Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si založit svůj email

Od: nensi odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu jak si mam založit nový email jaký je postup a jak se pozna že už je to funkční? Nemam s tím vůbec zkušenosti (začatečník) Moc děkuji za vaši radu. Hezký den Nensi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

1. vybereš si mailserver (centrum, seznam, volny, gmail, hotmail...)
2. v prohlížeči zadáš patřičnou adresu (např. www.centrum.cz) a stiskneš ´tlačítko´ Registrovat (nebo tak nějak - jednotlivé servery se liší)
3. zvolíš si jméno - a v registračním formuláři vyzkoušíš, zda jej můžeš použít (zda je volné - pokud volné není, musíš zvolit jiné), nepoužívej diaktitiku (obvykle je definován výběr možných znaků)
4. vymyslíš si heslo (je doporučena kombinace písmen - malá/velká a číslic, případně dalších povolených znaků) a zapamatuješ si ho
5. dovyplňuješ registrační formulář (opět - požadované údaje se podle serverů liší)
6. zaškrtneš pole, že souhlasíš s podmínkami poskytování dané služby a stiskneš OK (nebo něco podobného - opět podle serveru)
A tím je hotovo - mailbox funguje obvykle ihned po jeho vytvoření - funkčnost si nejlépe vyzkoušíš odesláním mailu nějakému kamarádovi/ce a příjetím mailu od něj/ní. Dále si můžeš (obvykle) definovat zobrazení a chování mailboxu v závislosti na ´akci´ (filtry, notifikaci, přeposílání, aut. odpovědi...)

doplněno 10.07.13 13:13:

BTW - Seznam zrovna nedoporučuju, má - zejména poslední dobou, docela výpadky... Ale to má - semotamo každý z freemailserverů - takže to zase tak velkou chybou není. ;)

figurek*
hodnocení

3x

kdekdo má emailovou schránku na Seznamu.

seznam.cz/...

mrkněte se na hlavní stránku Seznamu, kde vpravo nahoře najdete menu založit nový email. Problém bývá jen se jménem. Dost lidí se jmenuje stejně a mailové adresy bývají obsazené. Jinak založení emailového účtu trvá sotva chvíli.

jackr*
hodnocení

2x

Já spíše myslím zda nemyslela svojí doménu čili nensi-prijmeni@kocicka.cz? (musíš si platit doménu)

Pokud tedy ale klasický email nensi@seznam.cz nebo nensi@gmail.com tak je to jednoduché, ihned na jejich stránce je založit mail.

A napsat sem komentář není o moc těžší než založit email.

Funkčnost poznáš jednoduše, že tě to přesměruje na tvoji schránku.

Jo a u seznamu tuším platíš 3kč za neomezenou schránku.

Už jsem ho na seznamu dlouho nezakládal, mám jich tam dost, ale s tou neomezenou schránkoui to v podstatě tak bylo. Přesněji k aktivaci neomezené schránky bylo třeba poslat SMS a platila se ta SMS operátotovi.

Jiak ovšem slovo "neomezená" je zde nepatrně matoucí, protože má ta schránka omezení, které se týče počtu přijatých zpráv.Ale je ta kapacita i tak dost veliá.

jirbar*

Pokud má paměť sahá tak daleko tak nejdříve byla schránka 20 Mb pak jen 10 Mb a následně ta "neomezená" za jednu SMS v ceně 3 Kč. Již to jistě nevím, ale šla jedna SMS na jednu mailovou adresu z jednoho mobilního čísla. Teď naposledy mi to hlásilo, že z jednoho mobilního čísla si mohu na "neomezené" nastavit až 10 mailových adres.

k2
hodnocení

0x

Vyberete si poskytovatele, u ktereho chcete mit ucet (schranku), vyplnite webovy formular a je hotovo. Zkusenosti nepotrebujete.

nensi
hodnocení

Moc děkuji za Vaši ochotu a radu k2 vybrala jsem si seznam účet a pořád mi to nejde můžete mi prosím k2 zobrazit vzor postup jak na to? Připadam si ja prvňák. Moc díky za strpení.Nensi

k2

Definujte nejde. Na hlavni strance seznamu jste na "zalozit novy email" predpokladam kliknout zvladla. Pak doplnujete do kolonek formulare. Tam jste se zasekla?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]