Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem doma na lokální síti. Dostal jsem se do nového zaměstnání kde mi dali přístup VPN k serveru. Zkoušel jsem se připojit přes W7 zabudovaný client. Ip adresa je s portem. když zadám i port vyhodí mi to->r Error 868" The remote connection was not made because the name of the remote access server did not resolve.
když to tam hodím bez portu ->The remote connection was not made because the attempted VPN tunnels failed. The VPN server might be unreachable. If this connection is attempting to use an L2TP/IPsec tunnel, the security parameters required for IPsec negotiation might not be configured properly.
Poraďte prosím.. sice jsem už poslal šéfovi že mám problém (takže ztrapnění se stejně nevyhnu pokud je chyba na mé straně) ale radši bych si to vyřešil bez jeho pomoci.
Tak na VPN připojen již jsem, poslali mi špatnou IP adresu hostitele. Teď mám ale zase problém připojit se na lokální síti VPN k serveru. Ping funguje. Prý mám použít "WinScp" jakožto VPN klienta, jenže tímto klientem se ani na VPN síť nepřipojím, zřejmě špatné nastvaení>.<
Co znamená "mám problém připojit se"? Co přesně nejde, co kdo hlásí? Jaké máš IP-adresy? Jakou IP-adresu má ten server? Server je linuxový? Co přesně děláš s tím WinScp?
Když sem připojen přes W7 klienta a snažím se dostat na server 192.168.11.100:22 píše mi to že cesta nebyla nalezena.(ping ale funguje)
Když se snažím připojit přes WinSCP na ip adresu 77.95.41.164 tak mi to vyhodí že připojení se nezdařilo. mám jen IP adresy a přihlašovací údaje, více podrobností mi nebylo sděleno.
Tak další úspěch, špatně jsem pochopil WinSCP mylně jsem se domníval že je to VPN client. On je to client na připojení k serveru když už jsem připojen k VPN. Teď mám zase ale jiný probé¨lém :D mám na tonm serveru tedy uložen PhP projekt, otázkou zůstává jak se na něj z prohlížeče dostat? a jak se mám dostat do MySQL prostredi? Poradí někdo?
Tak tak, WinScp je program pro šifrovaný přenos souborů.
PHP je přece součástí webových stránek. Takže tím WinScp si do serveru na správné místo (to ti musejí říct, který adresář to je) přeneseš *.php a ostatní soubory potřebné pro web (pokud je nepíšeš rovnou v tom serveru) a pak si prohlížečem necháš zobrazit tu svou webovou stránku (třeba z adresy 192.168.11.100/... prohlížeš v tom případě nesmí lézt na internet, ale jen po vnitřní síti).
S MySQL jsem nikdy nedělal, ale asi se předpokládá, že s tím budeš pracovat z PHP. Takže ty tvé *.php někde nějak musejí obsahovat přihlašovací údaje a pak příkazy pro práci s databází. A tak, jak polezeš webem, někde bude potřeba vyplnit jméno/heslo, pak si zajistíš otevření stránky s přístupem do databáze a tam např. tlačítka budou volat ty správné příkazy databáze a necháš si zobrazovat výsledky.
MySQL bude mít pravděpodobně u sebe phpMyAdmin nebo něco podobného (Sequel Pro, Navicat), ať už přes webové rozhraní, nebo jako desktopovou aplikaci.
Tím, že to je web server (tedy předpokládám, že ta db běží taky na něm), bude připojení k databázi pravděpodobně povoleno jen z localhostu, tedy přímo z daného počítače; zvenčí ne (i když, kdo ví ).
Všechny běžící weby (váš tvořený, ostatní, phpadmin) naleznete ve webovém serveru, jdou z něj případně i přímo procházet přidruženým prohlížečem.
Ale snad se radši někoho zeptat a nechat si vše konkrétně ukázat - možná se nečeká (a možná by to navíc bylo i nežádoucí), že budete pracovat přímo s produkčním serverem, produkční databází a live (a zvnějšku přístupnými) weby. Třeba máte stanovený nějaký specifický (a nejlépe i automatizovaný) postup pro takovéto zveřejňování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.