Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s thunderbirdem

Od: hainei odpovědí: 11 změna:

zdravím, od jisté doby nemůžu s mozila thund odeslat poštu. Snažil jsem se přeastavit server odchozí pošty ale bez úspěchu.

Hlásí při odesílání zprávy nastala chyba.. přikládám sken

Teď to řeším odesíláním pošty ze seznamu přímo. donedávna to šlo bez problémů a nejsem si vědom změn z mé strany. Příchozí pošta je vpořádku.

nevíte co se s tím dá dělat?

děkuji za rady

Problém s thunderbirdem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

0x

Nastavoval jsem to podle napoveda.seznam.cz/... a vše v pořádku. Máš to, jako to mám na obrázku?

Problém s thunderbirdem #2
hainei
hodnocení

mám tam jiné porty, jinak je to stejné

charlies*

Ten port je docela důležitá věc. Zkus to nastavit, jako to mám já + tam ještě pod tím je potřeba zadat mail jako "uživatelské jméno", ten jsem do obrázku nedal. Jinak jak tu radí @ben , že používá nezabezpečené připojení mi nepřijde úplně rozumné. Pokud jsi doma, tak je to celkem jedno, ale pokud zajdeš s notebookem do kavárny, tak ti teoreticky někdo může snadno odposlechnout ten odeslaný mail. A jestli na to používáš Linux nebo Windows je celkem jedno...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste se znovu podívat do Nastavení účtu v aplikaci Thunderbird. V Nastavení serveru by mělo být Jméno serveru "pop3.seznam.cz", port "110" a volba Používat bezpečnostní spojení "nikdy".

Také nezaškrtávat volbu "použít bezpečnostní autentizaci". Pro odchozí poštu je Jméno serveru "smtp.

seznam.cz". Já také nepoužívám žádné bezpečnostní certifikáty a nezpůsobuje to žádný problém. Ovšem, já používám OS Linux. Zdravím!

doplněno 01.06.13 18:27:

Ano, tak ten port "25" mám také a zároveň zase volbu Používat bezpečnostní spojení "ne". Zkrátka, já mám všechna zabezpečení vypnuta a vše funguje. I na Seznamu je volba, že pokud se nedaří vstup do účtu, tak se má použít nezabezpečená verze Seznamu. Řekl bych, že ve Vašem případě je zabráněno tomu spojení se Seznamem tím zabezpečením nebo ho musíte povolit nebo zrušit v Avastu a vyzkoušet.

doplněno 01.06.13 18:36:

charlies - ano, je pravda. že mám toto nastavení pro PC doma.

doplněno 01.06.13 19:44:

No, já bych řekl, že problém bude v nastavení antiviru nebo firewalu v PC, kde se to blokuje.

hainei
hodnocení

tam se mi to jeví že je v pořádku, příjem pošty funguje. Mám problém s odchozí poštou, je tam nastaven

smtp.seznam.cz a port 25 zabezpečení SSL/TLS, bez autentizace.

Když mu hlášení odsouhlasím tak se ozve Avast , přikládám jeho povídání.

Problém s thunderbirdem #3
hainei
hodnocení

tak jsem zkusil odeslat mejl přes outlok a taky nejde. Asi odinstaluji Thunderbirda a budu odesílat přímo ze seznamu. Škoda, doteď jsem byl MT spokojen.

hainei
hodnocení

ono to asi není problem jenom seznamu. Když se snažím odeslat mejl přes Tiscali tak se chová stejně :(

zabu
hodnocení

0x

Zkuste odškrtnout-přepnout položku: zabezpečené spojení na žádné.

hainei
hodnocení

nastavil jsem "bez autentizace" - bez úspěchu.

hainei
hodnocení

rozhodl jsem se provést reinstal,- odchozí pošta funguje jedině když schválím bezpečnostní výjimku - viz obr.

když opíšu nastavení účtu do MTh před reinstalem tak to nefunguje. Nezbyde než odsouhlasit výjimku v nové instalaci a všechny účty přepsat ručně. Jaké bude mít následky to schválení bezpečnostní výjimky netuším, snad to nebude nic dramatického .

děkuji za názory a trpělivost.

Problém s thunderbirdem #4
hainei
hodnocení

tak problém vyřešen, možná že to ještě někomu pomůže. Škůdce je Avast. Podle jejich podpory je nutno složité nastavení tak jsem to vyřešil tak že jsem zakázal testovat odchozí zprávy. Vše předtím bylo zbytečné, uff.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]