Nejste přihlášen/a.
Kde nastavit otevírání fotografií - obrázků. Nevím jakým způsobem jsem si nastavila když kliknu na fotku, že se mi otevře v gimp. Je to zdlouhavé než se mi to načte. Vím, že můžu dát obrázek otevřít v ... a nabídne mi to programy. Chtěla bych jiné nastavení než v gimp, kterými budu otevírat na první rozklknutí.
doplněno 24.05.13 14:58:picasa používám, mám Win.7. Potřebuji třeba pracovat s fotkami, tak má složku na ploše, otevřu a kliknu na fotku, tak se mi otevře v gimp a nejde listovat jedna po druhé, výhodnější jsou jiné programy. Zatím jsem to v nástrojích nenašla
doplněno 24.05.13 15:04:už jsem našla... při případném obrázku na ploše - otevřít v a dát zvolit výchozí program na otevírání. Vyřešeno - děkuji
obrázky ukládat na plochu ,bych moc nedoporučovala,ale do složek na Disk D . Jinak jsi na to přišla brzy, došlo mi to v zápětí,že se musí nastavit výchozí program
jo, dobrý nápad dát na D, je to hned po ruce, těch 30 fotek co mám na ploše k dalšímu zpracování tak jsem tam přesunula. Díky
Já mám na disku D ,složku dokumenty a tam mám asi 30 složek ,kde mám asi 50 GB fotek, občas si je zálohuji na DVD a pak zase přidávám další fotky do složek. Můžeš si tam uložit i hudbu a filmy
Ve tvém případě by se hodilo rozdělit C: na 2 oddíly (třeba na poloviny) a na jedné z nich nechat OS a progray a na druhé dokumenty. Taky to tak mám.
doplněno 24.05.13 22:21: Počítač jsem už vypnul, napíšu ti to zítra (jestli mne někdo nepředběhne).
V menu Správce souborů (nebo Tento počítač) - Nástroje - Možnosti složky, záložka Typy souborů - tam si v tabulce vyber příponu .jpg (.jpeg) a po stisknutí tlačítka Změnit si vyber libovolný (vhodný) program pro jejich otevírání. Musíš být přihlášena na účtu administrátorskými právy.
Jo - píšu pro WinXP - jaké máš Win?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.