Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde nastavit otevírání obrázků

Od: jarm® odpovědí: 9 změna:

Kde nastavit otevírání fotografií - obrázků. Nevím jakým způsobem jsem si nastavila když kliknu na fotku, že se mi otevře v gimp. Je to zdlouhavé než se mi to načte. Vím, že můžu dát obrázek otevřít v ... a nabídne mi to programy. Chtěla bych jiné nastavení než v gimp, kterými budu otevírat na první rozklknutí.

doplněno 24.05.13 14:58:

picasa používám, mám Win.7. Potřebuji třeba pracovat s fotkami, tak má složku na ploše, otevřu a kliknu na fotku, tak se mi otevře v gimp a nejde listovat jedna po druhé, výhodnější jsou jiné programy. Zatím jsem to v nástrojích nenašla

doplněno 24.05.13 15:04:

už jsem našla... při případném obrázku na ploše - otevřít v a dát zvolit výchozí program na otevírání. Vyřešeno - děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

obrázky ukládat na plochu ,bych moc nedoporučovala,ale do složek na Disk D . Jinak jsi na to přišla brzy, došlo mi to v zápětí,že se musí nastavit výchozí program ;)

hodnocení

jo, dobrý nápad dát na D, je to hned po ruce, těch 30 fotek co mám na ploše k dalšímu zpracování tak jsem tam přesunula. Díky

Já mám na disku D ,složku dokumenty a tam mám asi 30 složek ,kde mám asi 50 GB fotek, občas si je zálohuji na DVD a pak zase přidávám další fotky do složek. Můžeš si tam uložit i hudbu a filmy ;)

hodnocení

Já mám D skoro obsazené a ani nevím čím, tak moc místa tam nemám

Kde nastavit otevírání obrázků
praivo*

Ve tvém případě by se hodilo rozdělit C: na 2 oddíly (třeba na poloviny) a na jedné z nich nechat OS a progray a na druhé dokumenty. Taky to tak mám.

doplněno 24.05.13 22:21: Počítač jsem už vypnul, napíšu ti to zítra (jestli mne někdo nepředběhne).
hodnocení

Tedy opravdu nevím jak rozdělit C. Hmatatelnou věco rozdělím na půlku raz dva, ale toto?

mowla*
hodnocení

1x

V menu Správce souborů (nebo Tento počítač) - Nástroje - Možnosti složky, záložka Typy souborů - tam si v tabulce vyber příponu .jpg (.jpeg) a po stisknutí tlačítka Změnit si vyber libovolný (vhodný) program pro jejich otevírání. Musíš být přihlášena na účtu administrátorskými právy.

Jo - píšu pro WinXP - jaké máš Win?

hodnocení

0x

nebo si stáhni nějaký program na prohlížení obrázků, třeba Zoner, nebo Picasa, tam si je můžeš i upravovat a třídit do složek :)

slunecnice.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Nebo můžete obrázky asociovat s jiným programem už během jeho instalace (tuto možnost nabízí např. IrfanView).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]