0x
Pokud ti jede systém stabilně při základních parametrech, tak proč do toho vrtat? Navíc z této takřka kancelářské sestavy výkon navíc nedostaneš. Jo? Tim si nejsem docela jist. míval jsem kdysi -AMD Duron 800mhz a vytáhl jsem ho na zhruba 1.400mhz. Samozřejmě s jinou deskou K7pro. A výkon celého systému se zvíšil zhr. o 21 procent. S teplotou 38 stupnů.
A co to takhle taktovat postupně a ne rovnou na 2.5 GHz. Takhle vysoko se bez zvýšeného napíjení nedostaneš.
PS: No já mám teplotu cca 21-23°C. A jakou jsi měl teplotu při zátěži, co?
svym skromny odhadem a co jsem si tak pretaktovaval Intely, bych tipoval na mezni a pritom spolehlivou hodnita na cca 2,3GHz. Urcite to pujde i na 2,5GHz, ale budes muset lepe chladit CPU a chipset. Na 2,5 bych to nehnal.
Neumim spocitat zatez tveho PC (jsem liny), ale 300W taky zadna slava, ale snad to nebude tim.
Prvni a zakladni vec, je pretaktovavat po kouscich. treba po 0,05GHz a mrknout na to, kdy uz to dal nejde. Dual chanel musi podporovat pameti (nejlepe oboji stejny vyrobce, parametry a idealne i stejna sarze. U dokupovani je risk, ze to dual nepojede) Pak to staci povolit v BIOSU a je to ![;) ;)]()
Díky za radu. Zkoušel jsem to i po kouskách. Dokázal vyšplhat až na 2.8mhz.ale teplota mi vyběhla vysoko. Ale i nastavení výrobcem mi ukazuje teplota spíš častěji 45stupnů. zdá se mi to nějak moc.
45°C mi prijde naprosto v pohode (na pretaktovany CPU), u me se teplota drzi kolem 43-45°C bez velke zateze a pri zatezi to nechavam dojit na cca 53°C, pak se vetrak pomalu zacina roztacek vice nez na standartnich 30-40%, ktere mam nastaveno.
resil bych teplotu az kolem 60°C (pri velke zatezi), to te doby klid.
Nedávno vyšel na níže uvedeném odkazu článek, s krásným přehledem současných CPU, kde jsou uvedeny i maximální teploty. Určitě doporučuji.
svethardware.cz/... Před chvilkou jsem byl na stránce kde píšou že Celeron D310+ jde nataktovat až na 3,8GHZ. Samozřejmě že musí mít perfektní chlazení![*hej* *hej*]()
2,16@3,8GHz? ![*haha* *haha*]()
ale ta spotreba dusiku a opravdu kvalitni deska a pameti ani nemluvim. to je realita jen pro 10lidi na svete a 1 hodiny testovani ![;) ;)]()
To máš pravdu. teplotu máš výbornou oproti mě. Mě jede teplota cca 38-45stupnů. To je dost.![*zed* *zed*]()
Tyto teploty se nedají dost dobře porovnávat, protože každý používáme jiný systém chlazení. Na klasické ventilátorové chlazení nejsou tvoje teploty nijak závratné.
Spidere, 23°C bych tak veril na pokojovou nebo max. teplotu case. Na CPU je to utopie, pokud nemas vodnika s barelem na zahrade nebo dusik :D ... a nebo pokud to je notebook
Tos přesně trefil, bez zátěže mám opravdu zmíněnou teplotu. Holt vodní chlazení je vodní chlazení. Barel nemám, ale v systému cirkuluje cca 5 litrů chladící kapaliny.
No vida. Bavíme se tady o klasickém chlazení. A ne o vodním. Je jasný vodní je vodní.
Spidere, ty jsi gurman... asi prijdu do uceni ![;) ;)]()
Klidně přijď. Nebej toho, že ve skříni svítí pár diodek, tak ani nevím, že mi komp jede. Je to přímo balzám na uči, zvláště večer ![*palec* *palec*]()