Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vir MMS_IMG 03276311.jpg.exe jak odstranit?

Od: bfu odpovědí: 12 změna:

Kolegyni se vcera podarilo otevrit prilohu v mejlu "MMS_IMG 03276311.jpg.exe". Opravdu cekala MMS od zakaznika a vidle navic neukazuji koncovky. Stalo se!

Od rana ale hledam reseni, jak odstranit. Zde stare diskuze jsem jiz prosel a reseni ktera platila driv, ted uz neplati. Co dela komp - pri psani diakritiky velkych pismen to hodi dva hacky a pismenu bez hacku. Tzn. chce napsat "ϡa napise se "ˇˇD". Co ovsem dela jeste dalsiho nevime a na netu jsem zadne dalsi info k viru nenasel. Poradite?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

3x

Microsoft Security Essentials hlásí ten vybalený exe jako potenciální hrozbu.

Jinak jsem včera zkusil ten vybalený soubor poslat k online virovým testům, některé testují pomocí celé sady antiviráků. Některé antiviry ho hlásí jako trojana, hodně jich ale hlásí čistý soubor (AVG, myslím, k nim patří).

doplněno 30.05.13 09:29:

A Avast taky.

hm*
hodnocení

0x

Neporadím. Ale která je to verze, ze které "odesílací" adresy přišla?

bfu
hodnocení

prislo dne 28.5.2013 z "noreply@t-mobile.cz"

hm*

Některé verze prý antiviry dokážou odhalit. Ale předpokládám, že to jste zkusili jako první.

Nevyskytuje se někde na disku nakaženého PC program klein.exe? (Jen dotaz, bezhlavě hned neničit!)

bfu
hodnocení

AVG - nic, SuperAntiAdware ci jak - nic, ted bezi Eset Online Scanner. Pak se kouknu na ten "klein.exe" nebo vite presne umisteni? Nechci ted komp moc brzdit vyhledavanim.

Psali o tom asi předevčírem,že žádný antivir tenhle šmejd nedokáže rozeznat.Ale zřejmě se na tom pracuje,takže asi jediná rada teď je vydržet,až přijde update od nějaké antivir.společnosti.

fribble*

V diskuzi na "viry.cz" se tvrdí, že Avast to najít a odstranit umí, Prodávám, jak jsem koupil.

bfu
hodnocení

To info plati pro verzi 2mesice starou.

bfu
hodnocení

Tak zadny dostupny antivir bohuzel nepomohl a na netu jsem nic nenasel. Napadlo me kouknout, zda ma kolegyne zapnutou "Obnovu systemu" a "nastesti" mela. Takze jsem to vyresil takto.

To že uděláte obnovu systému ale neznamená že jste se jí zbavil úplně, třeba někde na pozadí ještě beží, bůh ví co tenhle odpad dokáže... Já osobně bych asi zazálohoval data a udělal reinstall. Alespoň pokud na tom počítači zadávte velice důležité udaje, jako čísla kreditek a hesla a jiné...

praivo*

Takhle to taky jde. Jinak mně se osvědčil MBAM.

joudic*
hodnocení

0x

reseni je fileassassin... a taky pouzivat total commander a ne ten trapny pruzkumnik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]