Nejste přihlášen/a.
Mám pro vás co se alespoň trochu vyznají v Linuxu otázku. Myslíte, že by se do nového Ubuntu 13.04 dal nastavit starý vzhled, který se používal (myslím) do Ubuntu 10.04? Myslím tím hlavně obyčejný panel, který se dal zmenšovat, zvětšovat, zprůhlednit, dát na něj nějaké oči a takové blbosti. Také by bylo dobré, aby na panelu byli, jako dříve dvě hlavní položky "Aplikace" a "místa", jelikož Trinity mně nepřipadá moc hezké. Právě používám "Gnome fallback", což je vlastně ono, jenom je problém s tím, že s panelem se nedá vůbec nic dělat, což mi právě vadí. Možná by stačilo nainstalovat nějaké starší Gnome, aby to fungovalo, nebo by stačilo přes terminál stáhnout nějakou aplikaci, která by umožňovala upravovat svůj panel, dle libosti. Dříve se Ubuntu mohlo uživatelem dost přizpůsobit, teď už je to podle mě ovlivněto, což je škoda. Předem děkuji za vaše rady...
doplněno 28.05.13 13:50:Možná jsem tohle všechno psal zbytečně. Našel jsem totiž video na Youtube, ve kterým je nápověda jak to navrátit zpět. Video zde: "
Vzhľad ala GTK2, vám u Ubuntu 13.04 možno nebude stačiť. Rozumiem tomu, že Vám koncept ovládania ala Unity nevyhovuje, avšak aby ste neboli sklamaný, ak od zmeny vzhľadu očákavate aj zrýchlenie práce, na úrovni Ubuntu 10.04.
Ubuntu 13.04 je už z veľkej časti postavené viac na GTK3 a špecificky pre nové Ubuntu upravenými GTK2 knižniciach (napríklad správca súborov "Nautilus", či Termínál "gnome-terminal"). Vašu snahu by som preto upriamil na posledné Ubuntu 12.04 LTS, kde sa GTK2 využívalo vo väčšej miere (a takisto tam máte dlhšiu podporu).
Ak hľadáte osvedčený koncept a Unity pre Vás nieje prínosom, zaoberať sa vývojovými verziami (verziami mimo LTS) nieje vhodná cesta.
A ozaj, vhodná náhrada za nový Nautilus sa nazýva Nemo, je to fork dvojkovej verzie, ktorá je naďalej udžiavaná komunitou.
Inak z Ubuntu vzišlo mnoho derivátov. Jeden z tých najúspešnejších sa nazýva Linux Mint.
Pod názvom Linux Mint Olivia 15 MATE sa skrýva motor Ubuntu, avšak karoséria sa drží GNOME 2 - vzhľad ala Ubuntu 10.04
GNOME 2 už oficiálne nieje vyvíjané avšak komunita ho naďalej udržuje a dolaďuje v projekte MATE.
skromná galéria:
link: root.cz/...
Info o forku MATE (GNOME 2)
link: mate-desktop.org/...
Inštalačný obraz pre Linux Mint:
link: linuxmint.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.