Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkové ovládání ntb

Od: jirkamatapat* odpovědí: 5 změna:

Jaký program.existuje-li,lze nainstalovat pro případ odcizení notebooku.Mám na mysli program,kterým bych mohl ovládat na dálku např.webkameru,nebo přímo notebook.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matrix*
hodnocení

2x

Mám pocit,že toto nabízí Eset.Je to Eset Smart Security.

doplněno 01.06.13 14:18:

Je to i pro Windows.

praivo*

Konkrétně systém Anti Theft. Jenže problém je v tom, co zmínil mowla - když zloděj zformátuje disk (nebo ho úplně vyndá, což je u většiny notebooků otázka maximálně desítek vteřin), nepomůže nic, jedině snad nějaký GPS tracker, schovaný někam dovnitř počítače.

mowla*
hodnocení

1x

Pokud ´odcizitel´ nebude tak velký hlupák, aby notes bez vymazání-reinstalace připojil na net, neexistuje nic...

doplněno 01.06.13 19:55:

Jirkapatamat: Omlouvám se, že jsem upozornil na fakt, že pokud má zloděj či překupník aspoň elementární ponětí o IT, je veškerá snaha o dohledání notesu (apod.) zcela zbytečná... *bzum**smich*

Raději doporučuju věnovat se problému zálohování dat*) (aby o ně člověk nepřišel také) a případně jejich kryptování (aby je zloděj nemohl zneužít)...

*) obvykle jsou data nejcennější ´částí´ notesu

jirkamatapat*
hodnocení

Už vidím nějakou černou h..., jak přeinstalovává ukradený ntb.Není to tak dávno,co v TV proběhla zpráva o tom,jak si majitel ukradeného ntb,pomocí nějakého programu natočil přes webku právě zloděje při manipulaci s jeho notebookem.Takže pokud nemáš na moji otázku vyčerpávající odpověď,tak se prosím zdrž invektiv, movlo.

praivo*

To byl program "Hidden", který je ale dostupný jen pro Mac. Na Windows jsem nic takového nenašel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]