Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Vlastním notebook HP Compaq nc220, chtěl bych na něm mít kromě kubuntu taky windows XP, mám disk rozdělený na dvě partition a na jeden chci nainstalovat win XP Instalace je berproblémová windows jedou OK ale po instalaci ovladačů se windows zapínají asi 10 minut a pak se po načtení kdykoliv zaseknou a musím notas natvrdo vypnout a zapnout. Zkusil jsem ovladače omezit na minimum, ale výsledek je stejný, stahoval jsem je ze stránek výrobce přesně na daný model. Už si fakt nevím rady, Poradtě!
Děkuji moc za Vaše cenné odpovědi.
Hezký den Blechta
no problém který popisujete nemusí nutně ukazovat na ovladače. Z velké většiny případu zasekávaní a zpomalovaní windows ukazují na vadu disku doporučuji začít jeho kontrolou. na následujících stánkach se dozvíte krok po kroku jak zkontrolovat v jakém je váš disk stavu blog.ijacek007.cz/...
Dobrý den, možná může být i problém v zavaděči systémů. Máte tam asi dualboot. Většinou se jako první instaluje OS Windows a až po něm OS Linux. Soubor zavaděče se pak někdy musí upravit. Také zkuste nastavit BIOS jako výchozí. Mohlo by to pomoci a zestabilnit systém. Zdravím!
myslím si že tím to nebude, původní majitel mi notebook dal protože se tam dělo úplně to samé, windows nenabootovaly... nčítaly se občas se při načítání progress bar seknul a pak pokračoval ale už to nenastartovalo, v nouzovem režimu to ale funguje v poho. Ted jsem windows přeinstaloval a je to uplne to same, Majitel tam měl pouze windows a nic jineho. Je zajímavé že Kubuntu jede bez nejmenších problémů...Jen po uspání a probuzení se pár sekund seká...
Mimochodem jsem úplně nepochopil jak nastavit bios jako výchozí, nevím co tím přesně myslíte...
Ben se v tom nějak zamotal. GRUB za nic nemůže, není, co by s tím mohl udělat. A s tím BIOSem už je to úplná blbost.
Jestli to předchozímu majiteli taky blblo, tak osobně bych se na Wokna vykašlal a nechal tam jenom to Kubuntu.
Ještě zkontroluj RAM programem MemTest, který se ti nainstalovat spolu s Kubuntu (je v bootovací nabídce).
Memteste jsem testoval a vše je prý ok. Ale já bych tam chtěl mít ale windows vždyť ten notebook je na ně dělaný tak proč tak nejdedou?
doplněno 24.05.13 16:22:ÁÁÁÁ Tak už jedou Musel jsem vynechat ovladač připojení přes enthernetový kabel. A korát když se chci připojit k wifi tak se noťas zase sekne a zase ho musím natvrdo... Proč?!
Akorát tím reinstalem se mi rovnou bootují wokna a grub se ani neukáže, ják ho vrátit když windows takový filesystem neznají?
Dobrý den, nebyl jsem potom už včera na poradně a přidal jste další informace, které jsem původně neměl. Ten BIOS ponechme stranou, i když vím, že jeho nesprávným nastavením (paměti) se dá systém značně zpomalit - ale, to nebude Váš problém. A jsme u problému zavaděče, který Vám asi přepsal OS Windows. Můžete si pohrát s nastavením GRUB v OS Linux nebo (řekl bych rychlejší varianta) instalovat GRUB do OS Windows (tak jsem to měl kdysi já) - viz odkaz. Zdravím!
Když ono, to co chi na notebooku dělat v linuxu prostě nejde. Už jen hry jsou celkem problém.
Kubuntu budu používat na jiné věci škola, prezentace, internet a pod, windows bych chtěl na hry simulátory, a jiné zábavné kraviny.
Dobrý den, pokud to stihnu sledovat, tak už by mělo vše fungovat. Máte v NTB dualboot a oba OS jedou.
Pouze v OS Windows je problém s "wifinou". Tak bude asi problém v jejím nastavení, ovladačích nebo i rychlosti připojení. Podívejte se i do Správce zařízení, jestli tam není nějaké upozornění. Zdravím!
Ještě než jsem si přečetl Váš příspěvek tak jsem chtěl zkusit nějak aktualizovat windows, půjčil jsem si od bratra Takový ten USB šlauf s internetem, to se tam nainstalovalo, pak to chtělo restrart a od té doby zase trvá načítání hrozně dlouho, Normálně se to načte v pohodě ale pak se mi tam ukáže tako vé to "Vítejte" a to je tam třeba 15 až 30 minut, normálně s kurzorej jde v pohodě hýbat jen vypadá že nic nedělá. Tohle se mi nikdy nestalo.
doplněno 27.05.13 17:40:Á, co to píšu, chtěl jsem říct že to dlouhé vítání bylo ještě před instalací toho USB netu, z ničeho nic...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.