Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7 home premium jaký?

Od: mcgyver® odpovědí: 4 změna:

Chtěl bych si koupit Windows7 home premium CZ, ale nevím jestli to má mít označení Fpp,OEM atd. Chtěl bych si to nainstalovat na svůj počítač a kdybych si koupil jiný počítač, tak bych si to chtěl ten Windows 7 nainstalovat taky na něj, měla by to být verze 32-bit. Děkuji za rady.(ještě jsem se chtěl zeptat, jestli Windows7 home premium umí automaticky vyhledat připojení k internetu jako to umí Windows7 Ultimate). Mám v tom trochu zmatek. Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nevím co je "automaticky vyhledat připojení k internetu", ale jestli myslíte vyhledat okolní WiFi sítě, tak to umí snad každý operační systém který WiFi podporuje.

Jinak OEM je verze vázána na hardware, se kterým se prodala, tedy nový počítač můžete koupit s OEM verzí WIN, která je ale dále nepřenosná (pokud počítač "zanikne", zaniká i použitelnost Windows).

FPP je krabicová verze, kterou si můžete koupit i ke stávajícímu počítači a je přenosná, tedy pokud se ji rozhodnete na jednom PC přestat používat, můžete ji nainstalovat na počítač jiný, ale ne na oba zároveň.

Jinak pro běžné použití rozhodně Home Premium stačí, nevidím tu nic co by mi chybělo oproti jiným verzím.

doplněno 28.05.13 22:56:

ve Vašem případě, pro dva PC, bude nejvýhodnější řešení krabicová verze pro již existující počítač a OEM verze zakoupená s počítačem novým. Pokud se starého PC budete zbavovat, postačí Vám pouze jedna krabicová verze, kterou přenesete na nový počítač.

doplněno 28.05.13 23:57:

tak v tom případě ano - domácí síť, síť v zaměstnání a veřejná síť, tohle umí i Home Premium ;)

hodnocení

Já jsem myslel připojení k internetu jako, že při instalaci tam naskočí okno: kde je napsáno: domácí sí´t jsou tam tři možnosti, třeba u Windows XP to automaticky nenajede.

doplněno 29.05.13 00:09:

Pokud jsem to pochopil dobře mám koupit Windows7 Home premium FPP, aby tam nebylo napsáno OEM, asi tohle operacni-systemy.heureka./...

dzordz*

Home premium se nemůžou připojovat do domény (nevím, jak moc tohle hrozí) a nedá se na ně připojit přes vzdálenou plochu (no - dá, když se to neoprávněným ručním zásahem trochu poladí).

Teoreticky by mohlo omezovat i 16GB ram.

doplněno 29.05.13 10:47:

Vím, co jste myslel. Tohle se vztahovalo k Mikihansovi jako diskuze toho, které funkční rozdíly mezi home premium a professional by se daly reálně využít.

hodnocení

dzordz: Já jsem myslel okno Umístění pro síť: domácí síť

síť v zaměstnání

veřejná síť

jestli jste to taky myslel u toho Windows ultimate to právě jde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]