Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící pasta

Od: ramirez* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

prosím o radu, jak nanést na procesor chladící pastu. V obchodbě, kde jsem jí pořizoval, mi radili, ať jí nanesu nejprve na mikrotenový sáček a pak jí rovnoměrně rozetřu na procesor... A čím nejlépe odstranit zaschlou pastu, co byla na procáku předtím? Je něco, na co si dát vážně pozor? *stop*:)

Díky všem za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vážně dát pozor na to, aby se nedostala nikam jinam než kam má. Pokud je s obsahem stříbra, mohla by vytvořit vodivou cestičku mezi součástkami a nemuselo by to fungovat, popř. by něco mohlo odejít. Pak daty dbát na to, aby byla pasta nanesena rovnoměrně. Nesmí jí být ani moc, ani málo.

Tady je videonávod:

A na závěr to úplně nejdůležitější. Nepoužívat sáček po rohlíkách, aby pak z PC nebyla pekárna. *smich*

doplněno 25.05.13 12:27:

oprava: daty *taky

praivo*
hodnocení

0x

Starou pastu setři jemným hadříkem, CPU pak ještě můžeš otřít nějakým jiným (čistým) hadříkem namočeným do lihu (kvůli odmaštění). Pak na chladící plošku (heatspreader)!bez dotyku prstem! nanes množství pasty odpovídající zhruba zrnku rýže a hadříkem neno sáčkem ji rozetři (pokud by nestačilo nanesené množství, tak!trochu! přidej). Následně připevní chladič.

doplněno 25.05.13 12:21:

Pardon, napsal jsem to špatně. To o zrnku rýže platí pro procesory bez heatspreaderu (např. v noteboocích):

Na ostatní procesory můžeš nanést více (ale radši napřed málo a pak přidávej, méně je někdy více):

zabu
hodnocení

0x

Pasty vždy málo, co nejmenší tloušťku, jakou jste schopen vyrobit.. Pasta slouží JEN k vyrovnání nerovností povrchu pouzdra procesoru a chladiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]