Nejste přihlášen/a.
obrý večer, píšu právně a neje opilá. Takto i píše klávenice. Vypla je, znovu zapnula, vynala baterii znovu naunula a pořá to takto píše... co á ělat přátelé, poozte i.
No - nepovedlo se ti ji včera zalít slzičkama nebo vínem?
Zkus notesa vypnout, obrátit vzhůru ´nohama´ a vytřepat. Pokud pod nějakou klávesou cítíš neobvyklý odpor, zkus ´vyrejpnout´ tu jednotlivou klávesu a zase - vytřepat...
Obávám se, že tohle prodejce pro záruční opravu/výměnu neuzná, s největší pravděpodobností je to zaneřáděné něčím - prach, drobečky z jídla, chlupy...
doplněno 23.11.12 22:08:No jo - chybí ti - jak tak koukám - d, s, h, m , b - tak to bude zatečené... Okena není - bohužel, čistý líh, takže po vyschnutí bude možná potřeba ji vyčistit, ale nemělo by to mít fatální důsledek...
owlo, já u pc nejí a nic je o něj nenalila. vypíná o a zavírá pečlivě, clupy v ně neoou být. já e o něj tará jako o oko v lavě. béééé já už neůžu, nic je neprovela, nic je o něo nevylila, já byc e přiznala, věřte i to. já už tay brečí
doplněno 23.11.12 21:48: Ale neka je potříkla obrazovku okenou abyc ji vyčitila, a vzala je i klávenice, že já trlo blbec něco způobila...Já je ale blbá vůl... ožná to bue tí
První reakce... (Nenalila jste neco do ni?)
Správný tip...
Zůstalo bez ohodnocení...
Bohužel, tak to občas bývá...
Takže aspoň já dám palec nahoru!
"FINO97" -
Fino, "lihové" záležitosti jsou proti "vodním" trošku méně destruktivní a rychleji mizí a prcají, takže věřím, že se to nějak spraví samo. Nedokážu to vysvětlit "chemikálně", jen popisuji svoje zkušenosti...
doplněno 23.11.12 22:36: *"prchají", samozřejmě...
Fino, ale já to o too nenalila, jen trošku potříkala pěnou obrazovku a přejela i klávenici. Tak jak to olo oxiovat? Ale jak viíš, fakt to nepřetalo. A to e á připravit na koupi novéo počítače? To nepůje opravit? Nebo bue oprava tak raá? oufá, že e e ještě rkneš...
ope, já oonotila opově Fino, ale ou jeno jenou, takže to vyšlo o řáek oleji. ylí tí tu otzku, zali je o ní něco nenalila. Ale poěkovala je ,
oprčic...já už ju raěji pát, tole tay ještě nebylo, Jetli i to nevycne, tak e ai picnu.
opíku, já tay také ěju, kyž čtu, co z too leze. Ale nic e nezěnilo. Nevyclo to. Vyluxovala je klavenici, a nic. jééééé já je naranááááá...
uí tí o opravny.
Ježkovy oči, Suzy, Okenu ani Iron NE, něco bez alkoholu. nejlepší je suchý bavlněný hadřík. Já používám Opticlean, je na brýle, na monitory i na LCD a plazmové obrazovky.
Ahoj Pt. Tak já si to koupím, díky. Už jsem to vyřešila tou klávesnicí, píši to doleji. Holka, to bylo zase něco. Já to všechno tady teď čtu a tečou mi slzy od smíchu...Papa S58679568947
doplněno 24.11.12 13:32:Jéžiži, zrovna když jsem klikala na odeslat skočil mi na klávesnici kocour a vyťukal tam nějaký záhadný kód. Takže to já ne, to on...:D
A nemůže být třeba někdy vypadlý kablík (myslím v notesu - od klávesnice) - tedy špatný kontakt mezi mb a klávesnicí?
Jen tak mne to napadlo.
Suzy, tak jsem nějak doufala, že ráno Ti už klávesnice půjde . Nic si z toho nedělej, já jsem taky takový trdlo
.
Ale ta včerejší diskuze by měla být uložena do zlatého fondu poradny. To Tvoje psaní a Hopíkovi překlepy...No, nemá to chybu
Kontakty klávesnice jsou z napařovaného uhlíku - jeden z důvodů je aby nemělo co OXIDOVAT
Rady s kompresorem a vyfoukáním jsou celkem k ničemu, jsou to dvě fólie na sobě a nečistoty se tam jen tak nedostanou, kapalina, ale lehce navzlíná a o to huře schne. Chce to trpělivost a počkat, pokud se to nezlepší, tak rozebrat a vyčistit, je to ale dost pracné, musí se vyndat jednotlivá tlačítka, pak lze vyndat ty fólie a očistit. Už jsem se setkal s tím, že byli obě folie k sobě lepené a rozlepení bez poškození bylo nemožné. Pokud s jedná o okenu tak t vyschne a nic oxidovat nebude, jen to může trvat dlouho, pomci by mohl fen, ale ne moc horký a při vpnutém notebooku
Tak ahoj všem. Vyřešila jsem to tak, že jsem šla a koupila si k tomu klávesnici. Stála jen 190 kč. Ale vyvstal další problém. Noťas jsem musela posunout dozadu a před něj umístit klávesy. Jenomže já neumím s tou ublbanou myší, co se posunuje po stole. Než se strefím tam, kam chci, tak je odpoledne... Takže bych teď potřebovala ruku Saxááány, která by posunovala tou myší v noťasu. A navíc mám samozřejmě naučený pohyb na místo, kde se myš původně nacházela a jelikož čumím na obrazovku a ne na klávesy, tak jsem z toho pěkně zmatená. Ale alespoň už můžu psát...
Ale všem Vám moc děkuji.
Ale k něčemu to bylo přece jen dobré. Nedávno tady byla otázka, jestli smích přidává na mládí. Tak já když čtu, co mi včera lezlo z klávesnice a ještě ten Hopův překlep, kterému jsem mimochodem musela říkat "Ope", což mi připomínalo opičáka :D, tak se tady směju znova...
Osobně si myslím, že to časem zmizí, kdyby ne tak zde je odkaz:
Je to hodně peněz, ale třeba já mám rád když vše kolem mě funguje jak má, tak trochu profesionální deformace :D
Bmbx, díky dívala jsem se. Jenomže to by někdo musel vymontovat tu rozbitou a namontovat tu novou. To já teda neumím a když s tím půjdu k profesionálovi, tak mi to zadarmo neudělá. A třeba by mi to ani nenamontoval z důvodu, že jsem novou klávesnici nekoupila u něj. Víte, já už jsem to vyřešila po svém, psát mohu, a na nový systém si zase zvyknu. Prostě se naučím s tou myší vedle. Pro mne je důležité, že mohu psát. Já bych nakonec mohla ten můj počítač odnést do prodejny, protože mám na něj ještě záruku. Ale jednak bych byla dlouhou dobu bez ničeho a pak, mám tam určité věci, které jsou soukromé. Já vím, že mi napíšete, že to mohu vymazat přenést na nějakou flešku a pak tam zase vpravit. Jenomže to je pro mne dost složité. A prosit někoho, aby mi to udělal, tak to se na to vykašlu. Teď jsem se kvůli tomu pohádala se synem. pro vás mladé a mladší, je všechno jednoduché, zvládáte to levou zadní, já ne. Ale zase umím levou zadní třeba to, co neumí ti druzí. Včetně mého protivného syna. Janě, že mne to tady s.re, to místo, které to zabírá. Ale kdyby byl tohle jediný problém, se kterým bych se v životě měla vyrovnat, tak si tady nandám třeba sedm klávesnic, jednu za druhou a budu se smát, jak mi nic nechybí a jak je život jednoduchý...
Myslite,ze by to soused za stamprdli neudelal?je to pomerne jednoduche,staci vycvaknout,pripadne odsroubovat starou,odpojit konektor,pripojit novou a zase dat dohromady...a s normalnim servisem by problem byt nemel(tedy jako ze by vam tan nenamontoval klavesnici,kterou jste si sama prinesla...
Fino, já mám jednoho souseda neustále v "lihu", a druhého v polovičním, ale oba jsou na tom špatně, co se týče počítačové zručnosti. To, co je pro Vás jednoduché, by bylo pro tyhle dva, naprosto nepřekonatelná záhada. To už se v tom vyznám i já lépe. A navíc, já jsem ženská a nechám si poradit. Kdežto oni jsou chlapi a všechno "vědí" dopředu a nakonec rozeserou i to, co předtím fungovalo. Kdepak, s těmito kamarády já počítat nemohu. Ani jeden z nich nemá internet, že prý je to nezajímá. Oni chodí na pivko do místní hospody a tam pinkají kulečník. Já už mám tuhle klávesnici, která mě otravuje, ale umím si s ní poradit. Pošlu fotku. Tak nepošlu, protože to nefunuje. Pozor, alší překážka.
Fino, posílám tu fotku. Já už to nějak vydržím s tímto systémem. Ale před chvílí se mi zase ten kocour prošel po klávesách a převrátil mi obraz naležato. Trvalo mi půl hodiny, než jsem to vrátila zpět. A musela jjsem volat bývalému manželovi a ten mi nadával...
A jak tak koukám na tu fotku, tak mě napadlo položit tu klávesnici na klávesnici od počítače. A ono to taky jde. Jen mi teď zbývá používat tu myš vedle. Jupíííí po několika dnech to bude možná v pohodě. Tak dobrou noc a díky. S
Suzy pokud vám nevyhovuje citlivost myši, není nic jednoduššího, než si ji nastavit podle svého.
Start - Ovládací panely - Myš - nahoře Možnosti ukazatele myši - první položka Pohyb. Posuvníkem doleva zmenšíte citlivost. A když si nejdřív označíte i Zvýšit citlivost myši (a pak teprve šoupnete posuvníkem) tak pohyb bude ještě o něco přesnější. Pak už trefite cokoliv.
Ahoj pepr. Zkusila jsem to, ale já tam žádnou myš nenašla. Ani nahoře ani dole. Sice toho tam je hodně, ale myš ne. Ale třeba je to jenom nějaký symbol, který já nevím jak vypadá. Jdu se podívat ještě jednou, ale pochybuji, že já tu myš poznám.
Musí to tam být, ale nebývá to moc přehledné. Stiskni Win (klávesa s logem Windows) + R, otevře se dialog "Spustit", zadej "control main.cpl". Otevře se ti přímo nastavení myši. Rychlost kurzoru se nastavuje na třetí kartě:
Znova jsem se dívala, kdepak, do tohohle se já nepustím, já jsem schopna všechno rozvrtat. Já se totiž bojím a to už je špatně. V tomhle si prostě nedůvěřuji. A pak, už si na tu myš začínám zvykat. Ale mockrát Ti děkuji za snahu. To víš, jsem srab...
Hezkej kocourek .Ted me napadlo-Pokud jste se tedy smirila s tim,ze budete mit externi klavesnici,co udelat nejake "dvoupatrove reseni"?neco jak to maji ruzne pc stoly,klavesnici v "takovemtom sufleti bez suflete na kolejnickach"-vite co myslim.pak byste mela NB blizko a zaroven by vam po klavesnici nechodil kocour,jelikoz by byla "pod stolem"...
Fino, myslím, že vím, o čem mluvíte. Takový stolek má moje kamarádka, ale já tady nemám místo. Prostě jsem to udělala tak, že mám tu novou klávesnici na klávesnici počítače. Je to lehounké, tak snad tím nic nezkazím. Teď se učím s myší. Už jsem si uvědomila, že se s ní musí rychle zašmrcat na místě a ta šipka rejdí po obrazovce jako blesk, a tak ji vlastně dostanu z jednoho rohu do druhého...Já to dříve dělala tak, že jsem ji pomalu posouvala a posouvala, až už jsem neměla kam a ta šipka pořád nebyla tam, kde jsem ji chtěla mít. Ale už je to lepší, za dva tři dny, budu virtuoz...
Našel jsem ti servisní manuál, na straně 65 je popsána demontáž krytu tlačítek a pak klávesnice. Není to nic těžkého, budeš potřebovat jen malý plochý šroubováček/nůž a trpělivost
U svého notebooku (HP Compaq 610) jsem to podobným postupem kvůli čištění klávesnice dělal už dvakrát.
Praivo, moc děkuji, všechno mám, plochý šroubováček, nůž i trpělivost. Prostuduji. Ale budu muset napřed objednat tu klávesnici, nebo ji někde koupit. Je tady takový jeden obchod, tak se tam půjdu zeptat. Ale už si pomalu zvykám na tenhle systém. Taky jsem se nepřiznala, že když jsem šla pro tu klávesnici za dvě stovky, nechala jsem se zlákat indukční deskou za devět a půl tisíce. Už po ní toužím asi dva roky. Je to Brandt, který byl původně asi za patnáct tisíc. Takže jsem tu desku objednala, tím jsem úplně vycucla své finanční možnosti. Neměla jsem do toho obchodu strkat svůj nos...Ale už se stalo. Zase ušetřím na elektrice. Ale zapamatuji si Tvou radu a až se finančně vzpamatuji a nezvyknu-li si na tento provizorní systém používání, tak to zkusím.
Dobre,ale pri oprave opatrne,nepouzivat hrubou silu(to vam snad nemusim rikat),muzete pri oprave klavesnice za tisic znicit celej notes za deset...
Praivo, jak to myslíš? Na co mám dát pozor? Co nevydrží? Prostě já jsem píchla tu koupenou klávesnici do svého "noťasu", Takhle mi to bylo řečeno. Strčit konektor tam, kam vleze. No tak tam je. Já už se asi vážně picnu. Když on každý radí něco jiného. Víš, já mám ještě dva měsíce na reklamaci, ale musela bych jet do Kolína, noťas tam nechat a zase pro něj dojet. Nejsem žádná srágora, abych někam nedojela vlakem, když je to nutné, ale ten obchod je pět kilometrů od vlakové zastávky, a to už se mi šlapat nechce. Asi tam budou někde nějaké autobusy, ale než bych našla spoj, tak ten zasr...ný noťas hodím do škarpy.Je to prostě pro lidi, co mají auta. Já ho nemám a prosit, nebo nabízet někomu na benzín, když mě tam odveze, tak to vyjde asi na tisícovku, protože tam budu muset dvbakrát. Jednou ho tam dopravit a pak pro něj zase dojet. Takže čtyři cesty. Tam a zpátky a tam a zpátky. Tak já se na to vykašlu, zítra půjdu u nás ve městě se zeptat, kolik bude stát výměna klávesnice, ono mě asi vyjde nastejno, když budu někomu platit benzín a ještě se budu muset doprošovat...
Suzy, nikam nejezděte!
Pokud Vám přestala fungovat klávesnice kvůli tomu, že tam nateklo "něco" při čištění monitoru, tak se ruší záruka, jela byste tam zbytečně, reklamaci by stejně neuznali...
doplněno 27.11.12 20:30:... a možná ještě chvíli počkejte, klávesnice vyschne a začne fungovat sama...
No já právě nevím Hopíku. Protože jsem si uvědomila, že asi pět dní před tím problémem, začaly nějak divně cvakat klávesy. Jenomže! Já byla zrovna ten den u ušního, protože už rok jsem nějak divně slyšela. Doktor mi vymyl ucho velkým proudem. Bylo to úžasné, protože jsem najednou začala slyšet. No, a když jsem přišla domů, tak jsem si pustila počítač a najednou jsem slyšela takové divné klapání, které jsem dříve neslyšela. Přičetla jsem to k tomu, že mi vypláchli to ucho. Jenomže asi týden poté, se stala ta věc, že jsem chtěla vypucovat obrazovku, a malér. Jenomže já to takto pucuju furt. Nestříkám proudem do klávesnice, ani na tu obrazovku, jen tak jemně, tou pěnou a hned to vytřu hadříkem. Ach jo, Jestli tomuhle vysvětlování někdo porozumí, tak by zasluhoval medajdli dajli...
Taky mi u noťasu začala blbnout klávesnice - někdy vynechávala písmena. Noťas byl v záruce, tak šup s ním na reklamaci. Vyměnili celou klávesnici a je to v pořádku.Nic mi tam nevyteklo ani jsem to nepolil - prý se to stává.
Jaaaa, a jak dlouho to trvalo? To je totiž ten můj problém největší. Ale asi mi nemůžete dát odpověď. Ono to bude záležet na konkrétních okolnostech onoho obchodu. Já mám holt pech. Rozum mi říká, abych to reklamovala, ale strach, že budu bez internetu třeba měsíc, nebo i dva dny, mi brání, abych to reklamovala. Jsem závislák...fuj
Ahoj Suzy, kontaktuj servis Acer. Mají svoz zdarma. Mladej kdysi objednával opravu, nahlásil, druhý den vyzvedli, za další tři dny byl noťas opravený doma.
doplněno 28.11.12 09:36:Vozí to do Brna a protože jsou servis pro celou republiku, tak s reklamacemi podle mě nedělají vědu a nebudou hledat záminky pro zamítnutí reklamace jako jiný servis.
Ahoj Ladine, už Ti nemohu poslat bodíka, je vyčerpáno. Takže alespoň takhle a zkusím to. Tohle by bylo pro mne asi to nejlepší řešení. Nikoho bych neobtěžovala. Díky, zítra se do toho kouknu.
Abax psal na JNP seriál o péči o notebooky a mimo jiné doporučil vysávat větráky silným vysavačem. Jako indikátor vyčištěného větráku mělo být jeho roztočení do vysokých otáček... Já blb jim uvěřil a od té doby je ten větrák trochu slyšet, protože asi má poškozená ložiska... Ale zase tam prý ještě pořád mají díly na min. 15 let starý Asus L7200
Dajli, nedajli, tu medajli...
Nebudete měsíc bez internetu.
Buď to opraví na počkání nebo je pošlete do análního otvoru.
Buď uznají reklamaci anebo navrhnou cenu za opravu.
Buď s touto cenou budete souhlasit nebo je opět pošlete řiti.
Není moc variant, ale buďte připravena na vše, ulehčí Vám to rozhodování v tu chvíli...
Hope, já děkuji i Vám, samozřejmě. Bez internetu měsíc nevydržím, to je fakt. Tak já zkusím radu Ladina.
Jestli je to v záruce, tak to určitě zreklamujte, je to dost zásadní chyba, když se na tom nedá pořádně psát. Mají na opravu 30 dní, ale po týdnu už mě kontaktovali, že je to opravené - vyměňuje se u toho celá klávesnice. Tak do toho, nějak to vydržíte.
Nene,on nejspis myslel konektor klavesnice notasu(cili te integrovane polite)...jak rikam oprava i s praci tak 1500 2000 +-...
Suzymon:
Pokud si pamatuji dobře, tak se nebojíte různé věci rozmontovat, výměna klávesnice u NTB je natolik triviální záležitost, že být vámi to servisu nenosím
Bmbx, i Vy jeden srandisto. Jasně, rozmontuju třeba zásuvku, která funguje, když mi jiná nefunguje a kouknu, kde je problém a vidím a opravím. Samozřejmě, že vyhodím pojistky v celém baráčku, protože by jinak ze mne byl škvarek :D. Jenomže tady nemám možnost porovnávací. Vím úplné nic, když to chci napsat slušně...
Že Vy máte na mne spadeno, když mi radíte, abych se pustila do rozmontování klávesnice... Ale nevadí, já jsem Vaše kamarádka dál.
Já vycházím z toho, že je noťas v záruce, tak proč nezkusit reklamaci. Pokud se o výměnu Suzy pokusí sama, tak může něco poškodit, ulomit a může být šikovná sebevíc. A i když ne, tak se může nakonec ukázat, že je závada jinde (nebo ještě jinde) a stejně to bude na servis. Já osobně bych tohle neriskoval. I kdyby ve finále reklamaci neuznali, tak má záruku na opravu a noťasu vyčištění taky neuškodí.
No jo - no, když já ze zásady záruku neuznávám, rozhodně se vůbec nezajímám zdali to co kupuju, vůbec nějakou záruku má. Záručáky většinou vyhazuju :D
Nejednou jsem udělal zásah do zcela nového zařízení, když mi něčím nevyhovuje, nebo když obsahuje nějaké "kurvítko". Teď jsem předělával jeden den od zakoupení DVB-T USB miniaturní tuner do mobilního telefonu, o půl centimetru jsem posunul mikro USB konektror a zabudoval koaxialní konektor pro externí anténku - užitná hodnota se zvětšila o 200%, a reklamovat to asi v případě závady nemůžu, to by mě asi pro výstrahu zastřelili
suzymon:
vyměnit klávesnici NTB je míň náročné než hledat problém v zásuvce Zvlášť když o tom existuje video. Bez toho to může být někdy oříšek, člověk někdy žasne co se musí odendat jako první aby našel ty správné šroubky v místech kde je ani nečekal :D
ahoj, dela mi to asi uplne to stejny, vůbec se s tím nedá psat..jak si to prosím vyřešila?
Nickaaa, koupila jsem si za dvě stovky klávesnici.Ale jsou i levnější. Musíš mít USB vstup.To je všechno. Není to vůbec problém.
doplněno 18.12.12 20:47:Jak vidíš, píši bez problémů...
Jen mi je líto, že jsem Tvou otázku neviděla včera., abych mohla odpovědět ihnet. No, snad se ještě vrátíš, a pomůže Ti to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.