsem ho na zhruba 1.400mhz. Samozřejmě s jinou deskou K7pro. A výkon celého systému se zvíšil zhr. o 21 procent. S teplotou 38 stupnů.
A co to takhle taktovat postupně a ne rovnou na 2.5 GHz. Takhle vysoko se bez zvýšeného napíjení nedostaneš.
PS: No já mám teplotu cca 21-23°C. A jakou jsi měl teplotu při zátěži, co?

svym skromny odhadem a co jsem si tak pretaktovaval Intely, bych tipoval na mezni a pritom spolehlivou hodnita na cca 2,3GHz. Urcite to pujde i na 2,5GHz, ale budes muset lepe chladit CPU a chipset. Na 2,5 bych to nehnal.

Neumim spocitat zatez tveho PC (jsem liny), ale 300W taky zadna slava, ale snad to nebude tim.

Prvni a zakladni vec, je pretaktovavat po kouscich. treba po 0,05GHz a mrknout na to, kdy uz to dal nejde. Dual chanel musi podporovat pameti (nejlepe oboji stejny vyrobce, parametry a idealne i stejna sarze. U dokupovani je risk, ze to dual nepojede) Pak to staci povolit v BIOSU a je to ;)

123456789*
hodnocení

Díky za radu. Zkoušel jsem to i po kouskách. Dokázal vyšplhat až na 2.8mhz.ale teplota mi vyběhla vysoko. Ale i nastavení výrobcem mi ukazuje teplota spíš častěji 45stupnů. zdá se mi to nějak moc.
45°C mi prijde naprosto v pohode (na pretaktovany CPU), u me se teplota drzi kolem 43-45°C bez velke zateze a pri zatezi to nechavam dojit na cca 53°C, pak se vetrak pomalu zacina roztacek vice nez na standartnich 30-40%, ktere mam nastaveno.
resil bych teplotu az kolem 60°C (pri velke zatezi), to te doby klid.
Nedávno vyšel na níže uvedeném odkazu článek, s krásným přehledem současných CPU, kde jsou uvedeny i maximální teploty. Určitě doporučuji.
svethardware.cz/...
123456789*
hodnocení

Před chvilkou jsem byl na stránce kde píšou že Celeron D310+ jde nataktovat až na 3,8GHZ. Samozřejmě že musí mít perfektní chlazení*hej*
2,16@3,8GHz? *haha*
ale ta spotreba dusiku a opravdu kvalitni deska a pameti ani nemluvim. to je realita jen pro 10lidi na svete a 1 hodiny testovani ;)
123456789*
hodnocení

To máš pravdu. teplotu máš výbornou oproti mě. Mě jede teplota cca 38-45stupnů. To je dost.*zed*
Tyto teploty se nedají dost dobře porovnávat, protože každý používáme jiný systém chlazení. Na klasické ventilátorové chlazení nejsou tvoje teploty nijak závratné.
Spidere, 23°C bych tak veril na pokojovou nebo max. teplotu case. Na CPU je to utopie, pokud nemas vodnika s barelem na zahrade nebo dusik :D ... a nebo pokud to je notebook
Tos přesně trefil, bez zátěže mám opravdu zmíněnou teplotu. Holt vodní chlazení je vodní chlazení. Barel nemám, ale v systému cirkuluje cca 5 litrů chladící kapaliny.
123456789*
hodnocení

No vida. Bavíme se tady o klasickém chlazení. A ne o vodním. Je jasný vodní je vodní.
Spidere, ty jsi gurman... asi prijdu do uceni ;)

Klidně přijď. Nebej toho, že ve skříni svítí pár diodek, tak ani nevím, že mi komp jede. Je to přímo balzám na uči, zvláště večer *palec*

jirkahorak*
hodnocení

0x
duron je duron a celeron je celeron(já třeba celeron vůbec neuznávám ale to je jedno) když chceš taktovat tak bych doporučoval si o tom nejdřív něco přečíst a né hned tak bez hlavě se do toho vrhat-jsou i prográmky přes které se dá opatrně zvyšovat výkon, když to chceš dělat takhle tak jak už tady bylo dobře řečeno tak nejlépe přidávat po tzv.jedničkách.Ale osobně nevím co celeron vydrží.Ale jestli chceš mít vytáhle vše na maximum a pak mít nestabilní systém tak nevím nevím pro mě je priorita stabilitaa hlavně staré dobré přísloví"KDO CHLADÍ, TEN JEDE" a nestli nemáš vyřešený tenhle základ tak bych se do toho ani nepouštěl.
123456789*
hodnocení

Chlazení mám vyřešené. Si myslím že tři ventilace + jeden na procesoru je dost aby udělaly průvan ve skříni. Nebo snad ne?

jirkahorak*
hodnocení

0x
Jó a ten DUAL CHANEL musí hlavně podporovat tvá základní deska, vyžaduje instalaci dvou nebo čtyř stejných modulů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]