Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi router jako přijímač

Od: wifinka odpovědí: 16 změna:

Ahoj, mám teď internet od o2 s modemem a routerem v jednom Huawei hg520i. Chtěla jsem si pořídit nový, místo něj, který by měl USB abych si do něj mohla připojit externí disk a stahovat i při vyplém počítači. Takže by to byla jen otázka vybrat správný wifi router/ADSL modem s USB.

Ale jelikož, tento modem/router by byl dost daleko od PC (o patro níž), tak mě napadlo zda by nešlo nějak propojit více routerů, abych měla jeden s USB vedle počítače, a do něj zapojený disk. Do něj by ale nešlo přivést internet kabelem ale jen přes wifi.

Něco málo jsem si o tom snažila zjistit o této "wifi"problematice, ale je to dost složité a nikde to pořádne není rozepsané, pro takové nicvědy, jako jsem já :)

postimg.org/...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na tvoji otazku ti neodpovim protože to nevim ale ty bys mohla poradit mě co se nastavuje v tom routru abych mohl stahovat při vypnutem pc dik

wifinka
hodnocení

to přesně nevím a ani to neřeším, protože jsem se na to ptala a prý je to záležitost čistě toho routeru a jeho nastavení - mělo by to být v návodě.

jirbar*
hodnocení

0x

No nejdřív jsem si myslel, že se pleteš do něčeho o čem nevíš ani ánug. No když jsem viděl tu malůvku taje velice přesně popsaná až na to USB v routru. Ještě jsem neviděl routr s USB. A kdyby přece tak musí být něco co ten Wifi signál zpracuje. A navíc musím vybrat co. K tomu je síťová karta v PC a další software v PC. Jistě mohl by to být i tablet, ten však nemá výstup na USB či Externí HDD. Ale možná je nějaké multimediální zařízení které to umožní. Rozhodně né samotný Router.

A poznámka. Ten druhý router je zbytečný kdyby šel do patra natáhnout od toho Huavey LAN kabel.

lordweb24*

Tak se podívejte na USB v routeru :)

alza.cz/...

doplněno 28.05.13 19:21:

Nikdo nepsal, že neexistuje. Souhlas. Psal jste, že jste neviděl tak píšu tak se podívejte... Nicméně jsou i levnější modely s USB vstupem...

jirbar*

Nikdo nepsal že neexistuje. Psáno jen že neviděl. Navíc v této cenové kategorii málo kdo vybírá Router. A to nejpodstatnější, to USB je určeno k úplně jinému použití.

wifinka
hodnocení

No a já se právě ptám, zda to jde, či nikoli. Případně jaký zařízení to zvládne. Pravdou je že toho o této problematice moc nevím, ale snažím se to nastudovat :)

hodnocení

0x

Asi to nějak pujde. Měl jsem router Asus W 500 a ten uměl stahovat z torentu při vypnutým počítači. Nikdy jsem to nezkoušel, ale v návodu se o tom psalo.

Myslím že za ty prachy co do toho plánuješ vrazit bych to pořídil 3x. Na trhu se objevily počítače velikosti USBflash disku s odběrem kolem 20watů. Nejlevnější koupíš už kolem 950.- má to procesor s taktem až 1.5giga 1gb RAM harddisk od 4GB výš, operační systém androidnebo linux a sloty na usb externí disk a microSD kartu. Jediné co musíš mít je vstup HDMI u televize kterou to používá jako monitor a zvukový výstup.
Zadej si do Google výraz Mini PC
wifinka
hodnocení

můžeš mi poradit nějaká s linuxem? Než android tak radší nic :) Ta blbost mi stačí v mobilu.

Oficiálně se s linuxem počítá zatím myslím jen na miniPC rapsberry ale vzhledem k tomu že android vychází z linuxu, není problém instalovat na paměťovku třeba Lubuntu a používat v dualbootu jakékoli jiné miniPC. Akorát při spouštění budeš muset prokliknout volbu systému.
wifinka
hodnocení

No já se koukala na rapsberry ale podle mě má moc malý výkon - i můj mobil je výkonnější. Jó to bych asi nezvládla "vyrobit" nějakej dualBoot :(.

A jaký výkon potřebuješ na usb uložiště? Vzhledem k tomu, že rapberry přehrává mkv soubory tak zas tak slabé není. Krom toho jde i drobet nataktovat :)

wifinka
hodnocení

Tak nic světoborného nepotřebuji samozřejmě. Jen se mi to zdá celkem málo, ale asi by to stačilo no..

opredat

Nutne potrebuji vedet, jak z HDMI ci USB dostanu 20W poradis? Dik.

Ty potvory mají vlastní trafo do zásuvky. Tvrzení výrobce tvrdí že je zdroj nutný jen v případě že se přes usb do minipc připojí zařízení s větším odběrem beru s rezervou.
Co se týče dual boot, tak to bys zvládla. Na instalaci Linuxu na flešku existují jednoúčelové programy, kde se jen vybere distro linuxu a určí cíl kam se má linux instalovat. Kdybych nebyl hlava děravá tak bych si měl vzpomenout na jméno programu. Je to týden co jsem zkoušel hodit na flešku Puppy linux.
doplněno 01.06.13 14:25: Už jsem si vzpomněl - UNETBOOTIN
opredat

Nechci byt za rejpala -stejne jsem si uz rypnul i kdyz jsi to nepochopil ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]