Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení zboží

Od: grunger* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, rád bych věděl jak je to s vrácením zboží a zároveň vrácením peněz za něj.

Plánuji nákup tří různých grafických karet do PC (každá asi za 4 000,-). Potřebuju si vyzkoušet jaká bude pro mě nejvýkonější. (Na internetu neni tolik testu abych se mohl řádně rozhodnout, a testovat budu asi v 5 programech.) Tu si vezmu a zbilé dvě chci vrátit a dostat za ně peníze zpět.

Jde mi o to jestli je tedy prodejce opravdu povinnen "použité" zboží přijmout a vrátit mi peníze a jakou mám záruku že to tak opravdu udělá a že s tim zkrátka nebudou problémy. Mám se s nima snad nějak domluvit?

Moc děkuji za odp.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Nemá povinnost Vám použité zbioží vrátit.

ohneta*
hodnocení

0x

Bohužel pokud nakoupíte přes internet, tak máte 14tidenní zákonou lhůtu na vrácení zboží. Ale upřímně, takovým lidem jako vy bych toto právo odebral. Pokud koupíte v kamené prodejně, máte smůlu.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ano, ovsem zbozi musi byt neposkozene a v originalnim obalu. Protoze rozlepis sacek, prodejce muze chit po tobe cast penez, aby uvedl zbozi do puvodni podoby vcetne obalu. respektive, vrati to zpet penize a z toho si odecte jeho naklady.

praivo*
hodnocení

0x

Tak se zeptej tady, oni ti pomůžou vybrat jednu a je po problému.

grunger*
hodnocení

Pochybuji, už jsem se ptal a moc mi to nepomohlo, takže to udělám takto když je ta možnost.

hop®
hodnocení

0x

Prodejce má povinnost Vám zpět vzít NEPOUŽITÉ zboží v původním obalu POUZE při nákupu přes internet. S tím, jestli budou nebo nebudou problémy zkušenost nemám, zatím jsem tuto možnost nepoužil, vždy pečlivě vybírám co nakupuji...

doplněno 01.06.13 20:23:

... Vy pravděpodobně (zasloužené) problémy mít budete, zboží použijete...

pearmonik*
hodnocení

0x
Ma povinost a musi vratit celou cenu i vcetne postovneho. Neni to moc slusne a snad to novy obcansky zakonik vyresi lepe m.dtest.cz/... . Na druhou stranu eshopy se chovaji jeste hure,maji casto zbozi skladem dodavka do tri dnu a pak je clovek rad za 3 tydny. Jak specham tak nezbyva nez objednat u dvou trech a prevzit co dorazi prvni

grunger*
hodnocení

Dobře takže ze zákona mám právo na vrácení peněz. Vidím, že tato možnost je docela odsuzována nicméně mi nic jiného nezbývá a jen z dobrého srdce se nenechám obírat o kdoví kolik výkonu (když bych zvolil špatně), takže tuto možnost využiji a budu doufat že problémů moc nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]